Jukka Karjalainen on VPS:n uusi päävalmentaja

Uusi päävalmentaja Jukka Karjalainen ja VPS Oy:n puheenjohtaja Timo Harri

VPS vaihtaa päävalmentajaansa kaudeksi 2021. Uudeksi päävalmentajaksi on palkattu 2+2 -vuotisella sopimuksella Jukka Karjalainen, joka valmensi päättyneellä kaudella kakkosdivisioonassa pelannutta Kultsua. Valmentajataustaa hänellä on lisäksi Jarosta sekä MYPA:sta, jonka hän nosti kolmen valmennusvuoden aikana Kolmosesta Ykköseen ja piti sen myös sarjassa 2019. 

Karjalaisen lisäksi valmennustiimiin liittyy fysiikkavalmentaja Kari Salmi VPS Junioreista. Henri Sillanpää jatkaa seuran maalivahtivalmentajana. 

Uusi päävalmentaja kertoo tulevansa Vepsuun äärimmäisen hyvillä mielin. 

- Kävimme hallituksen kanssa läpi seuran strategiaa ja tavoitteita, joihin VPS haluaa päästä. Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että meidän pitää pystyä katsomaan koko ajan eteenpäin, ainakin satavuotisjuhlavuoteen (2024) asti. Ei liittyen ainoastaan edustusjoukkueen puolen toimintaan, vaan myös junioripuoleen. Se tarkoittaa sitä, että valmennustiimit, jotka me kasataan edustusjoukkueen ympärille, ja myös juniorijoukkueiden ympärille, pystyvät tekemään äärimmäisen hyvää päivittäistä yhteistyötä. 

Karjalainen kertoo aikovansa peluuttaa hyökkäävää jalkapalloa, mutta ei mene pelitavan suhteen tarkempiin yksityiskohtiin. 

- Toivon mukaan pelataan aktiivista, voittavaa futista. Haluamme hallita peliä ja määritellä, miten peli tulee kulkemaan. Loppujen lopuksi täytyy kuitenkin muistaa, että kolme pistettä on tärkeintä, Karjalainen pyörittelee. 

Ykkösen valmennuskokemusta Karjalaisella on MYPA:sta, jossa hän onnistui pitämään sarjan pienimmällä budjetilla varustetun seuran sarjassa vuonna 2019. Nyt haaste on toisenlainen, kun seuran koko on suurempi ja tavoitteena on nousu korkeammille sarjatasoille. 

- VPS on perinteikäs ja iso seura, jolla on äärimmäisen kovat tavoitteet. Kuten on käynyt ilmi, haluaa joukkue takaisin Veikkausliigaan, ja siinä on jo omat haasteensa. Mutta kyllä näen olevani valmis tällaisiin haasteisiin, ja ilomielin tartun niihin, Karjalainen kertoo. 

Uusi päävalmentaja muuttaa Vaasaan ja aloittaa työt VPS:n ruorissa marraskuun loppupuolella.

- VPS:llä on aina ollut tunteikkaat ja äänekkäät fanit, ja toivottavasti heitä nähdään kotipeleissä myös jatkossa. Saadaan joukkueelle tuki taakse ja tehdään yhdessä asioita, joista ollaan puhuttu, Karjalainen päättää. 

VPS Oy:n puheenjohtaja Timo Harri kertoo Karjalaisen 2+2 -muotoisen sopimuksen olevan harkittu palanen seuran pidemmän aikavälin strategiaa. 

- Me olemme tämän vuoden aikana tehneet strategian, jossa on kolme pääkohtaa. Ensimmäinen on talouden tasapaino, toisena on pelaajakehitys, ja kolmantena nousu sekä sitä kautta lopulta pääsy europeleihin. Talouspuolella ollaan tänä vuonna tehty askelia eteenpäin, joten nyt olemme siirtyneet pohtimaan sitä, minkälaista valmennuskokonaisuutta me halutaan, Harri puntaroi. 

VPS oli pohtinut valmentajamahdollisuuksia tarkasti, mutta lopulta Karjalaisen kanssa prosessi oli nopea. Neuvottelut saatiin maaliin viikon sisällä ensi yhteydenotosta. 

- Olemme käyneet useita mahdollisia valmentajavaihtoehtoja ja -kokoonpanoja läpi, ja päädyimme valitsemaan Karjalaisen. Hänellä on pitkäaikaista valmentajataustaa sekä junioreista, nuorten pelaajien kehittämistä että aikuisista, ja uskon, että hänen kautta me pystymme toteuttamaan pitkäjänteistä kokonaisuutta, jossa saadaan junioripelaajia tuotua meidän edustukseen ja saada heistä täsmähankintojen avulla rakennettua kilpailukykyinen joukkue, Harri päättää. 

VPS kiittää edellistä päävalmentajaa Christian Sundia ja toivottaa hänelle onnea jatkoon. 

VPS sopimuksiin Aleksi Pahkasalon ja Arttu Nuutise...
VPS:n kauden parhaat palkittu - Sebastian Strandva...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio