Honka tiputti Vepsun Suomen Cupista - Honka-ottelun raportti

20210313-VPS---FC-Honka-0219 Kuva: Samppa Toivonen

Vaasan Palloseura kohtasi Veikkausliigassa pelaavan FC Hongan Suomen Cupin neljännesvälierissä lauantaina 13.3. VPS pysyi hyvin Hongan mukana ensimmäiset 45. minuuttia, mutta toiselle jaksolle Honka löysi uuden vaihteen peliin ja haki selvän 0-4 voiton Hietalahden jalkapallostadionilta. Tulos tarkoittaa sitä, että hienon alkulohkon pelannut Vepsu tippuu ulos tämän vuoden Suomen Cupista.

Vaasan Palloseuran kokoonpano:

Tuomas Pöyhönen – Kareem Moses, Alieu Ceesay, Mikko Pitkänen, Honar Abdi – Samuel Lindeman (76 min, Arttu Nuutinen), Fabrice Gatambiye (67 min, Aatu Laatikainen) – Luqman Kassim (55 min, Samba Sillah), Aleksi Pahkasalo, Joonas Vahtera (67 min, Steven Morrissey) – Kalle Multanen (76 min, Riku Jääskä).

Suomen Cupin alkulohkossa VPS oli lähtenyt kaikkiin otteluihin selkeänä suosikkina, mutta lähtökohdat lauantain otteluun olivat hyvin erilaiset. Ennakkoon oli odotettavissa, että Honka tulee ottamaan pallonhallinnan itselleen ja näin myös kävikin. InStat-tilastojen mukaan pallonhallinta oli 60%-40% Hongan eduksi. VPS joutui puolustamaan ajoittain todella matalalla ja tämä aiheutti muutamia vaarallisia tilanteita kapteenina toimineen Tuomas Pöyhösen maalille. Tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toinen jakso sai Vepsun osalta mahdollisimman huonon alun, kun 48. minuutilla Niklas Pyyhtiä unohtui 16-alueella vapaaksi ja sijoitti pelivälineen varmasti maaliin. Viime kaudella EIF:ssä Ykköstä pelannut hyökkääjä Darren Smith lisäsi vieraiden johtoa 56. minuutilla ja sama mies osui myös 70. minuutilla. Ottelun loppulukemat viimeisteli kaukolaukauksella Otso Koskinen.

Tässä VPSTV:n maalikooste:

Maalit: 0-1 Niklas Pyyhtiä, 0-2 Darren Smith, 0-3 Darren Smith, 0-4 Otso Koskinen.

Vaasan Palloseuran tilastot:

Laukaukset: 5

Laukaukset maalia kohti: 1

Syöttömäärä: 323

Syöttöprosentti: 82%

Pallonhallinta: 40%

Honka oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli ja onnistui laukomaan ottelussa 19 kertaa, joista 8 tuli kohti maalia. VPS onnistu laukomaan kohti maalia vain kerran ja tästä johtuen Vepsun maaliodottama oli vain 0.40xG.

VPS:n laukaisukartta:

VPSTV:ssä valmentaja Jussi Nuorelan haastattelu ottelun jälkeen:

Vaasan Palloseuran seuraavista otteluista tiedotetaan tällä viikolla.

Seuraa Vepsu somessa:

facebook.com/vepsu

twitter.com/VPS1924

instagram.com/vps1924

linkedin.com/company/vaasan-palloseura

Ottelukuvat: Samppa Toivonen

Martti Häyhä on poissa
VPS haastaa Hongan – FC Honka-ottelun ennakko

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio