Honar Abdi jatkaa VPS:ssä

honda-edited Honar Abdi

Kesken kauden 2020 Vepsuun liittynyt Honar Abdi on solminut VPS:n kanssa sopimuksen kaudesta 2021. 25-vuotiaan laitapuolustajan uuteen sopimukseen sisältyy myös optio vuodesta 2022. 

- Hyvät fiilikset. Pääsi hyvin jengiin mukaan silloin kun kesällä tulin, Abdi kommentoi. 

Kauden 2020 loppu meni Abdilta vielä osin pieleen. Pienet loukkaantumiset estivät pelaamisen useammassa kuin viidessä ottelussa. Hyvät otteet kentällä näissä peleissä kuitenkin riittivät vakuuttamaan Vepsun jatkosopimuksesta. 

- Loukkaantumisten vuoksi tuli vähän takapakkia, mutta ensi kaudella menee varmasti vähän paremmin. Tehdään enemmän töitä sitä varten, että ollaan kunnossa, Abdi kommentoi. 

Jalkapallon ulkopuolella asiat ovat sujuneet paremmin. Syksy Vaasassa on mennyt mukavasti.

- Tosi hyvin viihtynyt Vaasassa. Tyttöystävä ja yksi hyvä kaveri asuvat täällä, ja kun Kokkolasta on tullut tänne, niin Vaasa on kiva kaupunki asua, Abdi kehuu. 

Ensi kauden tavoitteet ovat myös Abdille selkeät. 

- Takaisin liigaan. Se on se mesta, mihin Vepsu kuuluu, Abdi päättää. 

Myös VPS:n tuore päävalmentaja Jukka Karjalainen luottaa siihen, että motivoitunut Abdi pääsee loukkaantumisistaan yli ja hyvään pelikuntoon. Panostuksia on tehty mm. tuomalla Kari Salmi VPS Junioreista myös edustusjoukkueen fysiikkavalmentajaksi.

- Abdin viime kausi oli raskas, jonka vuoksi hän on äärimmäisen motivoitunut tulevalla kaudella näyttämään osaamistaan. Me, seura ja valmentajat, tulemme antamaan hänelle kaiken tuen ja työkalut siihen, että tulevasta kaudesta tulee hänen osaltaan ehjä, Karjalainen kommentoi. 

Kuva: Samppa Toivonen
Huolimatta siitä, että Samu Alanko menetettiin Ouluun, on vuoden 2021 rakennus hyvässä vauhdissa jo reilusti ennen joulua. Päävalmentaja Karjalainen kertoo, että hyökkäyspään kokeneiden VPS-veteraanien Steven Morrisseyn sekä Sebastian Strandvallin jatkosopimukset olivat tärkeitä palasia sekä pelillisesti että myös joukkuedynamiikan kannalta. Marraskuulle seuraan saapuneelle Ykkösen maalipyssy Aleksi Pahkasalolle kaavaillaan myös johtavaa roolia. 

- Meillä on ollut alusta asti selkeä ajatus kuinka haluamme joukkuetta rakentaa. Strandvall ja Morrissey tuovat joukkueeseen kokemusta ja jatkuvuutta, jota tarvitsemme tulevalle kaudelle ajatellen myös pidemmän ajan tavoitteita. He ovat myös laadukkaita pelaajia tähän sarjaan. Joukkueen rakentuminen on hyvässä vaiheessa. Seban ja Stevenin sopimukset olivat siis tärkeitä monellakin eri tapaa. Molemmilla on iso rooli joukkueessa. Haluamme pelata futista, jossa pystymme käyttämään heidän vahvuuksiaan mahdollisimman tehokkaasti. Tähän ajatukseen Pahkasalo istuu myös mainiosti. Eikä näiden herrojen rooli kentän ulkopuolellakaan ole sen pienempi, Karjalainen kommentoi.

Näiden hyökkäyspään veteraanien lisäksi Vepsu on tehnyt marraskuun mittaan sopimuksia myös alakerran pelaajien kanssa. Laitapuolustaja Abdin lisäksi sopimukset on tehty myös toppareille Giuseppe Lo Giudicelle ja Alieu Ceesaylle sekä keskikentän pohjan Arttu Nuutiselle. Päävalmentaja on näihinkin sopimuksiin varsin tyytyväinen. 

Ceesay on minulle tuttu pelaaja. Olen asunut viimeiset vuodet Kouvolassa ja nähnyt samalla monia hänen pelejään siellä suunnalla. Hänet on ansaitusti valittu Kakkosessa oman lohkonsa parhaaksi puolustajaksi ja olen varma että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Lo Giudice otti isoja kehitysaskelia viime kaudella ja olen varma että kehitys jatkuu tänäkin vuonna. Nuutinen on monipuolinen pelaaja. Keskikentän lisäksi on opetellut laitapuolustajan paikan pelaamista viime kaudella. Joukkueessa pitää olla tämmöisiä moniosaajia, Karjalainen summaa. 

70 vuotta nuoren VPS-legendan traagisesta kuolemas...
Samu Alanko siirtyy AC Ouluun

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio