Ennakko: Vepsun kauden viimeinen vieras on KTP

20201025-VPS---Gnistan-0748 Kuva: Samppa Toivonen

HUOM!  https://www.huuto.net/haku/sellernro/2813151 OBS!

Elisa Stadion täyteen (vol. 2)!

Gnistania vastaan VPS myi 10 katsojaan koronarajoitetun Elisa Stadionin täyteen. Yritetään samaa temppua nyt uusiksi, kun kauden viimeiseen otteluun KTP:tä vastaan pääsee sisään 50 katsojaa!

Kaikkiin paketteihin sisältyy nyt:

  • KAIKILLE: vapaavalintainen paikka 6000 henkilön stadionilta (turvavälejä noudattaen!)
  • KAIKILLE: VPS Kalenteri 2021
  • KAIKILLE: ennen ottelua Elisa Stadionin VIP-tiloissa kello 18 päävalmentajan kommentit otteluun valmistautumisesta, minkä jälkeen mahdollisuus haastatella kokoonpanon ulkopuolella olevia pelaajia
  • KAIKILLE: puoliajalla ilmainen juoma sekä matsimakkara
  • KAIKILLE: ottelun jälkeen ennenkuulumattomat JÄLKIPELIT joukkueen ja valmennuksen kera kentällä!

Stadionin kioskit ovat ottelun ajan suljettu, mutta VIP-ravintolan tuotteet ovat kaikkien katsojien käytössä.

Huutokauppaa lipuista on pidennetty tiistaihin 3.11. klo 22:00 asti. Tee tarjouksesi nopeasti! https://www.huuto.net/haku/sellernro/2813151

Eniten tarjonneet 50 katsojaa pääsevät sisään. Ovet avataan kello 17:50 ja VPS-KTP keskiviikkona 4.11. klo 18:30.

Lisäksi VIP-paketti, johon sisältyy myös VIP-ravintola-ateria ja kaulahuivi on edelleen saatavilla kaikille yli 150 euroa tarjonneille.

Kausikortilla ei valitettavasti pääse otteluun, mutta korvaukseksi tästä, nykyiset kausikortin omistajat saavat halutessaan ensi vuoden kausikortista alennusta. 

#ELISATÄYTEEN

Ykkösen kausi saa Vepsun osalta päätöksensä huomenna 4.11. klo 18:30, eli tasan neljä kuukautta kauden alkamisen jälkeen, kun KTP saapuu vihdoinkin vierailulle Vaasaan. Ottelun ajankohtaa on ehditty jo siirtää peräti viiteen otteeseen, mikä lienee jonkinlainen Suomen ennätys. 

Ensin Ykkösen koko otteluohjelma meni uusiksi kevään koronavirusaallon takia, ja sen johdosta myös VPS-KTP:n ajankohtaa piti vaihtaa. Kun uusi otteluohjelma tuli kesäkuussa, oli tämä ottelu merkitty pelattavaksi 10.10. Sen jälkeen aloitusaikaa siirrettiin päivän sisällä kahdesti johtuen samalle päivälle suunnitellusta Sportin uuden jäähallin avajaispäivästä, mutta sen teki tyhjäksi Vepsun koronakaranteeni lokakuun alussa. Ottelupäivä siirrettiin 28. päivälle lokakuuta, mutta sitten oli KTP:n vuoro joutua karanteeniin, ja näin ottelua piti siirtää jo viidennen kerran. 

Nyt molemmille joukkueille sopiva uusi ottelupäivä on viimein löytynyt ja KTP:kin pääsee Vaasan vierailulle ensi kertaa viiteen vuoteen. Joukkueen kausi on tähän asti ollut vaiherikas. Alkukauden pikku yskähtelyn jälkeen virolaisvalmentaja Argo Arbeiter sai piiskattua kotkalaiset kunnon lentoon, ja vakuuttavat voitot seurasivat toistaan koko elo-syyskuun ajan, mikä herätti kotkalaisten kannattajissa vahvat nousutoiveet. Hetkellisesti KTP kävi jo sarjakärjessäkin, mutta lokakuun alussa kilpakumppani AC Oulu haki Arto Tolsa Areenalta täydet pisteet, KPV varasti sieltä kaksi lisää, ja sitten Ykköstäkin runnellut koronavirustilanne pisti muutkin suunnitelmat uusiksi.

Hetkellisen epävarmuuden jälkeen kauden viimeisille peleille saatiin kuin saatiinkin kellonaika, ja kautta päästiin jatkamaan. Viime sunnuntaina pelatussa KTP:n lokakuun kolmannessa kotiottelussa putoamaan jo tuomittu AC Kajaani kuitenkin haki Kotkasta pisteet lukemin 1-4 voitolla, mikä käytännössä varmisti sen, että kotkalaiset joutuivat siirtämään nousujuhliensa ilotulitukset ainakin mahdollisiin liigakarsintoihin asti. AC Oulu johtaa sarjaa nyt kuuden pisteen erolla, ja sen viimeisen kierroksen kotiottelun vastustaja MP on erittäin varamiehinen ja pelaa ilman panosta.

KTP:n panokset ovat kyllä edelleen suuret, huolimatta nousun karkaamisesta: mikäli se ei voita Vepsua ja häviää sunnuntaina Jarolle, karkaa myös nousukarsintapaikka Pietarsaareen. Kotikentän kompuroinneista huolimatta kotkalaiset ovat olleet sarjan vahvin vierasjoukkue hyökkäystrion Antti Mäkijärvi - Mika - Zakaria Beglarishvili johdolla. Heistä Beglarishvili sekä ex-Vepsupakki Hindrek Ojamaa olivat maalinteossa myös heinäkuussa, kun KTP kaatoi Raidan kotonaan lukemin 2-0.

Vaikka VPS:n päävalmentaja Christian Sund uskoo tietävänsä, miten kausi päätetään voitokkaasti, odottaa hänkin erittäin vahvaa vastustajaa.

- Kaksi kotipeliä ilman voittoa, joten halutaan voittaa tämä peli ja päättää kausi voittoon. Ne ovat pelanneet samalla pelityylillä koko kauden, eikä heidän ole hirveästi tarvinnut vaihtaa kokoonpanoa. Heillä on yhtenäinen joukkue ja isot panokset peliin. Varmaan tulee kovasti ja vahvasti meitä vastaan. 

Vepsulta poissa ottelusta ovat varmasti Honar Abdi, Aatu Laatikainen, Ayyub Achenchab, Augustin Irumva ja Benjamin Hiekkanen.Samu Alangon pelaaminen on myös epävarmaa. 

Sen sijaan lähes koko kauden loukkaantumisia vastaan taistellut Miika Niemi on kuntoutunut ja lienee kokoonpanossa taas huomenna. 

- KTP on hyvä joukkue, joka taistelee sarjanoususta. Meillä oli aika vaikeata Kotkassa pelata heitä vastaan, mutta tässä pelissä heillä on kaikki paineet. Saadaan aika rauhallisesti lähteä pelaamaan heitä vastaan, Niemi kommentoi. 

Niemi on itse ollut poissa suurimman osan kaudesta, mutta on nyt palannut pelikuntoon. Hän ei kuitenkaan usko 

- Emmä tiedä, vaikuttaako se itse peliin niin paljon. Tietysti treeneissä pelaajat ovat ehkä joutuneet pelaamaan eri paikoilla kuin tavallisesti, mutta valmentajalle ehkä on aiheuttanut enemmän päänvaivaa kuin pelaajille.

Puolustaja lähtee kauden päättävään otteluun hyvällä itseluottamuksella.

Kyllä uskon, että KTP kaatuu, heillä on liikaa paineita eivätkä siksi pärjää, Niemi virnistää. 

 Kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

VPS - Gnistan su/sö 25.10. klo 16:00 @ Elisa Stadion

Raportti: VPS hävisi kauden viimeisen ottelun
Elisa Stadion täyteen (vol. 2)!

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio