Ennakko: "Kaikki annetaan, vaikka ei olisikaan yleisöä"

20200609-VPS---VIFK-1183 Kuva: Samppa Toivonen

Huomenna 25.10. klo 16:00 pelataan Elisa Stadionilla vähintäänkin erikoisissa olosuhteissa. VPS:n alkukuussa alkanut koronakaranteeni aiheutti ottelusiirtojen lisäksi myös harjoitustauon, joka päättyi vasta viime viikon torstaina. 

Huolimatta lyhyestä valmistautumisesta Vepsu kaatoi tiistaina MuSan vieraissa lukemin 0-2. Näin Raita pääsee palaamaan kotikentälle voitto alla. 

Erikoiseksi ottelun tekee se, että se on loppuunmyyty - nimittäin 10 katsojalle. Pohjanmaan koronatilanteen vuoksi viranomaisten asettamat rajoitukset ovat pienentäneet yleisötilaisuuksien sallittuja yleisömääriä. joten kotona pelattaviin Gnistan-otteluun ja KTP-otteluun 28.10. VPS on voinut myydä vain nämä kymmenen pääsylippua. Kaikki liput menivät huutokaupassa 140 ja 189 euron välisellä summalla. 

Vieraaksi saapuvalla Gnistanille panokset ovat taivaissa. Vieraiden Ykkösen kausi alkoi huonosti huolimatta siitä, että heidän rosterinsa sisälsi lukuisia Veikkausliigassakin kokeneita pelaajia. Kauden avannut kuuden ottelun voitoton putki päättyi lopulta valmentaja Roberto Nuccion siirtymiseen pois tehtävistään. Tilalle päävalmentajaksi palkattiin portugalilainen Ricardo Duarte , joka muistetaan myös esimerkiksi Vepsun apuvalmentajana vuodelta 2018. Duarten teesien sisään ajamisessa meni vielä muutama ottelu, mutta sen jälkeen Gnistan on käynnistänyt kunnon loppukirin säilyjän paikasta. Syksyllä "Kipinä" on ollut kotonaan Oulunkylässä yksi koko Ykkösen parhaista joukkueista, joskin vieraskentillä on ollut edelleen vaikeampaa. 

Nyt Gnistan taistelee tiukasti viimeisestä säilyjän paikasta AC Kajaanin kanssa, ja jokainen piste on sille äärimmäisen arvokas. Duarten lisäksi menneiden vuosien Vepsusta myös tutut fysiikkavalmentaja Carlos Fradão, sekä pelaajat Douglas Caé ja Omar Jama, ovat aivan varmasti latautuneet otteluun täysillä. Vepsun panokset eivät taas ole ihan yhtä korkeat kuin Gnistanilla. Ykkösen kärkikolmikko on karannut sarjataulukossa nyt viidentenä olevalta Vepsulta, ja pelattavaa on vain viidennestä sijasta. Gnistan-ottelu on vieläpä osa tiukkaa peliruuhkaa, sillä ohjelmassa on Gnistan-ottelun jälkeenkin vielä kotiottelu KTP:tä ja vierasottelu MP:tä vastaan.

Tästä huolimatta VPS:n päävalmentaja Christian Sund ilmoittaa joukkueen tavoittelevan ottelusta voittoa.

- Totta kai nämä pelit tulevat tiukkaan tahtiin, ja meillä on aika paljon pelaajia sairastuvalla. (Poissaolot Gnistan-ottelusta: Eetu Rissanen, Aatu Laatikainen, Honar Abdi, Ayyub Achenchab, Augustin Irumva, Benjamin Hiekkanen ja pelikiellossa oleva Eetu Puro) Mutta toivon, että me pystytään olemaan energisiä, vaikka meillä ei ole kaikki pelaajat käytettävissä. Toivon, että pelaajat, jotka nyt tulevat saamaan näytönpaikkoja, tuovat sitä energiaa ja pystyvät nostamaan muitakin pelaajia asenteellaan. Eli lupaan energisen joukkueen, joka pystyy luomaan maalipaikkoja ja sitä kautta voittamaan pelin, Sund summaa.

Kokonaisuudessaan Ykkösen kausi 2020 on ollut Vepsulle hienoinen pettymys, mutta Sund löytää kauden annista positiivistakin. Olosuhteet kauteen valmistautuessa eivät olleet Vepsullakaan kaikista helpoimmat, ja joukkueen peli on selvästi kehittynyt kauden loppua kohti.

- Totta kai tämä on ollut erilainen kausi kaikille. Valmistautuminen kauteen oli lyhyt. Mutta jos mietitään kokonaisuutta, niin meillä oli suht uusi joukkue, pelaajia jotka eivät ole pelanneet divaritasolla. Me ollaan kehitytty koko kauden aikana, mikä on pelaajien ansiota, mutta olemme tehneet valmennuspuolellakin oikeita asioita. Toivon mukaan voimme parantaa peliesityksiämme näissä viimeisissä peleissä vielä enemmän, Sund kommentoi.

Yksi näistä mainitusta pelaajista, joille saattaisi jonkinlaista näytönpaikkaa odottaa, on Kasperi Polvilampi. Hyökkääjän hyvät esitykset ja maalit VPS Akatemiasta on nyt palkittu kolmeen otteeseen pienillä minuuteilla edustusjoukkueenkin paidassa.

- Kyllä aina kun saa tilaisuuden, se pyritään käyttämään. Toivottavasti näin myös käy, Polvilampi kommentoi fiiliksiään.

Kuva: Samppa Toivonen

Viime tiistain ottelussa VPS voitti MuSan vieraissa hyvän esityksen jälkeen, kun Steven Morrissey iski kaksi komeaa maalia. Pieni tyytymättömyys kuitenkin paistaa jamaikalaisesta, kun häneltä kysytään kauden sujumisesta kokonaisuutena.

- Kausi on ollut ihan ok, mutta vähän pettynyt olen maalimääriini. Minun olisi pitänyt tehdä enemmänkin maaleja kuin mitä olen tehnyt. Rehellisesti sanottuna en ole kaudestani kovin iloinen, Morrissey myöntää.

VPS:n panokset viimeisissä peleissä eivät ole kovin suuret. Morrisseyn mukaan tilanne ei kuitenkaan vaikuta hänen valmistautumiseensa, vaan peleihin asennoidutaan ihan samalla tavalla kuin alkukaudestakin.

- Ehkä joillekin muille tilanne on erilainen, mutta ainakin minulle motivaatio on yhä olemassa. Useimmat pelaajat seurassa haluavat varmasti edelleen näyttää olevansa laadukkaita, ehkä tehdäkseen uuden sopimuksen tai jotain muuta. Toki pelaamme myös omasta ylpeydestämme. Meidän pitää edelleen edustaa seuraamme, ja ehkä se on edelleen pieni energiaboosteri, että on edelleen mahdollisuus sijoittua korkeammalle sarjataulukossa. Itse asiassa minulle on tärkeää lopettaa kausi vahvasti, Morrissey kertoo.

Päävalmentaja Sund uskoo, että pienen katsojamäärän ei pitäisi juuri vaikuttaa joukkueen pelaamiseen.

- Olisihan se ollut kiva, että yleisö olisi voinut antaa meille tuen näissä kahdessa kotipelissä, mitä se on meille koko kauden antanut. Mutta on yleisöä tai ei, niin kyllä me pyritään tekemään niitä samoja asioita kuin mitä on harjoituskentällä tehty. Pyritään edelleen kehittämään meidän pelaamista, Sund kommentoi.

Jalkapalloilijan näkövinkkelistä tilanne on Morrisseyn mukaan toisaalta erikoinen, mutta toisaalta normaali.

- Olen vähän pettynyt, mutta tilanne on aika spesiaali koronaviruksen kanssa. Henkilökohtaisesti se syy, miksi rakastan jalkapalloa, ei kuitenkaan ole fanit, vaan se, että rakastan pelata. Kun olimme pieniä, pelasimme usein ilman faneja. Peli tulee olemaan hiukan erilainen, koska normaalisesti saamme faneilta energiaa, mutta nyt meidän pelaajien pitää kaivaa se energia vähän syvemmältä itsestämme. Samalla tavalla kuin silloin, kun pelasimme ilman faneja. Haluamme voittaa pelin, Morrissey avaa tuntojaan.

Polvilampi komppaa Morrisseytä.

- Kaikille se on ympäri maailmaa ollut sama juttu. Tietysti se olisi kivempaa, että olisi katsojia, ja ne kuuluvat tähän lajiin. Mutta niinhän me treenataankin täällä, ilman katsojia, ja sielläkin mennään täysillä. Kaikki annetaan, vaikka ei olisikaan yleisöä, Polvilampi summaa. 

 Nyt kun koronavirus jyllää Vaasassa, tarvitsevat kaikki tilanteesta kärsivät paljon tukea. Se tarkoittaa, että lockdownissa tällä hetkellä olevaa Vepsuakaan ei saa jättää yksin!

Haastamme siis kaikki näyttämään tukensa Raidalle ja hankkimaan VPS Lockdown Support -paketin edullisesti Vepsun verkkokaupasta osoitteesta https://www.seamchip.fi/vepsu - hinnat alkaen vain 15 €. Nimensä hienolle kannattajaseinällemme saa jo 20 € hintaan! 

ELISA TÄYTEEN!

Etkö saanut huutokaupassa lippua Gnistan-peliin? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä tarjolla on toinenkin tilaisuus ottaa koko LOHKO haltuun turvallisessa ottelutapahtumassa. VPS nimittäin huutokauppaa kauden kahteen viimeiseen Elisa Stadionille 10 lippua per ottelu, joka on lokakuussa stadionin maksimikapasiteetti. ENEMPÄÄ KATSOJIA KUIN NÄMÄ 10 ONNEKASTA EI SIIS PELIIN PÄÄSE!

Tarjouksen voit tehdä VPS:n Huuto.net -sivulla!

Ottelu on siis Ke/On 28.10. klo 18:30: VPS - KTP, ja lippupakettiin sisältyy

- Oma paikka omasta katsomolohkosta. Tämä tarkoittaa siis yhtä katsojaa per koko katsomolohko, joka nimetään ottelua varten lippupaketin ostaneen henkilön mukaan!

- VPS-kaulahuivi

- VPS-pipo

- VPS Kalenteri 2021

- Restaurant HEJM valmistama ateria

- Juomatarjoilu (virvokkeet ja/tai k18)

- Maskit ottelun ajaksi

---

Tässä vaikeassa tilanteessa emme voi valitettavasti priorisoida nykyisen kausikortin haltijoita, joten kausikortilla ei pääse näihin kahteen otteluun. Vuoden 2021 kausikorttia ostaessaan saa halutessaan kompensaation nyt menetetystä kahdesta ottelusta. Kausikortin omistajille on tiedotettu tästä sähköpostitse. Uutinen: https://www.vepsu.fi/2020-testi/elisa-taeyteen

 Kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

VPS - Gnistan su/sö 25.10. klo 16:00 @ Elisa Stadion

Kolme -05 syntynyttä junioria nostettu Vepsun edus...
Raportti: VPS voitti Porissa ansaitusti

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio