VPS tulee vahvempana takaisin

Artikkelikuva

Vaasan Palloseuran pitkä ja vaikea kausi on nyt ohi. Kausi oli todella suuri pettymys joukkueelle, kannattajille ja koko seuralle. Sarjapaikan säilyttäminen oli minimitavoite, jota ei saavutettu. Yleisö seisoi silti hienosti Vepsun takana myös vaikeimpina hetkinä. Vaasan Palloseura haluaakin kiittää kaikkia, jotka tukivat joukkuetta upeasti tuloksista huolimatta.

VPS on tippunut pääsarjasta nyt kymmenen kertaa, mutta takaisin on tultu aina. Vaikka Ykköseen tippuminen on tulos, jota kukaan ei toivonut, on tilanteessa nähtävä myös mahdollisuuksia. Seuran on nyt aika katsoa peiliin ja lähteä luomaan pohjaa paremmalle tulevaisuudelle. VPS toivookin, että yhteistyökumppanit ja kannattajat ovat mukana luomassa uutta ja vahvempaa Vepsua.

Seuran tavoitteena on nousu takaisin Veikkausliigaan. Nousu voi tapahtua yhdessä, kahdessa tai useammassa vuodessa. On tärkeää, että Vaasan Palloseuran toiminta on vakaalla pohjalla, kun nousu tapahtuu. Toiminnan tulee olla laadukasta. Resurssit saattavat pienentyä, mutta vaatimustaso ei. VPS ei kuitenkaan lähde Ykköseen missään nimessä ylimielisenä. Kyseessä on haastava sarja, jossa menestyminen tulee vaatimaan paljon onnistumisia.

Uutta kautta odotetaan seurassa innolla. Edessä on uusia haasteita ja uusia mahdollisuuksia kehittymiseen. Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa ja uusista sopimuksista päästään tiedottamaan piakkoin. Myös vaasalaisyleisöllä on paljon odotettavaa. Ensi kaudella nähdään uusi sarja, uusia joukkueita ja uusia pelaajia. Joukkue lomailee marraskuun ajan, jonka jälkeen aloitetaan taas kova työ.

Veikkausliigakausi päättyi eilen meidän osaltamme pettymykseen ollessamme tänä vuonna vasta Suomen 12. paras. Tämä tarkoittaa, että sarjataso vaihtuu ensi vuodeksi. 14 vuoden jakso pääsarjatasolla päättyy - ymmärtääkseni se taisi olla seuran 95-vuotisen historian pisin. Putoamiset ja nousut kuuluvat jalkapalloon, tuon 14 vuoden aikana ainoastaan kolme muuta seuraa ovat meidän lisäksemme olleet yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa.

Tulosta pitää kunnioittaa ja on turha jossitella tai huutaa metsään menneiden perään. Tärkeintä on lopulta se, mitä tapahtuu meissä - ei se mitä tapahtuu meille. Monella tapaa raskas vuosi on herättänyt koko yhteisön ymmärtämään, että Veikkausliiga ei ole itsestäänselvyys Vaasassa. Paluun takaisin Veikkausliigaan ratkaisee se, miten me kaikki osaamme tämän tilanteen käsitellä sekä se, miten koko yhteisö tulee olemaan VPS:n takana uutta nousua tavoitellessa.

Iso kiitos kaikille kannattajille, jotka olitte vaikean kauden aikana hienosti tukena, kiitos yhteistyökumppaneille ja iso kiitos koko Raidan yhteisölle.

We will be back...

- Vaasan Palloseuran hallituksen puheenjohtaja Riku Asukas

Artikkelikuva: Juha Tamminen

VPS:n hallitukseen ja markkinointiryhmään kuulunut...
Raportti: VPS päätti kauden hienolla voitolla

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio