VPS-perheen arvot julkaistu

DSC_0005-1

VPS:n piti tiistaina 1.9 Elisa Stadionin VIP-tiloissa arvokeskusteluillan. Illan keskustelua oli pohjustettu jo toukokuussa, kun silloin pidettiin pienemmällä ryhmällä alustava palaveri aiheen tiimoilta. Koettiin, että Vaasan Palloseurassa oli tarve kirjata helposti muistettavat arvot myös paperille. Tällöin niitä voitaisiin helposti jalkauttaa paitsi edustusjoukkueen, niin myös koko VPS-organisaation päivittäiseen tekemiseen.

Arvokeskusteluiltaan osallistui kymmeniä VPS-sydämellä varustettuja henkilöitä. Keskusteluilta, jossa kuultiin monia puheenvuoroja, kesti parin tunnin ajan ja se oli lopulta onnistunut. Esitysten ja keskusteluillan aikana nostettuja pointteja kirjattiin paperille ja niiden pohjalta vepsulaisuutta pohdittiin illan jälkeen vielä tarkemmin. 

Tältä pohjalta päädyttiin lopulta kolmeen sanaan, jotka edustavat vepsulaisuudelle olennaisia arvoja ja jotka ovat helposti muistettavissa, sillä niiden alkukirjaimet ovat VPS.

Vastuullisuus

Periksiantamattomuus

Seura❤

Vastuullisuus tarkoittaa monenlaisia vastuita. Hiukan tiivistettynä, kaikilla vepsulaisilla - junioreista edustusjoukkueeseen, valmennusryhmästä seurajohtoon sekä toimihenkilöihin - on vastuu sitoutumisesta yhteisiin pelisääntöihin. Vepsulainen edustaa Raitaa moitteettomasti kaikissa tilanteissa, niin kentällä kuin myös kentän ulkopuolisissa tapahtumissa.

Vaasan Palloseurassa noudatetaan luonnollisesti myös eettisyyden, tasapuolisuuden ja suvaitsevaisuuden perusperiaatteita. Niistä on vastuu seurajohdon lisäksi kaikilla seuratoimijoilla, valmentajilla ja pelaajilla.

Periksiantamattomuus tarkoittaa erityisesti sitä, että olkoon kyse sitten itsensä kehittämisestä urheilijana tai seuran pitkäjänteisestä kehittämisestä seuratoimijana, sitoutuu vepsulainen pitkäjänteiseen kehittymiseen. Vaikeinakaan aikoina vepsulainen ei luovuta, vaan tukee vaikeuksia kohdannutta seuraa tai kaveria läpi haasteiden.

Kentällä VPS:n pelaaja jättää aina itsestään sata prosenttia. Edustusjoukkueen pelaajilla ja valmennusjohdolla on erityisvastuu siitä, että he näyttävät Raidassa periksiantamatonta asennetta ja näin luovat VPS:n ottelutapahtumista viihdyttäviä kokemuksia Hietalahden maksaville katsojille sekä korkeatasoisen edustusjoukkueen toiminnan mahdollistaville yhteistyökumppaneille.

Seura❤ tarkoittaa paitsi ylpeyttä seurayhteisöstä sekä VPS:n perinteistä ja historiasta, niin myös sitä, että vepsulainen arvostaa toista vepsulaista ja antaa Raidalle aina kaikkensa. Lopulta on seurajohdon vastuulla pitää huolta siitä, että kaikilla vepsulaisilla on Vepsussa hyvä olla. Silloin on kaikilla vepsulaisilla mahdollisuus myös näyttää seurasydäntään.

Kun yhdessä seistään, ollaan jotain paljon kauniimpaa!

Ennakko: VPS vahvassa vireessä - AC Oululla kaikki...
Raportti: VPS iski pöytään tennislukemat - MYPA ka...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio