VPS:n tukipaketti ja tulevaisuus

Tiedote

Vaasan Palloseura on saanut rakennettua pitkän tähtäimen tukipaketin, jolla varmistetaan VPS:n taloudellinen toimintakyky nyt ja jatkossa. Tukipaketti tuo VPS:n kassaan välittömästi kipeästi kaivattua helpotusta, jolla varmistetaan seuran kyky hoitaa kaikki velvoitteensa. 

Samalla tiettyjen pääyhteistyökumppaneiden kanssa solmitut uudet monivuotiset yhteistyösopimukset tuovat taloudellista pohjaa seuran toiminnalle jatkossa, ensi vuoden sarjatasosta riippumatta. Teemme seurana kaikkemme säilyäksemme Veikkausliigassa. Mikäli kuitenkin kauden päätteeksi tipumme, on ensi kauden tavoitteemme yksiselitteisesti nousu takaisin Veikkausliigaan. Nämä tavoitteet on myös huomioitu tässä tukipaketissa ja seuran taloudellisissa järjestelyissä.

Uutta liiketoimintaa

Järjestelyn taustalla ovat hallituksen jäsenet Petri Kuivamäki ja Timo Harri yhdessä Seppo Hujasen kanssa. Osana rahoitusjärjestelyä Petri Kuivamäki ja Timo Harri ovat ostaneet kalustettujen huoneistojen vuokrauspalveluita tarjoavan Kotimaailma -ketjuun kuuluvan Comfort Living Oy:n. Kaupan tarkoitus on luoda uutta liiketoimintaa, jolla pystytään tukemaan VPS:n toimintaa pitkällä tähtäimellä. Yrityskaupan myötä Kotimaailma -ketjusta tulee VPS:n uusi pääyhteistyökumppani. Muita uusia pääyhteistyökumppaneita ovat Vaasan Osuuspankki ja LähiTapiola Pohjanmaa.

Yhteinen tahtotilamme oli löytää ratkaisu VPS:n taloudelliseen tilanteeseen ja luoda uutta liiketoimintaa. Tämä järjestely luo pohjan seuran tulevalle toiminnalle ja toivomme sen rohkaisevan myös muita VPS:n yhteistyökumppaneita jatkamaan ja tiivistämään yhteistyötään VPS:n kanssa. Järjestelyn avulla pystytään myös tulevaisuudessa tukemaan VPS:n junioritoimintaa. Liigajoukkueen menestys näkyy junioripuolen taloudessa muun muassa oheismyynnin kautta. Yhtenä seuran pitkän tähtäimen tavoitteista onkin saada edustusjoukkueeseen lisää alueen nuoria. Näin pystymme yhdessä varmistamaan perinteikkään jalkapalloseuran elinvoimaisen toiminnan jatkumisen Vaasassa.

Tulevaisuuden tavoitteet

Näkemyksemme on, että menestyvän Veikkausliigaseuran liikevaihtobudjetti tulisi olla vähintään n. 1,5 M€. Tällöin pystytään rakentamaan seuran toiminta ja resurssit tasolle, jolla pystytään aidosti kilpailemaan Veikkausliigan kärkisijoista. Tämä tarkoittaisi noin 300 000 euron vuotuista lisäystä liikevaihtoon. Tämä vaatii seuralta aktiivista yhteistyötä alueen yritysten kanssa ja uusien yhteistyökuvioiden sekä liiketoimintamallien luomista. Haluamme tämän järjestelyn myötä lähteä rakentamaan VPS:n toimintaa ja yhteistyötä uudelta pohjalta niin alueen yritysten kuin muidenkin seurojen kanssa.

Tavoitteemme on samalla päästä rakentamaan aitoa alueellista yhteistyötä seurojen välillä, jolla mahdollistetaan kaikille alueen nuorille jalkapalloilijoille mahdollisuus päästä näyttämään kykynsä heille oikealla tasolla aina Veikkausliigassa asti, seurasta riippumatta. Näin pääsisimme yhteistyöllä luomaan parhaat mahdolliset kehitysedellytykset ja -polut alueen nuorille pojille ja tytöille. Vaasa on liian pieni paikka monen eri seuran väliseen liian kovaan kilpailuun erityisesti vanhemmissa ikäluokissa. Ainoastaan yhteistyöllä pystymme rakentamaan paremman tulevaisuuden nuorille pelaajillemme. Alueeltamme löytyy kuitenkin hyvää ja osaavaa valmennusta sekä paljon pelaajia alueemme kokoon nähden.

Riku Asukas: "On äärimmäisen hienoa, että haastavaan tilanteeseen löytyi sellainen ratkaisu, millä saadaan osakeyhtiö jaloilleen ilman lisärasitteita. Kilpailu on viime vuosina koventunut merkittävästi Veikkausliigassa, kun katsotaan resursseja, millä eri seurat toimivat. Tämän järjestelyn myötä pystymme katsomaan myös tulevaisuutta avoimemmin ja tekemään eri tilanteisiin suunnitelmat jo ensi kauteen."

Timo Harri: "Haluan olla mukana mahdollistamassa vaasalaisen liigatason jalkapallon jatkumista ja sitä kautta luomassa kehityspolkua alueen nuorille jalkapalloilijoille. Minulle on tärkeää, että alueen nuorilla on omalla alueella esikuva mihin pyrkiä ja mahdollisuus päästä näyttämään kykynsä heille oikealla tasolla. Tässä haluaisin nähdä seurojen välillä aitoa yhteistyötä, vain siten pystymme tarjoamaan oman alueemme nuorille parhaat mahdollisuudet kehittyä lajin parissa."

Petri Kuivamäki: "VPS on perinteikäs seura, joka ansaitsee valoisan tulevaisuuden ja unelmani on, että VPS voittaisi vielä jonain päivänä Veikkausliigan. Tämä järjestely luo pohjan seuran uudelle tulemiselle, seisomme taas kovalla maalla. Haluan haastaa myös muut alueen yritykset ja koko VPS yhteisön mukaan talkoisiin ja kehittämään alueen jalkapalloa." 

Artikkelikuva: Harri Bragge

Tältä näyttää Vepsun loppukausi - Haastajasarjan o...
Akatemialle niukka tappio

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio