VPS on käyttänyt kolmen pelaajan optiot ensi vuodesta

tumppi-fabu-samu Tuomas Pöyhönen, Fabrice Gatambiye ja Samu Alanko.

Vaasan Palloseura on käyttänyt Tuomas Pöyhösen, Fabrice Gatambiyen ja Samu Alangon sopimuksissa olleet jatko-optiot kaudesta 2021. 

VPS:n päävalmentaja Christian Sund on tyytyväinen näistä sopimuksista.

- Hyvä, että nähdään jatkuvuutta. Hyvä merkki seurajohdolta, että haluamme pitää nuoret pelaajat, jotka ovat onnistuneet. Täsmähankintoja kun tehdään vielä niihin paikkoihin, joissa on ollut ongelmia, niin ollaan vahvempia ensi kaudella, Sund uskoo. 

Vuonna 2001 syntynyt Pöyhönen tuli Vepsuun tällä kaudella ja hän on vahtinut VPS-maalia tällä kaudella neljässä ottelussa. Oman ikäluokkansa maajoukkuerinkiinkin kuulunut Pöyhönen on lupaava maalivahti, joka on ollut tuttu näky myös VPS Akatemian ja yhteistyöseura VIFK:n tolppien välissä. 

- Hän on näyttänyt olevansa hyvä, nykyaikainen maalivahti. Hän on kova treenaamaan ja pystyy toteuttamaan pelitapaamme. Juuri oikea profiili maalivahdillemme. Kysyimme häneltä, onko hän kiinnostunut jatkamaan, ja hän vastasi epäröimättä, että kyllä on. "Tumppi" viihtyy täällä ja kehittyy, Sund kuvailee. 

20-vuotias keskikenttäpelaaja Gatambiye on tällä kaudella ollut viidessä pelissä avauksessa ja tullut vaihdosta sisään yhdeksässä.

- "Fabu" on oma kasvatti. Matkaa on vielä, mutta hän on juoksuvoimainen ja hyväkuntoinen. Tuonut energiaa kentälle pelatessaan. Uskon, että hän voi kehittyä paljon, Sund kuvailee. 

Alanko, 22, on myös Vepsun oma kasvatti, joka on ehtinyt käydä jo kokeilemassa mm. First Viennassa Itävallassa, mutta palasi Vepsuun vuonna 2018. Tällä kaudella laitahyökkääjänä pelannut Alanko on ollut Vepsun tehokkain pelaaja, tehtyään viisi maalia ja syötettyään neljä. 

- Mielestäni Samu on lyönyt tällä kaudella läpi. Hän on nostanut tasoaan tasaisesti ja tehnyt tehoja. Kehittynyt 1vs1-pelaajana, ja oppinut tänä vuonna myös puolustamaan. Hän voi auttaa Vepsua paljon ja toisaalta Vepsu voi auttaa häntä myös saavuttamaan unelmansa ja pääsemään takaisin ulkomaille. Samu voi vielä kehittyä paljon tästäkin, Sund uskoo. 

Ennakko: VPS vierailee Kajaanissa - "Tavoitteena o...
Raportti: VPS joutui taipumaan Jarolle

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio