Ville Koskimaa palaa Vepsuun

Koskimaa1

Keskuspuolustaja Ville Koskimaa palaa Vaasan Palloseuran riveihin kauden 2020 kattavalla sopimuksella. Koskimaa aloitti VPS-uransa jo vuonna 2005 ja on pelannut yli 300 ottelua raitapaidassa. 36-vuotias seuralegenda palaa innolla Vepsuun kahden Kokkolassa vietetyn kauden jälkeen.

- On kyllä mahtavat fiilikset. Joidenkin seurojen kanssa oli keskusteluja kauden jälkeen, mutta halusin takaisin kotiin. Tulen nyt innolla mukaan joukkueeseen. Olin loppuvuoden sairaslomalla, kun nenä leikattiin. Pääsin treenaamaan hyvin, mutta se yksin treenaaminen alkoi kyllä puuduttamaan, hyväntuulinen Koskimaa kommentoi.

Koskimaa harjoitteli maanantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella VPS:n mukana. Joukkue on muuttunut paljon topparin viimeisimmän VPS-kauden jälkeen.

- Vain Seba (Strandvall) ja Steven (Morrissey) ovat siitä joukkueesta mukana, mutta onhan tuossa paljon tuttuja naamoja. Niinhän se aina menee, että porukka vaihtuu. Treeneissä oli kyllä hyvä meno ja kaudelle on kovat odotukset, viime kesänä 300 Veikkausliigaottelun rajapyykin rikkonut Koskimaa kertoo.

194-senttinen toppari on pelannut urallaan kaksi kautta Ykkösessä. Sekä kausi 2005 Vepsussa että kausi 2018 KPV:ssä päättyivät nousujuhliin.

- En ole ikinä pelannut Ykkösessä niin ettei olisi noustu. Yleensähän historia toistaa itseään, toivotaan sitä tälläkin kerralla, Koskimaa naurahtaa.

Koskimaa on toiminut monena vuotena VPS:n kapteenina. Kokeneella topparilla tulee varmasti jälleen olemaan johtava rooli joukkueen sisällä.

- On tässä oltu isän roolissa useampi vuosi. Nuorten kanssa on tosi kiva tehdä töitä, se on aina piristävää. Onneksi nykyajan nuoret ovat paljon fiksumpia kuin olin itse sen ikäisenä. Silti on hyvä, että meitä on siinä muutama kokeneempikin jätkä. Siinä on hyvä balanssi, vaasalaispelaaja kertoo.

Kausilla 2013 ja 2014 VPS:n parhaaksi pelaajaksi valittu toppari odottaa innolla kotiyleisön edessä pelaamista. Koskimaa toivoo vaasalaisten innostuvan Vepsusta ja tulevasta kaudesta.

- Aivan mahtavaa päästä pelaamaan taas VPS-kannattajien edessä. Muistan vielä sen viimeisen pelin kaudella 2017, kun Geezersit lauloivat. On kyllä lämpimät muistot. Tulen tekemään kaikkeni heidän edessään, jotta kaudesta tulisi mahdollisimman hyvä. Toivotaan, että koko Vaasa herää tähän yhdessä puhaltamiseen. Olisi hieno nähdä Elisalla ja vieraspeleissä paljon porukkaa. Yhdessä se hyvä pitää tehdä. Peleihin vaan, seuraikoni sanoo.

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan Koskimaa tuo Vepsun puolustukseen kaivattua kokemusta.

- Oli tärkeää saada kokenut ja hyvä pelaaja alakertaan, kun miettii niitä pelaajia, jotka lähtivät sieltä viime kauden jälkeen. Ville on pelannut monenlaisissa joukkueissa ja pystyy toteuttamaan pelitapaamme. Hän on fiksu pelaaja, joka on hyvä esimerkki meidän nuorille kavereillemme, Sund kommentoi.

Lähes kaksimetrinen toppari tulee olemaan Vepsulle ase myös erikoistilanteissa.

- Yksi viime vuoden ongelmista oli, että meillä ei ollut voimaa erikoistilanteissa. Nyt voimme käyttää Villeä siinä. Se on hyvä lisä ja tekee meistä vaarallisemman joukkueen, Sund sanoo.

Koskimaan paluu kentille VPS-paidassa nähdään jo mahdollisesti ensi lauantaina, kun Raita kohtaa Suomen Cupin avauksessaan SJK Akatemian. Ottelu pelataan Fennia Arenassa ja se käynnistyy kello 18:00.

HANKI KAUSIKORTTISI TÄÄLTÄ

Oma kasvatti palaa Raitaan – Arttu Nuutinen sopimu...
Fabrice Gatambiye jatkaa Raidassa

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio