Vepsulle kova vahvistus – Hampus Holmgren palaa Vaasaan

Holmgren

Laitapuolustaja Hampus Holmgren liittyy Vaasan Palloseuran vahvuuteen 1+1 -mallisella sopimuksella. 23-vuotias laitapuolustaja on syntynyt Vaasassa ja edusti juniorivuosinaan Vasa IFK:ta. Holmgren on innoissaan paluustaan kotikaupunkiinsa.

- Tosi hienoa tulla kotiin. Vaasaa on ollut ikävä ja nyt täällä on upea stadionkin. Sanoin agentilleni, että jos tulen Suomeen, haluan tulla Vaasaan, Holmgren kertoo.

Holmgren siirtyi jo 17-vuotiaana silloin Allsvenskanissa pelanneeseen Åtvidabergiin. Ruotsissa Holmgren murtautui loukkaantumisten jälkeen seuran edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Allsvenskanissa lahjakkaan pelaajan vyölle ehti kertyä kymmenen ottelua. Seura tippui Superettaniin, jossa vaasalainen pelasi 50 ottelua. Viime kaudella Holmgren edusti Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannutta Levangeria.

- Ensimmäiset kaksi vuotta Åtvidabergissa meni loukkaantumisiin, mutta lopulta sain mahdollisuuden Malmötä vastaan ja se meni hyvin. Sen jälkeen sain hyvin peliaikaa, mutta tipuimme sillä kaudella Superettaniin, jossa pelasin kaksi vuotta. Viime kaudella olin Norjassa, mutta en viihtynyt siellä kovin hyvin. Yleisöä oli peleissä vähän eikä sarja ei sopinut minulle pelillisesti, sanoo Holmgren.

Suomen juniorimaajoukkueitakin edustanut pelaaja harjoitteli joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa tänään. Hyväntuulinen Holmgren kuvailee itseään hyökkääväksi laitapuolustajaksi.

- Olen hyvä rakentamaan peliä. Juoksen laidalla paljon ja nousen mukaan hyökkäyksiin. Se on minun juttuni. En ole nähnyt Vepsun pelejä, mutta sen perusteella mitä olen kuullut, uskon joukkueen pelityylin sopivan minulle hyvin. Tunnen myös päävalmentajan ja muutamia pelaajia jo entuudestaan, joten joukkueeseen on helppo tulla mukaan.

Holmgren on tärkeä lisäys VPS:n rinkiin juuri ennen kauden alkua. Laitapuolustaja ei ole aiemmin pelannut Veikkausliigassa ja mies odottaakin uudessa sarjassa pelaamista mielenkiinnolla.

- Joukkue vaikuttaa laadukkaalta ja ammattimaiselta. Tänään treeneissä oli hyvä taso ja tuntui hienolta olla mukana. En ole katsonut Veikkausliigaa lähes ollenkaan ja en tiedä sarjasta paljoakaan. Luulen silti, että tulemme hallitsemaan pelejä varsinkin kotikentällä ja voimme sijoittua yllättävänkin korkealle, Holmgren kommentoi. 

VPS:n pelit jatkuvat tämän viikon lauantaina Suomen Cupin puolivälieräottelulla FC Interiä vastaan. Ruutu+ näyttää Turussa pelattavan ottelun, joka alkaa klo 15:00.

OSTA HUIPPUEDULLISET LIPUT VEIKKAUSLIIGAN AVAUSOTTELUUN

Jan Berg vahvistaa Akatemian valmennustiimiä
Raportti: VPS kaatoi OLS:n

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio