Vahvistusta VPS:n takalinjoille - Honar Abdi sopimukseen

honar

Honar Abdi on solminut kauden loppuun kestävän sopimuksen Vaasan Palloseuran kanssa. Laitapuolustajana viihtyvä 25-vuotias jyväskyläläinen on aikaisemmin pelannut JJK:ssa ja KPV:ssä. 

Jyväskylässä Abdi pelasi sekä Ykköstä että Veikkausliigaa isossa roolissa. Näillä ansioilla hän sai vuoden 2019 alussa siirron Veikkausliigaan nousseeseen KPV:hen. Kokkolan keikka meni kuitenkin pilalle loukkaantumisen vuoksi, ja lopulta elokuun alussa Abdi päätyi purkamaan sopimuksensa yhdessä KPV:n kanssa. Sen jälkeen hän on esittänyt osaamistaan VPS:n harjoituksissa. 

- Tällä kaudella kunnossa pysyminen oli tärkeää. Treenasin ja olin hyvässä kunnossa, mutta siitä huolimatta ei tullut vastuuta. Ajattelin, että itselle parempi lähteä sieltä. Uskon, että täällä pystyn aloittamaan uutta polkua ja auttamaan jengiä, Abdi sanoo. 

- Ei se ollut vaikea valita, mihin haluan KPV:n jälkeen. Vepsu oli lähellä ja kun tyttöystäväkin opiskelee täällä, niin olihan se Vepsu ensimmäinen vaihtoehto, vaikka muitakin vaihtoehtoja oli. Vepsu oli sellainen jengi, jota mietin jo ennen kuin lähdin Jyväskylästä, että se on joko VPS tai KPV, mihin yritän päästä. Hain KPV:hen ja pääsin sinne. Vepsua ajattelin siitä syystä, että Vepsun pelityyli on hyökkäävä, mistä itse tykkään. Pallollisesti hyviä pelaajia ympärillä, eli siihen on hyvä tulla myös mukaan, kun vahvuuksia on pallon kanssa oleminen, Abdi kertoo.

Uusi hankinta on hyökkäävä laitapuolustaja, jolta kuitenkin löytyy kokoa ja osaamista myös puolustussuuntaan. 

- Kyllä, vahvuuteni ovat pallollisesti ja ylöspäin. Olen hyvä syöttämään ja pystyn pitämään palloja ahtaissakin tiloissa. Sanotaan näin, että pallollinen peli, se on mun vahvuus, Abdi jatkaa.

Oikeajalkainen Abdi on ensisijaisesti vaihtoehto puolustuksen oikealle laidalle, vaikka kertookin, että myös vasemmalla jalalla ja laidalla pelaaminen onnistuu kyllä.

- Vasemmalla puolella treenasin ja pelasin Kokkolassa koko ajan, mutta oikea on se vahvempi puoli. Siellä sen kentän hahmottaa paremmin. Sen eron huomaa heti, kun laitetaan vasemmalle, sillä oikea on luonnollisempi, Abdi kertoo. 

Abdin tavoitteena on jäädä Vepsuun myös talven yli. 

- Tavoitteeni on olla täällä pidempään. Kun teen seuran kanssa sopimuksen, haluan olla siellä niin paljon kuin mahdollista. Jos tapahtuu jotain, niin sitten seuraavaan seuraan, mutta tykkään itse olla pidempään seuroissa. Tulin tänne auttamaan seuraa, ja tiedän, että seuran omatkin tavoitteet ovat korkealla, Abdi päättää.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund on uudesta hankinnasta tyytyväinen. 

- Viime kaudella hänellä oli pidempi loukkaantuminen, mutta meille hän on kyllä hyvä pelaaja. Hän on hyvä puolustaja, osaa puolustaa hyvin mutta on myös erittäin hyvä pelaamaan ylöspäin. Pallovarma ja haluaa kehittyä, ja uskon että hän voi kehittyä vielä paljon vaikka hän onkin varmasti Ykkösen tasolle hyvä pelaaja.

Sund katsoo uuden hankinnan tarjoavan paitsi syvyyttä, niin myös valmentajalle lisää taktisia vaihtoehtoja.

- Hän on eteenpäin pelaava laitapakki, mutta muistaa myös oman roolinsa ja että miksi hän on puolustaja. Sitä hän osaa tehdä, mikä tuo varmasti vaihtoehtoja, Sund kertoo.

Abdi nähtäneen tositoimissa jo lauantaina MP:tä vastaan. 

Liput lauantaina 16:30 alkavaan MP-otteluun ja esimerkiksi kankaiset VPS-kasvomaskit hintaan 19,90 € ovat myynnissä VPS:n verkkokaupassa

Tervetuloa Elisa Stadionille!

Eetu Rissanen lainasopimuksella Vepsuun
Akatemian runkosarjan viimeinen kotiottelu tänään ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio