Tuttuja naamoja niin joukkueeseen kuin toimistolle

aatu_edited-1

Kesäkuussa Vepsun harjoituksissa mukana ollut Aatu Laatikainen on solminut VPS:n kanssa pelaajasopimuksen tästä kaudesta. Keskikenttäpelaaja on pelannut Vepsussa jo vuodesta 2016. Kuopiolaislähtöinen Laatikainen pysyi kaupungissa myös talvella, vaikka sopimus olikin väliaikaisesti katkolla.

- Tosi hyvät fiilikset, pelihalut ovat äärettömän isot. Niin kuin koko maailmalle niin myös itselle aika poikkeuksellinen talvi. Paljon tuli treenattua mutta myös vähän opiskelua, Laatikainen kertoo.

23-vuotiaan Laatikaisen tavoitteet kaudelle ovat selvät.

Nousua haetaan! Sen takia on niin siistiä päästä pelaamaan, kun on selkeä nousutavoite, Aatu kuvailee.

Vepsun kannattajaryhmä Geezers Hietalahti on osaltaan osallistunut Laatikaisen sopimuksen rahoittamiseen omalla kampanjallaan. Kuopiolaispelaaja on tästä todella otettu.

- Uskomattoman hieno kunnia. Vepsulla on hienot fanit, jotka ovat seisoneet rinnallamme läpi vaikeiden aikojen. Meidän on annettava heille takaisin, koska he ovat antaneet meille niin paljon, Laatikainen muistuttaa.

Päävalmentaja Christian Sund on iloinen Laatikaisen sopimuksesta. 

- Hän on minulle tuttu pelaaja, jolla on kova näytönhalu. Ehkä viime kausi ei mennyt hänellä niin hyvin, mutta nyt Laatikaisella on uusi näytön paikka. Hän on intohimoinen pelaaja, jolla on halu päästä eteenpäin. Hän tuo pallollista kykyä keskikentälle, ja pystyy kontrolloimaan pelin rytmiä sillä tavalla, mitä sieltä on ehkä aikaisemmin tällä kaudella puuttunut, Sund kommentoi. 

Pukukopissa nähdään muitakin muutoksia. VPS:n uutena huoltajana on aloittanut Rauno Vahtera. Kyseessä on pitkän linjan vepsulainen, joka aloitti seurassa junioripelaajana jo vuonna 1960. Myös VPS:n edustusjoukkueessa Vahtera ehti pelata kaksi vuotta, 60-luvun lopulla.

Myöhemmin Rauno on työskennellyt ensin porilaisen ja sitten vaasalaisen jalkapalloilun parissa erilaisissa valmennustehtävissä. Jalkapallokokemusta miehellä on siis jo vuosikymmeniä. Viimeiset kaksi vuotta Vahtera on pitänyt taukoa, mutta nyt hän pääsee takaisin futiksen pariin.

- Ihan kuin kotiin olisi palannut. Harjoituskentän laidalla on tullut pyörittyä nämäkin kaksi vuotta, joten on hienoa päästä takaisin töihin, Vahtera kommentoi nimitystään hymyillen.

Vahtera korvaa työssään pitkään seurassa huoltaja toimineen Teemu Luoman.


Myös toimistolle on nimitetty väkeä uusiin toimenkuviin. Seuran operatiivisena johtajana aloittaa tänään Satu Nieminen. Operatiivisen johtajan vastuulla on erityisesti myyntiä ja markkinointia sekä ottelutapahtumien järjestämistä ja organisointia.

- Superhyvät fiilikset, Nieminen hymyilee.

Myös Satu on ollut ennenkin Vepsun toiminnassa vahvasti mukana. Viime vuodet hän on muun muassa työskennellyt stadionin tapahtumapäällikkönä.

Minulla on vahva intohimo jalkapallon seurarakenteeseen, minkä tiimoilta olen ollut jo mukana kaikennäköisessä toiminnassa. Pyrin tietysti kouluttamaan itseäni paremmaksi, ja vuosien varrella olen jo käynyt Palloliiton ja Olympiakomitean koulutuksessa. Myöhemmin on vielä ohjelmassa urheilujohtamisen koulutusta, Nieminen selvittää sitä, miksi otti uuden haasteen vastaan.

VPS:n ja edellisen toimitusjohtajan Petri Fahlerin tiet erosivat yli vuosi sitten, minkä jälkeen toimitusjohtajan vastuita on kantanut ensisijaisesti VPS Oy:n hallitus. Toteuttamista kaipaavia operatiivisia ideoita on sillä aikaa ehtinyt kertyä rutkasti, mutta Nieminen on jo ehtinyt tarttua haasteeseen.

- Erityisesti ottelutapahtumien ympärille on tulossa uudistuksia, ja paljon on taustalla jo tehty suunnitelmia niitä varten. Tietysti tämä korona-aika rajoittaa alkuvaiheessa, eli meidän täytyy edetä pienin askelin. Mutta toisaalta haluamme edetä myös näyttävin askelin. Kun rajoitukset poistuvat, tulevat nämä uudistukset näkymään silloin vahvemmin, Nieminen lupaa.

VPS-yhteisö on Niemisen mielestä ehdottomasti laajentamisen tarpeessa. Hän haluaa toivottaa tervetulleeksi Vepsuun ihan kaikki, ketkä eivät vielä ole mukana toiminnassa.

- Ehdottomasti meidän pitää rakentaa VPS-yhteisöstä koko alueen VPS-yhteisö. Siihen tarvitaan vahvasti sekä VPS Oy:tä, junioreita että myös kaikkia muita, kenellä on raitasydän. Mutta erityisesti heitä, jotka löytävät VPS:n vasta nyt, Nieminen painottaa.

Lisäksi VPS:n uutena tiedottajana on aloittanut Niko Tykkyläinen, edellisen tiedottajan Sebastian Pundarsin tartuttua uusiin haasteisiin. Tykkyläinen ehti olla Vepsulla toimistoharjoittelijana jo viime vuonna. Nikon vastuulla on erityisesti seuran viestintä ja suhteet mediaan. Tiedottajan työnsä ohessa hän opiskelee samalla viestintää Vaasan yliopistossa.

- Hienot fiilikset minullakin. Suomalainen jalkapallo on aina ollut intohimoni, joten on hieno mahdollisuus päästä työskentelemään sekä omalla alallani että myös futiksen parissa, Tykkyläinen kertoo.

Toimiston uusien nimitysten yhteystiedot ovat VPS:n verkkosivuilla. 

Korona-ajan erityisohjeistus Elisa Stadionilla!
Huoltaja Teemu Luoma siirtyy uusiin haasteisiin

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio