Tommi Helmisestä uusi Junnuliiga-koordinaattori

Junnuliiga-koordinaattori

VPS Junioreiden organisaatiossa tapahtuu muutoksia, kun Junnuliiga-koordinaattori Aaku Laitinen siirtyy uusien haasteiden pariin. Tehtävässä toimii jatkossa Tommi Helminen.

Uusiin haasteisiin

Junnuliiga-koordinaattorina viime vuodet toiminut Aaku Laitinen jatkaa uraansa jalkapallon parissa Oulun Tervareissa. Vuodesta 2005 lähtien erilaisissa tehtävissä Vaasan Palloseurassa toiminut Laitinen kertoo, että Junnuliiga on hyvässä tilassa viestikapulan siirtyessä seuraavalle, vaikka kehitettävääkin riittää.

- Perheellä on ollut jo jonkin aikaa mietinnässä muutto sinnepäin ja nyt tuli mahdollisuus lähteä Tervareihin. Pääsee eri ympyröihin, vaikka homma on aika lailla samaa. Tulen tekemään myös videoanalyytikon hommia, mikä kiinnostaa tällä hetkellä itseäni aika paljon.

- Junnuliigan pelaajamäärää saatiin tällä kaudella kasvatettua ja saimme myös lisää toimijoita. Rutiinit on saatu pyörimään hyvin. Itseä on jäänyt eniten kalvamaan se, että ei ole pystynyt tarpeeksi olemaan valmentajien tukena ja sitä kautta kehittämään toimintaa. Toivottavasti seuraaja pystyy jatkamaan sen kehittämistä, tällä kaudella VPS:n Respect-palkinnon saanut Laitinen sanoo.

Vaasan Palloseura kiittää Laitista kaikesta hänen tekemästä työstään ja toivottaa onnea uusiin haasteisiin!

"Ei sitä kauaa tarvinnut miettiä"

Uutena Junnuliiga-koordinaattorina aloittaa Tommi Helminen, joka on tullut tutuksi VPS-faneille muun muassa VPSTV:n, Radio Hietalahti-podcastin ja Vepsu Radion kautta. Helminen on myös toiminut valmentajana VPS Junioreissa. Viime vuodet mies on pyörittänyt omaa yritystään, Boom City Radiota.

- Mediahommia olen tehnyt seuralle nyt neljän vuoden ajan. Vuoden valmensin 2010-syntyneitä poikia, mutta ne hommat jäivät, kun aloin yrittäjäksi. Junnuliigassakin olen pyörinyt mukana ja tehnyt sinne sisältöä. Muutenkin on tullut tehtyä erilaisia juttusarjoja VPS Junioreille. Kannattajakatsomossa olen ollut aktiivisesti mukana noin 10 vuoden ajan, Helminen kertoo suhteestaan Vepsuun.

Kun mahdollisuus Junnuliiga-koordinaattorina toimisesta tuli esille, oli päätös helppo. Helminen pääsee työskentelemään täyspäiväisesti intohimonsa parissa.

- Tuli viestiä, että haluanko työskennellä päätoimisesti jalkapallon parissa. Ei sitä kauaa tarvinnut miettiä. Onhan se aika spesiaalitilanne, Suomessa ei hirveästi työpaikkoja jalkapallossa ole. Fiilikset ovat hyvät ja olen innoissani tästä mahdollisuudesta, Helminen sanoo.

Junnuliiga on ehtinyt tulemaan tutuksi Helmiselle mediatöiden ja valmentamisen kautta. Miehellä on selvä visio siitä, mihin suuntaan hän haluaa kehittää perinteikästä junioriliigaa. Laitisen tavoin, Helminen pitää valmentajien tukemista erityisen tärkeänä.

- Junnuliigan konsepti on perinteinen ja vahva täällä Vaasan alueella. Haluan vahvistaa Junnuliigan brändiä ja satsata myös urheilupuoleen. Haluan olla tukena valmentajille, jotka painavat hommia vapaaehtoisesti. Suunnitelmissa on esimerkiksi harjoituspankki, jonka avulla valmentamista voisi helpottaa kaiken muun arjen keskellä, tuore Junnuliiga-koordinaattori sanoo.

Tänä kesänä järjestettiin kaksitoista onnistunutta Junnuliigan peli-iltaa. Helmisen mukaan tapahtumiin voisi tuoda pelien ja pomppulinnojen lisäksi muitakin aktiviteetteja.

- Tapahtumiin haluaisin tuoda ehkä jotain freestylefutista ja harjoitusrasteja tänne Elisalle. Täällä on isot katsomot ja tänne mahtuisi kyllä enemmänkin porukkaa.

Helminen tulee tekemään videoanalyytikon töitä VPS Junioreille Junnuliigan koordinoimisen ohessa. Videoiden käyttö valmennustyökaluna on yhä yleisempää myös juniorijalkapallossa.

- Olen tehnyt videoanalyytikon hommia Vaasan piirille ja olin Helmariturnauksessa Pohjanmaan joukkueen kanssa. Haluaisin iskostaa videopuolta junioreille, jotta kaikki joukkueet käyttäisivät videota niin paljon kuin resurssit sallivat. Jossain vaiheessa tarkoituksena on kouluttaa esimerkiksi vanhempia kuvaamaan pelejä. Se on kuitenkin iso osa nykyjalkapalloa. Haluaisin, että olisimme vahva tekijä siinä junioripuolella.

VPS-perheen kasvattaminen ja vahvistaminen on yksi uuden Junnuliiga-koordinaattorin tavoitteista. Seuralla tulee olla vahva side sekä junioreihin että heidän vanhempiinsa.

- Vuorovaikutus vanhempien ja nuorten kanssa on tärkeää. Erilaisilla tempauksilla kouluissa ja päiväkodeissa tuotaisiin sinnekin sitä Vepsun sanomaa. Se loisi kulttuuria ja yhtenäisyyttä VPS-perheeseen. Sitä kautta luodaan se ensimmäinen steppi VPS-uralle ja pelaajapolulle. Myös vanhempien pitää kokea, että he voivat ottaa yhteyttä seuraan koska tahansa. Heihin pitää olla vahva suhde, Helminen pohtii.

Helminen on myös miettinyt, kuinka Junnuliigan pelien välillä olevaa taukoa saataisiin lyhyemmäksi. Yksi tärkeimmistä tavoitteista kuitenkin on Junnuliigan kasvattaminen. Pelaajamäärissä on tapahtunutta kehitystä ja positiivista trendiä halutaan jatkaa.

- Olen joskus fiilistellyt, että voisi olla Junnuliigan talvisarjakin. Junnut pääsisivät talvellakin pelaamaan, jotta pelien välissä ei olisi niin pitkää taukoa. Tietenkin haluan myös kehittää Junnuliigaa määrällisesti. Enemmän pelaajia ja enemmän kaupunginosia mukaan. Vaasa kehittyy ja uusia keskittymiä, joissa on lapsiperheitä, pitää saada mukaan, päättää Helminen.

Helminen aloittaa tehtävässään lokakuun alussa. 

Ennakko: VPS tarvitsee pisteitä Rovaniemeltä
Raportti: Lahti kaatoi Vepsun kahdella salamamaali...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio