Raportti: VPS voitti Porissa ansaitusti

25.01.2020---VPS-SJK-akt.-15 Kuva: Harri Bragge

VPS:n edustusjoukkueen taipaleen Ykkösessä 2020 oli määrä kulkea Kajaanista Hietalahteen, mutta Kajaanista joukkue päätyikin koronakaranteenin, otteluohjelman uusimisen ja porilaisen lumisateen kautta Porin Karhuhalliin. 

Talvisin halleissa pelaaminen on kaikille suomalaisseuroille tuttua puuhaa, mutta sarjapeleissä tämä tiistai-illan kohtaaminen taisi olla Vepsun ensimmäinen sisätiloissa pelattu ottelu ainakin sitten kultaisen 90-luvun. Myös ottelun tunnelma, tai oikeammin sen puute, oli sen mukaista kuin pelipaikkakin

Vepsun harjoittelu keskeytyi karanteenin takia 10 päiväksi. Vaikeaa tilannetta ottelun alla helpottanut, että osa joukkueesta oli edelleen koronaviruskaranteenissa, ja muutama pelaaja oli poissa muista syistä. Haasteista huolimatta VPS sai lopulta parsittua matkaan täyden joukkueellisen terveitä jalkapalloilijoita, ja näin Oravaisten liikenteen bussi pääsi kuskaamaan täyttä miehitystä kasitietä etelään.

Valmistautumisen ongelmista huolimatta tauko ei näkynyt ottelun alussa VPS:n peli-ilmeestä juuri mitenkään. Ottelu alkoi tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue oikeastaan päässyt juhlimaan näyttävällä hyökkäyspelillä, vaan pelin hallinnasta väännettiin pääosin keskialueella. 10 minuutin kohdalla VPS loi ensimmäisen kunnon maalipaikkansa, mutta Sarrin pusku oikean laidan keskityksestä kimposi ylärimasta takaisin kentälle. "Mudu" pääsi pyrkimään maalintekoon myös paria minuuttia myöhemmin, mutta VPS-hyökkääjän yritteliäs laukaus kohti taka-alakulmaa oli MuSa-vahdille lopulta helppo nakki.

Tiukka keskialueen taisto jatkui läpi ensimmäisen puoliajan, mutta Vepsun hyökkäyspään ratkaisut paranivat kohti toisen puoliajan loppua entisestään. Siksi ei ollut mikään oikeusmurha, kun VPS siirtyi johtoon minuutilla kolmekymmentäseitsemän. Silloin Steven Morrissey sai pallon, driblasi läpi MuSa-puolustuksen ja tykitti MuSa-vahti Immosen käsien kautta pelivälineen aina maaliin asti. Kun vielä Eetu Puro pelasi itsensä vetopaikkaan ja täräytti melkoisen pommin ylärimaan, saattoi VPS painua tauolla pukukoppiin aivan tyytyväisenä ensimmäisen puoliajan esitykseensä.

Toisella puoliajalla peli jatkui fyysisenä ja kaksinkamppailuja nähtiin edelleen paljon. Jokusen kerran myös MuSa sai painetta VPS-maalille asti, mutta muutamia erikoistilanteita ja yhtä flipperipalloa lukuun ottamatta ei VPS-vahti Pöyhönen joutunut isompiin ongelmiin koko ottelun aikana. Suurimmat vaaratilanteet Vepsulle syntyivätkin potentiaalisista tuomarin pillin soimisista, mutta ottelun salliva tuomarilinja ylsi tällä kertaa Vepsun boksiinkin asti ja MuSan ajoittaisista vaatimuksista huolimatta palloa ei viety pilkulle kertaakaan. 

VPS:kin pystyi hyökkäämään vaarallisesti aina, kun oli tarpeen. Erityisesti Steven Morrisseyn isku parani mitä pidemmälle puoliaika eteni. Kerran hän syötti Strandvallin hyvään maalipaikkaan, mutta "Seban" laukaus oli voimaton ja päätyi maalivahdin hyppysiin. 

Moneen otteeseen jamaikalaishyökkääjä sai pallon selkä maaliin päin, pääsi kääntymään pallon kanssa ja pystyi ohittamaan vartijansa vaivattomasti. Kahdesti näin kävi boksissakin, ja silloin Morrissey pääsi yrittämään maalintekoa. Ensimmäisellä kerralla yritys päätyi vielä MuSa-vahti Immosen torjuntaan, mutta 84. minuutin kohdalla jamaikalainen löysi laukauksellaan ylänurkan ja viimeisteli näin loppunumeroiksi 0-2. 

Kokonaisuudessaan hyvä peliesitys ilahdutti myös VPS-valmentaja Christian Sundia. 

- Meillä oli tosi hyvä ensimmäinen puoliaika. Loimme paljon maalipaikkoja, joista meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo silloin. Pidettiin myös vastustaja pois vaaratilanteista. Toisella puoliajalla MuSalla oli enemmän palloa ja he saivat hoidettua puolittaisia tilanteita ja erikoistilanteita, mutta nekin me hoidettiin hyvin. Mielestäni jatkettiin hyvällä pelillä siitä, mihin jäätiin Kajaani-pelissä, eivätkä meidän poissaolot näkyneet esityksessä. Jeff (Addai) ja "Mudu" hoitivat homman hyvin, vaikka eivät olleet avauksessa Kajaania vastaan, Sund kehuu. 

VPS:n tiukka loppukauden otteluohjelma sisältää vielä kolme peliä 11 päivän sisään.

- Huomenna pidetään vapaapäivä, ja sen jälkeen ruvetaan palauttelemaan Gnistan-peliä varten. Tottakai se näkyi tänään jossain, ettei me oltu treenattu kunnolla. Tänään 60 minuutin kohdalla näkyi, kun pojat alkoivat vähän väsyä.  Pyritään siihen, että ollaan vielä valmiimpia sunnuntaina, Sund päättää.

MuSa 0-2 VPS 

37' Morrissey 0-1

84' Morrissey 0-2

VPS tänään, VPS idag: Pöyhönen - Nuutinen, Lo Giudice, Koskimaa, Garrett - Strandvall, Addai, Puro (69' Achenchab) - Rissanen (81' Polvilampi), Morrissey (86' Gatambiye), Sarr

Ennakko: "Kaikki annetaan, vaikka ei olisikaan yle...
Ennakko: Karanteenista palaava VPS vierailee Porin...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio