Raportti: VPS sai Mikkelistä pisteen lisäajan tasoitusmaalilla

20200822-VPS---MP-0766

Vaikeasta koronatilanteesta ja erinäisistä ottelusiirroista huolimatta VPS pääsi tänään jatkamaan Ykkösen kauttaan vieraissa MP:tä vastaan. Vepsun tilanne ottelun alla ei ollut paras, kun sivussa oli eri syistä liki kymmenkunta pelaajaa, mutta lopulta Raita sai kuin saikin jalkeille täyden joukkueellisen pelaajia, jotka pääsivät matkalle kohti syksyistä Mikkeliä ja Urpolan tekonurmea. 

Kun kotijoukkueen panokset olivat olemattomat ja olosuhteet Ykköseenkin kurjat, ei Mikkelissä nähty kummoista yleisöryntäystä. Paikan päälle oli saapunut alle 400 katsojaa. Heti alkuminuuteilla VPS-vahti Leislahti hukkasi pallon MP-hyökkäykselle huolimattomasti, mutta VPS-puolustus ehti hätiin ja pelasti tilanteen ilman, että MP-laukaukset pääsivät tavoittelemaan VPS-maalia. Muutaman minuutin päästä tapahtui toisessa päässä, kun Momodou Sarr esitti vahvoja otteita oikealla laidalla ja pelasi keskelle Steven Morrisseylle, jonka laukauksen maalivahti torjui vain vaivoin. 

Minuutilla 16 sinipaitainen kotijoukkue iski ensimmäisen kerran. Viimeistä kotiotteluaan viettänyt Jiri Haikonen oli paikalla ja pisti pallon pussiin, kun vaarallinen keskitys oli löytänyt tiensä MP-hyökkääjän pään ja tolpan kautta VPS-maaliviivalle tyhjän maalin eteen. Puoliajan loppu oli keskikentän pallottelua, ja näytti jo vahvasti siltä, ettei tulostaululla lisämerkintöjä nähtäisi, mutta juuri kun kaikki alkoivat valmistautua puoliaikaan, väläytti Sebastian Strandvall laukaustekniikkaansa kuin salama kirkkaalta taivaalta. Nopeassa tilanteessa pallo päätyi vasemmalta laidalta boksin rajalle, josta Seba tykitti pelivälineen tolpan kautta verkon perukoille. 

Toinen puoliaika noudatteli saman tyyppistä kaavaa. Vepsun ensimmäinen kunnon tilanne toisella puoliajalla nähtiin minuutilla 66, kun Strandvall pääsi vaikeaan palloon linjan taakse, mutta laukaus ei löytänyt tietään ohi MP-vahti Jonne Urosen. Muutaman minuutin kuluttua MP siirtyi johtoon toistamiseen, kun syöttökuvion päätteeksi Yassin Daoussi löytyi takatolpalta ja heilutti VPS-verkkoa kovalla laukauksella. 

Puoliajan loppu sujui taas vailla suurempia tapahtumia. Strandvall oli yritteliäällä tuulella ja kokeili pari kertaa vaikeista vetopaikoista, mutta sen kummempaa uhkaa tai painetta MP-maalille ei saatu luotua. Ja kuten ensimmäinen maali, niin myös VPS-tasoitus syntyi kuin salama. Samuel Mahlamäki Camachon komea avaus löysi lisäajalla Steven Morrisseyn, joka otti pelivälineen haltuun ja tykitti sen verkkoon sekä pelin tasalukemiin. Maali oli jamaikalaisen VPS-uran 50:s sarjapeleissä. Lisätapahtumia ei syntynyt, joten kauden molemmat kohtaamiset MP:n ja Vepsun välillä päättyivät numeroin 2-2. 

VPS-valmentaja Christian Sund on olosuhteet huomioiden varsin tyytyväinen pisteeseenkin, vaikka ihan kaikki ei pelisuunnitelmasta onnistunutkaan.  

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli vaikeuksia sulkea laidat. MP pääsi liian helpolla laitojen kautta. Prässimme ylhäällä Stevenin ja Seban johdolla oli hyvää, mutta me ei oltu tarpeeksi nopeita liikkumaan poikittain. Mutta toisaalta tehtiin kaksi kanssa, ja oltaisi voitu tehdä pari lisääkin. Ihan ok. Kenttä oli myös vaikea, oli pieni ja pimeä, Sund kertoo.

Edellisessä MP-ottelussa VPS päästi myöhäisen maalin, mutta tällä kertaa asetelmat käännettiin toisin päin. Sund kehuukin joukkueen asennetta. 

- Mahtava syöttö linjan taakse, hyvin ajoitettu juoksu ja hieno viimeistely. Vaikka meillä ei ollut panosta tähän peliin, niin hyvä, että pelataan loppuun asti, Sund summaa. 

MP 2-2 VPS

16' Haikonen 1-0

44' Strandvall 1-1

71' Daoussi 2-1

90' Morrissey 2-2

VPS tänään, VPS idag: Leislahti - Nuutinen, Lo Giudice, Koskimaa, Mahlamäki Camacho - Puro, Addai (80' Polvilampi), Strandvall - Sarr (75' Lehtimäki), Morrissey, Sillah

Syötä teksti tähän...

Elisa Stadion täyteen (vol. 2)!
Ennakko: "Nuorilta tarvitaan paloa näyttää, että t...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio