Raportti: VPS kaatoi OLS:n

raportti

VPS-OLS 3-0 (2-0)

10' Oma maali 1-0

40' Gatambiye 2-0

85' Sarr 3-0

VPS kohtasi Kakkosessa pelaavan Oulun Luistinseuran lauantaina aurinkoisella Elisa Stadionilla. Harjoitusottelun tarkoituksena oli valmistaa joukkuetta ensi viikolla pelattavaan Cup-puolivälierään sekä noin kahden viikon päästä alkavaan Veikkausliigakauteen. Ottelua oli saapunut seuraamaan arviolta noin 200 katsojaa.

VPS määräsi tahdin

Vepsulla oli viime viikolla vaikeuksia Suomen Cupissa Gnistanin tiiviin puolustusmuodon murtamisessa. Valmennusjohto halusi nähdä kehitystä syvältä puolustavan vastustajan muodon liikuttelussa tämänpäiväisessä ottelussa. Kehitys olikin nähtävissä heti ensiminuuteista alkaen. VPS:n syöttöpeli oli tarkkaa ja nopeaa. Vierasjoukkueella oli vaikeuksia päästä palloon kiinni, kun vaasalaiset liikuttivat pelivälinettä vauhdikkaasti. Tilaa syntyi varsinkin laidoille, jossa Momodou Sarr ja Samba Sillah aiheuttivat vaikeuksia OLS-puolustukselle. 10 minuutin kohdalla Sarr pelattiin laidasta puolittain läpi. Nuorukainen lähetti kovan keskityksen maalille ja pallo kimposi OLS-pelaajan rinnasta verkon perukoille.

Peli oli kotijoukkueen hallinnassa myös avausmaalin jälkeen. Tänään kärjessä pelannut VPS-kapteeni Sebastian Strandvall oli mukana luomassa useita vaarallisia tilanteita vierasjoukkueen maalille. Ottelun toista maalia jouduttiin VPS:n hallinnasta huolimatta odottamaan aina 40. peliminuutille saakka. Kaunis syöttökombinaatio avasi oululaisten puolustuksen ja hienon pelin pelannut Sillah pääsi syöttämään Fabrice Gatambiyen varmaan tekopaikkaan. "Fabu" siirsi pallon tyhjään maaliin ja VPS pääsi lähtemään puoliajalle kahden maalin johtoasemassa.

OLS paransi intensiteettiään toisella jaksolla. Oululaiset prässäsivät paremmin ja VPS ei hallinnut ottelua enää yhtä selvästi. 59. minuutin kohdalla vierasjoukkue pääsi yrittämään kavennusmaalin tekemistä rangaistuspotkusta. Puoliajalla kentälle vaihdettu VPS-maalivahti Karl-Filip Eriksson ei onnistunut torjumaan rankkaria, mutta laukaus osui tolppaan ja VPS säästyi takaiskulta. OLS vaikutti väsyvän ottelun loppua kohden ja varsinkin viimeiset 10 minuuttia vietettiin pitkälti oululaisten kenttäpuoliskolla. Vaihdosta kentälle tullut Jerry Voutilainen pääsi boksissa vapaaksi 85. minuutin kohdalla. Voutilainen nosti pallon OLS-maalivahdin ohitse suoraan Sarrille, joka pääsi puskemaan ottelun viimeiseksi jääneen osuman.

"Nuorten into ja asenne näkyi"

Päävalmentaja Petri Vuorinen näki pelissä paljon kehitettävää selvästä voitosta huolimatta.

- Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyspelissämme oli joitakin asioita, jotka toimivat. Kun saimme pallon, sinne minne sen halusimme, oli tekeminen ihan mallikasta. Toisella jaksolla ratkaisumme eivät olleet tarpeeksi hyviä. Yritimme välillä pelata tietyissä tilanteissa liikaa yhdellä kosketuksella ja siitä seurasi pallonmenetyksiä.

Vepsun vaarallisimmat tilanteet syntyivät laidoilta. Nuoret laitapelaajat Samba Sillah ja Momodou Sarr tekivät fiksuja juoksuja ja vaikuttivat liian nopeilta vastustajille. Vuorinen oli tyytyväinen joukkueen nuorten pelaajien esityksiin.

- Laitapelaamisemme oli vähän parempaa kuin edellisessä pelissä, mutta OLS ei toisaalta puolustanut yhtä syvältä kuin Gnistan. Nuoret pelaajat onnistuivat tänään hyvin. Momodou ei ole pelannut avauksessa vähään aikaan, mutta hän esiintyi tänään kaikin puolin hyvin. Melkein kaikki nuoret pelaajamme ovat päässeet pelaamaan paljon kevään aikana. Toivon, että se valmistaa nuoria liigapeleihin, vaikka tämänpäiväinen ottelu ei ollutkaan liigatasoa, sanoo Vuorinen.

Vuorisen mukaan päivän ottelu ei varsinaisesti valmistanut joukkuetta Veikkausliigan alkua varten. Ottelusta jäi silti käteen paljon positiivisia asioita.

- Meillä on suht väsynyt joukkue tällä hetkellä, mutta innostus ja odotus kasvavat Veikkausliigakauden alla. Ilmapiiri joukkueessa muuttuu vähän odottavammaksi. Uskon, että varsinkin nuorten pelaajien itseluottamus ja fiilis on nousussa. Nuorten into ja asenne jalkapalloa kohtaan näkyi tänään kentällä.

Ensi viikon lauantaina luvassa on tärkeä Suomen Cupin puolivälierä FC Interiä vastaan.

- Torstaina ja perjantaina harjoittelemme vähän kevyemmin. Lauantaina lähdemme Turkuun. Uskon, että pystymme valmistautumaan otteluun hyvin. Toiveena on, että pystyisimme harjoittelemaan viikolla myös isoa peliä, vaikka meillä on aika vähän pelaajia. Tämänpäiväinen peli toimi siinä mielessä myös tärkeänä harjoituksena, Vuorinen kertoo.

Cupin puolivälierä VPS-FC Inter pelataan Kupittaan tekonurmella lauantaina 30.3. klo 15:00. Veikkausliigan alku on jo kulman takana ja VPS:n liiga-avauksen pääsyliput ovat myynnissä Vepsun verkkokaupassa.

VPS: Kompalla (46' Eriksson) - Haukioja, Auvinen, Häkkinen, Ojamaa - Laatikainen, Irumva, Gatambiye (59' Voutilainen) - Strandvall (73' Kostas), Sillah, Sarr

HANKI HUIPPUEDULLISET LIPUT LIIGA-AVAUKSEEN

Vepsulle kova vahvistus – Hampus Holmgren palaa Va...
VPS vahvistaa maalivahtiosastoaan - Karl-Filip Eri...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio