Raportti: Kirvelevä tappio Rovaniemellä

Raportti

RoPS – VPS 2-1 (0-0)

60' Rahimi (rp) 1-0

69' Kokko 2-0

83' Morrissey 2-1

VPS kohtasi Rovaniemen Palloseuran lauantaina vieraskentällä äärimmäisen tärkeässä ottelussa. VPS tarvitsi ottelusta kolme pistettä pitääkseen säilymisen vielä omissa käsissään. Ottelun jälkeiselle kotimatkalle jouduttiin kuitenkin lähtemään tyhjin käsin.

Kaksi rangaistuspotkua

VPS lähti otteluun taas uudella puolustuslinjalla. Jonas Häkkinen ja Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Giuseppe Lo Giudice muodostivat puolustuksen keskustan, jota Hampus Holmgren täydensi tarvittaessa. Puolustuksen vasemmalla laidalla pelasi Ricardo Morris.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat tunnustelevia, vaikka VPS oli joukkueista pirteämpi ja aggressiivinen prässipeli toimi hyvin. Alain Ebwelle pääsi laukomaan pitkän kuljetuksen päätteeksi 10 minuutin kohdalla, mutta RoPS-maalivahti Antonio Reguero torjui laukauksen helposti.

Pallo oli pitkälti vierasjoukkueen hallussa ottelun alussa ja RoPSin hyökkäykset olivat harvassa. Ensimmäinen vaaranpaikka VPS-maalille tuli 17 minuutin pelin jälkeen, kun Kevin Kouassivi-Benissan lähetti maalille kovan keskityksen. Aleksandr Kokko ei ehtinyt palloon Vepsun onneksi.

Ottelun tempo ei huimannut päätä ensimmäisellä puoliajalla. Molemmat joukkueet pyrkivät ohittamaan vastustajan puolustuslinjan pitkillä palloilla, jotka enimmäkseen epäonnistuivat. Morris aloitti ottelun vahvasti ja lähetti laidaltaan useita hyviä keskityksiä sekä syöttöjä. Jamaikalaisen keskitys oli tavoittaa Kostasin puolen tunnin kohdalla. Kreikkalainen ei kuitenkaan päässyt puskemaan tilanteessa.

Kapteeni Sebastian Strandvall esitteli potkutekniikkaansa jakson loppupuolella. VPS sai vapaapotkun noin 35 metrin päässä maalista. Kapteeni ampui voimakkaan ja kierteisen laukauksen, jonka tielle Reguero ehti kuitenkin jälleen. Espanjalaisvahti Reguero joutui vielä kerran torjuntatöihin, kun pallo tippui yllättäen Kostasille RoPSin rangaistusalueella. Laiturin laukaus jäi hieman pehmeäksi ja RoPS-maalivahti poimi pallon käsiinsä varmasti. Puoliajalle lähdettiin 0-0 -tasatilanteessa Vepsun hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Toinen jakso alkoi huomattavasti ensimmäistä vauhdikkaammin. VPS hyökkäsi heti vaarallisesti, mutta Momodou Sarr ei päässyt palloon sinipaitaisten pelaajien ympäröimänä. RoPS pääsi tämän jälkeen vastahyökkäykseen, jonka vierasjoukkueen puolustus onnistui pysäyttämään.

RoPS pääsi kokeilemaan maalintekoa pilkulta, kun kellossa oli 56 minuuttia. Morris kompuroi omassa boksissaan ja Kouassivi-Benissan kaatui. Agnaldo laukoi rangaistuspotkusta kohti oikeaa alakulmaa, mutta Kompalla venytti upeasti pallon tielle. VPS näytti selvinneen, mutta päätuomari Oskari Hämäläinen osoitti rangaistuspilkkua uudelleen vain muutaman minuutin päästä. Hämäläinen tulkitsi Häkkisen pelanneen palloa kädellään, ja tällä kertaa pallon taakse asteli Youness Rahimi. Kaksi kertaa Vepsua vastaan aiemmin tällä kaudella osunut Rahimi ei erehtynyt, ja kotijoukkue siirtyi johtoon.

Vepsun peli tuntui hajoavan avausmaalin jälkeen, eivätkä takaiskut jääneet yhteen. Lucas Lingman vapautti Kokon läpiajoon 69 minuutin kohdalla ja kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas onnistui sijoittamaan pallon Kompallan taakse. Kotijoukkue oli karannut kahden maalin johtoon kuin varkain, ja Raidalla kesti hetki saada kirivaihde päälle.

Ebwelle pääsi murtautumaan RoPSin rangaistusalueelle pariinkin otteeseen, mutta viimeisistä ratkaisuista puuttui laatua. Vaihdosta kentälle tullut Steven Morrissey herätti vierasjoukkueen taistelemaan vielä pisteistä. Morrisseyn pusku hyvästä paikasta painui selvästi yli 80 minuutin kohdalla, mutta jamaikalainen osui tolppien väliin kolme minuuttia tämän jälkeen. Kostas lähetti rangaistusalueelle tarkan keskityksen ja Morrissey viimeisteli VPS:n kavennusosuman suoraan volleysta.

Kavennusmaali antoi Raidalle lisää virtaa, mutta RoPS pelasi lopussa fiksusti. Rovaniemeläiset kuluttivat aikaa kulmalipuilla eikä VPS saanut pelivälinettä haltuunsa. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 -voittoon.

"Uskomme loppuun saakka"

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan ottelu oli monella tapaa samanlainen kuin viime viikon peli Lahtea vastaan. VPS hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisellä jaksolla, mutta menetti otteensa toisella. Sund sanoo, että Vepsun pitäisi kääntää hyvät vaiheet pelin sisällä maaleiksi.

- Tällä hetkellä on totta kai huonot fiilikset. Vähän sama homma kuin Lahti-pelissä. RoPSilla ei ollut mitään ensimmäisellä puoliajalla, kun me pelasimme hyvin. Loimme paikkoja ja puolustimme hyvin. Mutta tämä on se ongelma, mikä meillä on ollut. Kun pelaamme hyvin, niitä maaleja vaan pitäisi tehdä. Me olemme ihan oikeassa paikassa, jos emme voita näitä pelejä, joita viemme. Luomme riittävästi maalintekopaikkoja, mutta emme saa palloa tolppien väliin, VPS-luotsi kommentoi.

Raidan peli vaikutti hajoavan kotijoukkueen ensimmäiseen maaliin. Jerry Voutilainen jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia ja se näkyi VPS:n pelissä toisella jaksolla.

- RoPS sai pilkun, en tiedä pitäisikö tällaisessa pelissä tuollainen viheltää. Mutta en ole nähnyt tilannetta uudestaan. Se vaikeutti tekemistämme, vaikka Martin torjui sen ensimmäisen. Sitten he saivat toisen. Menetimme vähän peliä siinä, kun he tekivät sen 1-0 -maalin. Meidän piti nostaa enemmän pelaajia ylös ja puolustamisemme hajosi. RoPS pääsi iskemään vastaan ja luomaan paikkoja. Oli harmillista, että Jerry joutui tulemaan pois, Sund kertoi.

Tappio oli todella iso kolaus VPS:n säilymishaaveille. Ero karsijan paikalla olevaan KPV:hen on kuusi pistettä, kun jäljellä on vain kaksi ottelua. Säilyminen ei ole enää omissa käsissä, mutta Sundin mukaan joukkueen keskittyminen on kahden seuraavan pelin voittamisessa.

- Voimme ainoastaan miettiä omaa tekemistämme. Homma ei ole enää omissa käsissä, mutta meidän pitää joka tapauksessa voittaa kaksi viimeistä peliä, jotta meillä olisi mahdollisuus. Kyllä me uskomme loppuun saakka, että saamme tarvittavat pisteet ja pääsemme sinne karsintaan.

VPS pelaa haastajasarjan viimeisen kotipelinsä sunnuntaina 6.10., kun HIFK saapuu Vaasaan. Haastajasarjan viimeinen ottelu pelataan KPV:n ja VPS:n välillä Kokkolassa 19.10.

VPS: Kompalla – Holmgren, Häkkinen, Lo Giudice, Morris – Voutilainen (53' Lehtonen, 64' Alanko), Lähde, Ebwelle, Kostas – Strandvall, Sarr (72' Morrissey)

Artikkelikuva: Juha Tamminen

HANKI LIPPUSI HAASTAJASARJAN VIIMEISEEN KOTIPELIIN
Vepsun täyteinen viikonloppu
Ennakko: VPS tarvitsee pisteitä Rovaniemeltä

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio