Raportti: HIFK taipui Vepsun käsittelyssä

Raportti

VPS – HIFK 3-2 (1-1)

37' Luis Henrique 0-1

45+1' Lähde 1-1

61' Strandvall (rp) 2-1

75' Sarr 3-1

90+2' Tukiainen 3-2

VPS kohtasi HIFK:n lauantaina Veikkausliigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan. Vepsulla oli mahdollisuus kiriä KPV:tä putoamistaistossa, kun taas helsinkiläisillä oli pienemmät panokset otteluun lähdettäessä. HIFK oli käytännössä menettänyt mahdollisuutensa päästä mestaruussarjaan. VPS:n toisen jakson hieno esitys kantoi Raidan tärkeään voittoon.

Maalirikas jännitysnäytelmä

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti. HIFK liikutteli palloa fiksusti ja VPS joutui juoksemaan pelivälineen perässä. HIFK ei silti onnistunut luomaan kunnon maalipaikkoja. Jerry Voutilainen pääsi esittelemään laukaustaan ottelun alussa, mutta keskikenttäpelaajan kova laukaus kiersi Daniel Kollarin vartioiman maalin ohitse. Peli oli jopa yllättävän tunnustelevaa ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, ja pallo liikkui pitkälti vain keskialueella.

Helsinkiläisillä on loistava mahdollisuus siirtyä johtoon 18 minuutin kohdalla. Martin Kompalla torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Sakari Tukiainen pääsi ensimmäisen paluupalloon. Vepsun onneksi isokokoisen kärjen laukaus suuntautui VPS-maalin sivuverkkoon. Viisi minuuttia tästä, ja Tukiainen pääsi laukomaan uudelleen. Tällä kertaa HIFK-pelaajan laukaus painui selvästi yli maalin. Voutilainen pääsi keskittämään hyvästä paikasta hienon syöttökombinaation päätteeksi, kun kellossa oli 26 minuuttia. HIFK-maalivahti Kollar kuitenkin katkaisi keskityksen ennen kuin Samba Sillah ehti palloon.

Peli alkoi aaltoilemaan päästä päähän tauon lähestyessä ja molemmat joukkueet hyökkäsivät rohkeasti. Vierasjoukkue pääsi iskemään ottelun avausmaalin 37. peliminuutin kohdalla. Päätuomari Ville Nevalainen vei pallon pilkulle, ja HIFK:n brassihyökkääjä Luis Henrique viimeisteli varmasti vierasjoukkueen johtomaalin. VPS-pelaajat näyttivät sisuuntuvan maalista ja Raita vyöryi HIFK:n kenttäpäätyyn. Paine tuotti tulosta ensimmäisen jakson lisäajalla, kun Hampus Holmgren tarjoili pallon Juho Lähteelle rangaistusalueen rajalle. Lähde sijoitti pallon upeasti maata pitkin maalin takakulmaan, ja puoliajalle lähdettiin tasatilanteessa.

Kotijoukkueen painostus jatkui myös toisen puoliajan alussa. Useita keskityksiä ja kulmapotkuja ei kuitenkaan onnistuttu kääntämään maalipaikoiksi. Peli toisella jaksolla huomattavasti ensimmäistä vauhdikkaampaa. Vaihdosta kentälle tullut Ricardo Morris antoi Alain Ebwellelle hienon syötön 57. peliminuutin kohdalla, mutta kamerunilaisen keskitys päätyi Kollarin käsiin.

Peliä oli pelattu noin tunti, kun Morris karkasi läpiajoon. Kollar tuli vastaan ja kaatoi jamaikalaisen. Nevalainen vei pallon pilkulle toistamiseen ja rankkaria asettui laukomaan kapteeni Strandvall. Strandvall sai Kollarin aavistamaan väärään suuntaan ja sijoitti pallon rauhallisesti verkon perukoille. VPS siirtyi ansaittuun johtoon ja vieraskannattajat hiljenivät ensimmäistä kertaa.

VPS laski prässiään ottelun edetessä ja HIFK pääsi hyökkäämään kunnolla ensimmäistä kertaa toisella jaksolla. Tähtirinnat pääsivät keskittämään vaarallisesti kolme kertaa, mutta HIFK-pelaajat ei ehtineet päättämään tilanteita. Kotiyleisö pääsi jälleen juhlimaan 75. minuutin kohdalla. Vahvan pelin pelannut kapteeni Strandvall ampui tulisen vapaapotkun Kollarin maalin ylärimaan. Peliväline kimposi maalin edustalle, jossa Momodou Sarr oli ensimmäisenä. Sarr puski pallon maaliin ja kasvatti kauden maalisaldonsa neljään.

Ottelu näytti olevan Vepsun hallinnassa myös Raidan kolmannen osuman jälkeen. Juho Lähde oli todella lähellä iskeä illan toisen maalinsa, mutta kovasti raataneen Lähteen sijoitus lipui ohi maalin takakulmasta. HIFK ei tuntuvat saavan kunnon kirivaihdetta päälle, ja Vepsu pelasi sekunteja fiksusti pois. Kotiyleisö joutui silti jännittämään lopussa, koska Tukiainen onnistui viimeistelemään kavennusmaalin HIFK:lle vielä lisäajalla. VPS-puolustus pysyi tiiviinä viimeisten minuuttien ajan, ja Nevalainen vihelsi lopulta helpottavan päätösvihellyksen pilliinsä.

"Olen iloinen, että pelaajat heräsivät toisella jaksolla"

Päävalmentaja Christian Sundin mukaan HIFK hallitsi peliä ensimmäisellä jaksolla. Tauolta kentälle asteli kuitenkin erilainen VPS.

- Ensimmäisen jakson jälkeen en ollut tyytyväinen. Peli näytti siltä, että HIFK halusi voittoa meitä enemmän. Olen iloinen, että pelaajat heräsivät toisella jaksolla ja näyttivät luonnetta pelin kuvan muuttamisessa. Toisella puoliajalla painostimme heidät virheisiin ja pääsimme peliin sisään. Sen takia ansaitsimme mielestäni voittomme, Sund kommentoi.

Päivän ottelu oli ensimmäinen tällä kaudella, jossa VPS iski kolme maalia. Sundin mielestä päivän esitys menee VPS:n kauden parhaiden pelien joukkoon.

- Jos mietitään, että jalkapallossa pitää tehdä maaleja, niin tämä oli paras pelimme. Kolme maalia, se on aika hyvä. Totta kai siinä on paljon kehitettävää vielä, mutta mielestäni se, millä tavalla joukkue heräsi toisella jaksolla, oli hienoa. Olen tyytyväinen pelaajien puolesta, kertoi Sund.

Vepsun pelit jatkuvat Veikkausliigan haastajasarjassa. Ensimmäinen kierros pelataan syyskuun puolivälissä. Veikkausliiga tiedottaa tarkemmista pelipäivistä ensi viikolla.

VPS: Kompalla – Holmgren, Häkkinen, Lahti, Engström – Strandvall, Voutilainen, Lähde (88' Laatikainen), Sillah (46' Morris) – Ebwelle (82' Morrissey), Sarr 

Artikkelikuva: Harri Bragge

Akatemialle niukka tappio
Ennakko: VPS kohtaa HIFK:n runkosarjan viimeisessä...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio