Ennakko: Pitkä odotus päättyy - Raidan Ykkösen kausi alkaa Tammisaaressa

20200609-VPS---VIFK-1189 Kuva: Samppa Toivonen

Vaasan Palloseuran Ykkösen sarjakausi pääsee viimein alkamaan huomenna, eli lauantaina kello 16. Avauspeli on vieraissa EIF:ää vastaan, Ekenäs Centrumplanilla. Joukkue lähti matkaan jo tänään iltapäivällä. 

Tammisaarelaiset ehtivät jo aloittaa oman Ykkösen kautensa viime viikonloppuna Seinäjoella. Siellä SJK Akatemiaa vastaan EIF marssi vakuuttavaan 3-0 -voittoon. Myös nousua takaisin Veikkausliigaan tavoitteleva VPS haluaa ehdottomasti aloittaa kautensa voitolla.

Kesäkuun kahdessa harjoitusottelussa Vepsu sai yhden voiton ja yhden tappion. Kotona naapuriseura VIFK kaatui luvuin 5-1 Samba Sillahin johdettua Vepsun maalintekoa kahdella osumallaan, mutta vieraskentällä Veikkausliigan SJK oli terävämpi lukemin 3-0.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund on odottanut kauden alkamista jo pitkään.

- Tosi hyvä fiilis on päästä aloittamaan sarja. Huomasin, että pelaajat tänään tuossa treeneissä olivat myös tosi motivoituneita. Olemme kaikki nälkäisiä päästä aloittamaan sarja, Sund kertoo.

Harjoitusottelun 3-0 -tappiossa Seinäjoella VPS:n perustekeminen oli sitä mitä odotettiinkin, mutta kolmen maalin erä syntyi terän puuttumisesta molempien maalien edessä. Myös päävalmentaja on kiinnittänyt tähän huomiota.

- Olemme keskittyneet tällä viikolla harjoituksissa siihen, että saamme puolustuspelin toimimaan. Tässäkään sarjassa ei voi pitemmän päälle pärjätä, jos puolustuspeli ei toimi. Olemme treenanneet eri puolustuspelin osa-alueita, kattaen koko kentän ihan ylhäältä alas. Niihin asioihin me olemme laittaneet fokusta, Sund kuvailee.

EIF:n 3-0 -voitto Seinäjoella oli tasapainoinen esitys, ja joukkue näytti hyvin organisoituneelta. Sund tietää, että vaikka pienemmällä budjetilla toimiva EIF on pelannut pitkään Ykköstä ja VPS on juuri tullut sarjaan Veikkausliigasta, niin vihreäpaitainen kotijoukkue pitää ottaa täysin tosissaan. Muuten se saattaa rankaista.

- Minusta he ovat parempia pallon kanssa kuin ilman palloa. Jos me annamme heille liikaa palloja linjojen välissä muotomme sisällä, pelipäivästä tulee todella vaikea. Pyrimme pitämään heidät pois keskustasta ja laittaa heidät juoksemaan pallon perässä. Meidän oma pelitapamme on taas sellainen, että hyödynnämme tilaa paljon, ja siksi meidän katse pitää olla aina eteenpäin, "Chrisu" muotoilee joukkueiden pelitapoihin liittyen. 

"Pienen lapsen into päällä" 

Myös VPS-kapteeni Sebastian Strandvall on odottanut Ykkösen kauden alkamista kovasti.

- Erittäin hieno fiilis! Jo aamulla, kun tulimme koppiin ennen valmistavia treenejä, me juteltiin siinä vielä tulevasta kaudesta jätkien kanssa ja siitä, mitä odotamme toisiltamme. Kyllä siinä fiilis alkaa jo nousemaan. Sellainen pienen lapsen into päällä!

Myös Strandvall on vakuuttunut Raidan parhaan aseen olevan nimenomaan nuoren joukkueen liikkuvuus. 

- Meillähän on erittäin juoksuvoimainen ja nopea joukkue. Toivottavasti sillä pystytään aiheuttamaan ongelmia, ei pelkästään EIF:lle vaan kaikille vastustajillemme. Teemme nopeita juoksuja sekä prässätessä, puolustaessa sekä hyökätessä. Nopea pallonliikuttelu on aseemme, "Seba" vakuuttaa.

VPS:n Tammisaareen matkaavasta ryhmästä on poissa pelikiellon takia Steven Morrissey. Vaasaan jäävät myös Jeff Addai ja Benjamin Hiekkanen, sillä kumpikaan heistä ei ole täydessä pelikunnossa.

Kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

EIF - VPS la/lö 4.7.2020 klo 16:00 @ Ekenäs Centrumplan 

Raportti: Kauden avaus päättyi pistejakoon
Korona-ajan erityisohjeistus Elisa Stadionilla!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio