”Pelin pitää olla viihdyttävää ja voittavaa” – Sund luotsaa Vepsua myös Ykkösessä

Sund

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Christian Sund jatkaa joukkueen peräsimessä myös ensi kaudella Ykkösessä. VPS harjoitteli perjantaina viimeistä kertaa nykyisellä pelaajaryhmällä.

- Tänään oli viimeiset yhteiset treenit. Jotkut pelaajat jatkavat uusiin haasteisiin ja uusin paikkoihin. Jotkut jäävät tänne, ja heillä on sitten henkilökohtaiset harjoitusohjelmat. Joulukuussa aloitetaan taas yhdessä, Sund kertoi.

Petri Vuorisen valmennusryhmässä toiminut Sund aloitti VPS:n päävalmentajana kaksivuotisella sopimuksella heinäkuussa kesken kauden. Vepsu ehti pelaamaan 13 ottelua Sundin johdolla. Seitsemän niistä päättyi tappioon, kolme tasapeliin ja kolme voittoon. Putoamiseen päättynyt kausi tullaan käymään tarkasti läpi.

- En ole vielä analysoinut kautta kunnolla, mutta minulla on mielessä asioita, joita olisi voinut tehdä eri tavalla. Käymme kauden valmennuksen kanssa läpi, kun pojat lähtevät lomalle, VPS-luotsi sanoo.

Seuralla on nyt Sundin mukaan mahdollisuus korjata asioita ja rakentaa pohjaa uudelle tulemiselle. Tämä pätee sekä kentällä että sen ulkopuolella.

- En ole ehtinyt vielä paljoa miettiä Ykköstä. Meillä on nyt hyvä aika rakentaa tätä organisaatiota uudelleen. Kun tulemme takaisin, asiat toimivat paremmin joukkueen ympärillä. Organisaatiota sekä joukkuetta pitää rakentaa rauhallisesti. Se on nyt tärkeää, Sund linjaa.

Tulevan kauden joukkueen suunnitteleminen aloitettiin hyvissä ajoin. Steven Morrisseyn jatkosopimus julkaistiin keskiviikkona, ja lisää sopimusuutisia tullaan kuulemaan lähiviikkoina.

- Joukkueen rakentaminen on koko ajan käynnissä. Eikä pelkästään pelaajien osalta, koska valmennustiimikin pitää rakentaa. Meillä on nyt hyvin aikaa. Emme ole vielä tammikuussa, vaan lokakuussa. Haluamme katsoa ensin pelaajia tältä alueelta. Yritän löytää sellaisia pelaajatyyppejä, jotka pystyvät toteuttamaan asioita, jotka näen toimiviksi tässä seurassa. Me pelaamme yleisön takia. Pelin pitää olla viihdyttävää ja voittavaa.

Sund ehti tekemään loppukaudella isoja muutoksia Vepsun pelityyliin. Aiemmin pallonhallintaan luottanut joukkue prässää nyt korkealta ja pyrkii nopeisiin hyökkäyksiin aina kun mahdollista. Päävalmentaja etsii joukkueeseensa pelaajia, jotka pystyvät toteuttamaan VPS:n uutta pelitapaa.

- Pyrimme aktiiviseen peliin. Kun meillä on paikka, me menemme. Emme halua pitää palloa vaan pallonhallinnan takia. Haluamme kuitenkin päättää, milloin menemme nopeasti ja milloin hitaammin. Jotta pystymme tekemään sen, meidän pitää ottaa pallo nopeasti vastustajalta. Haluamme pallon, sen takia pelaamme tätä peliä. Tulemme myös rakentamaan joukkuetta sitä kautta, Sund päättää.

VPS:n edustusjoukkue viettää kauden päättäjäisiään huomenna. Ohjelmassa on mm. kauden onnistujien palkitsemiset. Raportti päättäjäisistä ilmestyy Vepsun kotisivuille viikonlopun aikana.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

VPS vietti kauden päättäjäisiään - Alain Ebwelle p...
Steven Morrissey jatkaa Raidassa kaudella 2020

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio