Miika Niemi Vepsun puolustukseen

Niemi1

Vaasan Palloseura ja laitapuolustaja Miika Niemi ovat solmineet tulevan kauden kattavan sopimuksen. Niemi, 25, on Vepsua seuranneille tuttu pelaaja. VPS-kasvatti pelasi ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa Raidassa jo vuonna 2012. Niemi on harjoitellut joukkueen mukana aina joulukuun alusta alkaen.

- Hyvältä tuntuu. Sopimus poistaa vähän stressiä, ja pääsen keskittymään täysillä treenaamiseen ja pelaamiseen, Niemi sanoo.

Niemi pelasi VPS:ssa vielä kaudella 2015. Tämän jälkeen ura on jatkunut FC Kiistossa, VIFK:ssa ja AC Kajaanissa. Monikäyttöinen pelaaja pystyy pelaamaan puolustuksen molemmilla laidoilla.

- Olen pelannut enemmän oikeana laitapuolustajana, mutta vasemmallakin jonkin verran. Melkein paikka, kun paikka käy. Olen pelannut myös linkkinä ja topparina. Oikeana pakkina tulen lähinnä varmaan pelaamaan, oikeajalkainen puolustaja kertoo.

Laitapuolustaja tuo Vepsun peliin taistelutahtoa. Niemi luonnehtii itseään fyysiseksi pelaajaksi, jolla on asenne kunnossa.

- Fyysiset ominaisuudet ovat varmaan ne parhaimmat. Nopeutta ja voimaa löytyy. Olen aika periksiantamaton pelaaja ja taistelen aina loppuun saakka. Yritän sitä kautta tuoda johtajuutta ja vähän elämää kentälle.

Niemi kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin melko nuoresta iästään huolimatta. Kokemus on näkynyt harjoituksissa ja harjoitusotteluissa.

- Kyllä siinä tietysti Ville, Steven ja Seba iän puolesta ovat niitä kokeneimpia. Mutta sekin auttaa, kun on ollut täällä aiemmin, viime kaudella VIFK:ssa 22 peliä pelannut Niemi kertoo.

Harjoitukset ja valmennus saa kehuja Vepsun uusimmalta sopimuspelaajalta.

- Käymme aika perusteellisesti kaikki jutut läpi. Kaikki tietävät, mitä tapahtuu. Meillä toimii hyvin yhteistyö valmennuksen kanssa, Niemi sanoo.

Päävalmentaja Christian Sund kuvailee Niemeä luotettavaksi pelaajaksi, joka hoitaa hänelle määrätyt tehtävät.

- Miika on pelaaja, jonka taso ei ailahtele. Kun hänet pistää kentälle, tiedät mitä saat. Treeneissä on näkynyt, että hänen matalin tasonsa on aika korkea. Miika on vaasalainen kaveri, joka on ollut täällä aiemminkin. Mielestäni hän on kasvanut myös henkisesti viime vuosien aikana. Hän tuo joukkueeseen johtajuutta, vaikka hän ei ole vielä vanha. Hyvä esimerkki meidän nuorille pelaajillemme, Sund kommentoi.

Niemi ja VPS aloittavat tosipelinsä tänään Fennia Arenassa klo 18, kun SJK Akatemia saapuu Vepsun vieraaksi Suomen Cupin avaukseen. Hanki lippusi TÄÄLTÄ

Suomen Cupin avaus päättyi Vepsun tappioon
VPS kohtaa SJK Akatemian Suomen Cupin avauksessa

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio