Maalivahti Rasmus Leislahti Raitaan

Leislahti1

Maalivahti Rasmus Leislahti liittyy Vaasan Palloseuraan kauden 2020 kattavalla lainasopimuksella. 19-vuotias maalivahti tulee Vepsuun FC Hongasta. Leislahti harjoitteli joukkueen kanssa ensimmäistä kertaa tänään.

- Tuntuu tosi hyvältä olla täällä. Tätä olen odottanutkin muutaman viikon. Olen iloinen, että pääsin nyt tänne, Kirkkonummella syntynyt maalivahti kertoo.

Leislahti siirtyi Honkaan HJK:n organisaatiosta ennen viime kautta. Lupaava maalivahti ei saanut viime kaudella vastuuta Veikkausliigassa. Peliaikaa tuli kuitenkin Hongan kakkosjoukkueessa. Leislahti tulee Vaasaan peliajan ja kehityksen perässä.

- Viime kausi ei mennyt, miten halusin. Pelasin Kakkosessa, mutta Veikkausliigassa ei tullut mahdollisuutta. Kuulin, että täällä on hyvät olosuhteet ja täällä pääsee keskittymään kokonaan futikseen. Se on mielestäni tärkeä asia tässä vaiheessa. Täältä on hyvä lähteä hakemaan vauhtia, Leislahti sanoo.

Ensimmäiset harjoitukset Vepsussa tekivät vaikutuksen Leislahteen.

- Toiminta vaikuttaa tosi hyvältä. Tekeminen treeneissä näytti hyvältä ja jätkät olivat koko ajan kunnolla mukana harjoitteissa. Huomaa, että pelaajat haluavat oikeasti mennä eteenpäin. Täällä on hyvä olla.

Leislahti tulee kilpailemaan peliajasta tutun pelaajan kanssa. Tuomas Pöyhösen sopimus Vepsuun uutisoitiin keskiviikkona. Ystävykset ovat pelanneet aiemminkin samassa joukkueessa.

- Oltiin Klubin B-junioreissa kausi ja sen jälkeen Klubi 04:ssa. Ne vuodet taisteltiin peliajasta ja nyt tulee sama homma. Molemmat puskevat toisiaan eteenpäin. Mielestäni tämä on hyvä maalivahtikaksikko. Uskon, että molemmat ovat valmiita tähän. Pelasimme ensimmäiset pelimme Ykkösessä jo kaksi kautta sitten. Nyt me molemmat olemme vielä paljon valmiimpia. Tämä on tähän hetkeen meille hyvä sarja, VPS:n uusin hankinta kertoo.

184-senttinen maalivahti tuo Vepsuun myös paljon kokemusta maaotteluista. Leislahti on pelannut 11 ottelua U19-maajoukkueessa ja yhden ottelun U21-maajoukkueessa. Lisäksi nuorukainen oli mukana miesten maajoukkueen leirillä viime vuoden tammikuussa. Suomessa kesällä 2018 järjestetyt U19 EM-kisat antoivat Leislahdelle positiivisen kuvan Elisa Stadionista ja Vaasasta.

- Niiltä ajoilta on todella hyviä muistoja. Täällä oli täydet katsomot ja tosi hyvä tunnelma. Varsinkin tämä kaupunki on todella siisti. Sekin oli yksi syy, miksi halusin tänne, Leislahti muistelee.

Tuore VPS-maalivahti näkee tulevan kauden näytönpaikkana.

- Haluan pelata ja näyttää, että kuulun korkeammalle. Teen parhaani, jotta pelaan mahdollisimman hyvin ja joukkue menestyy. Joukkueen menestyminen on se tärkein asia.

Päävalmentaja Christian Sund oli tyytyväinen näkemäänsä Leislahden ensimmäisissä harjoituksissa.

- Rasmus näytti maalivahdilta. Hän otti boksin haltuun, kun harjoittelimme erikoistilanteita. Hän tarvitsee enemmän miesten pelejä, mutta itseluottamusta riittää. Pitää huolehtia, että hän pysyy kunnossa ja saa hyviä pelejä, Sund sanoo uudesta maalivahdistaan.

Pöyhösen ja Leislahden myötä Vepsulla on nuori, mutta lupaava maalivahtikaksikko.

- Meillä on nyt kaksi nuorta suomalaista maalivahtia. Molemmat ovat pelanneet junnumaajoukkueissa kansainvälisiä pelejä ja se kertoo heidän tasostaan. Hyviä tyyppejä, jotka haluavat kehittyä, Sund kommentoi.

VPS:n kilpailulliset ottelut käynnistyvät huomenna lauantaina Suomen Cupin ottelulla SJK Akatemiaa vastaan. Peli käynnistyy kello 18:00 Fennia Arenalla. Hanki lippusi TÄÄLTÄ

VPS kohtaa SJK Akatemian Suomen Cupin avauksessa
Tuomas Pöyhönen VPS:n tolppien väliin

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio