Jan Berg vahvistaa Akatemian valmennustiimiä

berg

VPS J Akatemian valmennustiimi vahvistui aiemmin tässä kuussa, kun pelaajanakin Vepsua edustanut Jan Berg tuli mukaan joukkueen toimintaan.

"Savolaista hulluutta"

Berg on tuttu mies Raitaa seuraaville, koska vasen puolustaja pelasi Vepsussa kausilla 2009 ja 2010. Berg lopetti pelaajauransa Jipossa vuonna 2015. Peliuransa jälkeen Berg on toiminut valmennuspäällikön tehtävissä Kuopion seudulla.

- Ensimmäinen vuosi täällä meni hyvin, mutta toisena vuotena en pelannut paljoa loukkaantumisten takia. Sen jälkeen pelasin Kuopiossa, Kemissä, Islannissa ja Joensuussa, Siilinjärveltä kotoisin oleva Berg kertoo.

Berg tuo Akatemian toimintaan paljon kokemusta kentän puolelta. Berg ehti pelaamaan 132 ottelua miesten sarjoissa noin kymmenen vuotta kestäneellä urallaan. "Jorkki" -lempinimellä tunnettu 33-vuotias valmentaja oli kiinnostunut mahdollisuudesta valmentaa Vepsussa ja oli itse aktiivisesti yhteydessä seuraan.

- Tämä pesti oli monien asioiden summa. Valmensin Savossa ja päätin soittaa edustusjoukkueen päävalmentaja Petri Vuoriselle. Sitten juttelin juniorien urheilujohtaja Janne Lindbergin kanssa. Sain myös työjutut hyvin järjesteltyä. Minulla on Vaasasta hyviä muistoja ja tykkäsin olla täällä. Nyt minulla mahdollisuus selvittää, että haluanko olla ammattivalmentaja, sanoo Berg.

Kakkoseen täksi kaudeksi noussut VPS J Akatemia on erittäin nuori joukkue. Berg haluaa olla ihmisläheinen valmentaja.

- Roolini valmennustiimissä varmasti muotoutuu vielä, mutta toivoisin, että pystyisin juttelemaan pelaajille paljon. Haluaisin olla heidän tukenaan. Tuon mukanani myös jonkinlaista savolaista hulluutta, hyvällä tavalla. Tykkään, että kentällä räiskyy.

Akatemian päävalmentaja Andre Alfredo Lourenço on tehnyt positiivisen ensivaikutelman Bergiin. 25-vuotias portugalilainen otti VPS J Akatemian ja seuran B-juniorit komentoonsa tämän vuoden tammikuussa.

- Andre tekee paljon töitä, hänellä on selvästi paljon potentiaalia. Aika näyttää, miten pystyn auttamaan ja tukemaan häntä erilaisissa asioissa. Tässä on minulle paljon uusia asioita, mutta on kiva nähdä uudenlaisia toimintatapoja. Se on rikkautta, savolainen valmentaja kertoo.

Auttaa minua monella tapaa

Bergin sosiaaliset taidot ovat tehneet vaikutuksen päävalmentaja Lourençoon. Portugalilainen näkee uuden valmentajan tuovan joukkueen valmennukseen paljon lisäarvoa.

- Janin kanssakäyminen muiden valmentajien, ja varsinkin pelaajien, kanssa on erittäin hyvää. Hän tuo toimintaamme lisää sitä puolta. Hän on läheinen pelaajien kanssa ja jakaa peliurallaan oppimiaan asioita heille. Nuoret pelaajat voivat oppia häneltä, mitä kentällä vaaditaan jalkapalloammattilaiselta. Jan pystyy auttamaan minua monella tapaa, Lourenço kommentoi.

Lourençon mukaan pelaajat ymmärtävät hänen englanninkieliset ohjeensa hyvin, mutta suomenkielisen valmentajan lisääminen valmennustiimiin saattaa parantaa joukkueen kommunikaatiota. Akatemian pre-season on ollu monilla tavoilla haastava.

- Nyt meillä on ongelmia loukkaantumisten takia. Yli 5 pelaajaa on tällä hetkellä loukkaantuneena. Lisäksi osa pelaajistamme harjoittelee ja pelaa edustusjoukkueessa, joten rinkimme on erittäin kapea. Kaikki pelaajat eivät ole paikalla kaikissa harjoituksissa, joten joudumme käymään samoja asioita läpi useilla eri harjoituskerroilla. Harjoitteleminen ja pelaaminen on haastavaa pienellä rosterilla, mutta uskon, että asiat muuttuvat parempaan suuntaan kesällä, portugalilainen kertoo.

Bergin lisäksi Akatemian valmennustiimiä on saatu vahvistamaan videoanalyytikko. Rodrigo Fernandes auttaa joukkueen valmennusta Portugalista käsin.

- Löysin Rodrigon tekemään teille analyytikon töitä. Hän asuu Portugalissa ja kommunikoin hänen kanssaan internetin välityksellä. Hän tulee tekemään meille analyysejä joukkueesta, peleistämme ja ehkä vastustajista. Hän auttaa meitä kehittymään joukkueena, Lourenço sanoo.

VPS J Akatemia pelaa seuraavan harjoitusottelunsa ensi lauantaina vieraissa JBK:ta vastaan. Akatemian Kakkosen kausi alkaa 5.5. vierasottelulla Kajaanin Hakaa vastaan.

HANKI HUIPPUEDULLISET LIPUT VEIKKAUSLIIGAKAUDEN AVAUKSEEN

Samba Sillah sopimukseen VPS:n kanssa
Vepsulle kova vahvistus – Hampus Holmgren palaa Va...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio