Ennakko: VPS vierailee Kokkolassa Pohjanmaan derbyssä

20200822-VPS---MP-0124 Kuva: Samppa Toivonen

Huomenna Vepsu kohtaa vieraissa KPV:n. Ottelu Kokkolan keskuskentällä alkaa kello 15 ja se on samalla myös molempien joukkueiden kauden viidestoista. 

Sarjataulukossa molemmat joukkueet ovat keskikastissa. VPS on siinä viidentenä 23 pisteellä ja KPV seitsemäntenä, kaksi pistettä vähemmän keränneenä. VPS:n vire on ollut hivenen ailahtelevaa, mutta KPV:n kausi on ollut tähän asti kuvainnollisesti suorastaan myrskyisä - joskin ennusteissa on Kokkolaankin vihdoin tarjolla poutaisempaa säätä. Ykkösen suurena ennakkosuosikkina KPV investoi Veikkausliigaan palaamiseen kunnolla, mutta ajautui heti kauden alussa voitottomaan putkeen. Huono vire ja aneemiset esitykset kulminoituivat elokuun alussa Hietalahdessa koettuun tappioon Vepsulle. Siinä ottelussa VPS:n peli meni täysin nappiin, ja kotivoitto irtosi peräti lukemin 4-1.

KPV:n päävalmentaja Jani Uotinen sai sen pelin jälkeen lähteä, mutta harva olisi arvannut seuran pääomistaja Matti Laitisen seuraavaa peliliikettä. Uotisen tilalle palkattiin kiistelty Miika Juntunen, jonka tehtävänä oli ravistella alisuorittavaa joukkuetta. Lopulta Juntusen aika seuran päävalmentajana ehti kestää vain 10 päivää ennen hänen sopimuksensa purkamista, mutta sinäkin aikana Kokkolassa nähtiin enemmän draamaa kuin moni muu seura näkee kokonaisen kauden aikana.

Viime aikoina meno Kokkolassa on hieman alkanut seesteytyä, ja entinen kakkoskoutsi Niko Kalliokoski on uutena päävalmentajana tuonut joukkueeseen suhteellista vakautta ja pelisuunnitelmaan selkeämpiä linjoja. Hänen johdollaan KPV on ehtinyt pelata nyt seitsemän ottelua. Alussa napattua kahta voittoa seurasi kolme tappiota, mutta sitten KPV kaatoi MYPAn kotona lukemin 6-0 ja viime sunnuntaina sarjakärki AC Oulun vieraissa lukemin 1-2 hyvän esityksen jälkeen.

Vepsun omaa kolmen ottelun voittoputkea taas seurasi hiljattain kaksi pettymystä. Ensin AC Oulu vei voiton kirjaimellisesti myrskyisältä Elisa Stadionilta, ja sitten vieraissa Seinäjoella sarjajumbo SJK Akatemia tuli 84. minuutilla tasoihin lukemiin 1-1 päättyneessä pelissä. VPS:n päävalmentaja Christian Sund kertoo uskovansa KPV:n pelaavan samoilla perusperiaatteilla kuin SJK Akatemia, mihin ollaan alkuviikon harjoituksissa valmistauduttu paremmin.

- Mitä nyt olen katsonut heidän pelejään, niin hekin pelaavat pitkiä palloja, jotka aiheuttivat meille vaikeuksia SJK Akatemiaa vastaan. Aika paljon olemme tällä viikolla käyneet läpi pitkien pallojen puolustamista sekä niitä asioita, mitä voimme tehdä, jotta voitamme nyt kakkospallot. Hyökkäyspelin osalta olemme jatkaneet sitä, mitä olemme tehneet pitkään, eli pyrimme nopeuttamaan pallon liikuttelua edelleen. Jos pystymme nopeisiin hyökkäyksiin, syntyy tilaa. Haluamme saada pelaajia hyvään muotoon, jotta pystymme luomaan laidalle 1vs1- tai 2vs1-tilanteita, Sund kertoo.

Pohjanmaan derbyt ovat vaasalaisille aina erityisiä otteluita.

- Muistamme, miten hyvä fiilis meillä oli kotipelin jälkeen. Haluamme, että meillä on tämänkin pelin jälkeen samanlainen fiilis. Pelaajat ovat latautuneita. Meillä on alla kaksi tuloksellisesti huonompaa peliä, ja haluamme taas päästä ottamaan kolme pistettä, Sund summaa.

Poissaolot: Benjamin Hiekkanen, Miika Niemi ja Augustin Irumva

VPS:n avauskokoonpanossakin on viime aikoina päässyt esiintymään 17-vuotias KuPS-lainapelaaja Eetu Rissanen. Hän odottaa huomisen ottelua innolla.

- KPV on mielestäni hyvin organisoitu joukkue. Tiukka matsi tulee, mutta uskon, että ollaan huomenna vahvoilla ja hoidetaan se matsi. KPV:n maalilla pelaa kaverini Miika Töyräs, joten haluan tehdä hänen taakseen monta maalia, Rissanen painottaa.

Rissanen on kutsuttu taas mukaan U19-maajoukkueen leirille. 2002-syntyneiden maajoukkue kokoontuu Eerikkilässä 6.10. - 9.10, ja leirin aikana vastaan asettuu HJS.

- Tosi hyvät fiilikset. Se on aina tosi iso kunnia saada maajoukkuekutsu. Olen pienestä pojasta asti katsonut ylöspäin maajoukkuetta, joten tosi hienoa olla mukana ringissä ja päästä sinne taas näyttämään, mitä osaa, Rissanen iloitsee.

Lauantain otteluun voi valmistautua vaikka käymällä katsomassa tänään illalla VPS Akatemian kauden viimeinen kotiottelu, joka alkaa kello 19. Vastaan asettuu Elisa Stadionilla Nykarleby IK, ja sisäänpääsy on kaikille ilmainen. Tervetuloa! 

Tälläkin kertaa VPS näyttää vieraspelin etäkatsomossa Elisa Stadionin VIP-tiloissa. Ottelu alkaa kello 15, ja tervetulleita ovat kaikki Vepsu-mieliset. Ovet aukeavat 14:30, ja sisäänpääsy on vapaa!

Jos et pääse edes etäkatsomoon, niin kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

KPV - VPS la/lö 26.9. klo 15:00 @ Kokkolan keskuskenttä

Raportti: VPS otti hienon vierasvoiton KPV:stä
VPS luottaa oman alueen pelaajiin

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio