Ennakko: VPS vierailee Kajaanissa - "Tavoitteena on voittaa jokainen peli"

20200930-VPS---FF-Jaro-0322 Kuva: Samppa Toivonen

Vepsun kausi kääntyy jo viimeiselle neljännekselleen, kun se matkaa sunnuntaina Kajaaniin kohtaamalla paikallisen AC:n. VPS taistelee enää sarjan neljännestä sijasta, kun taas Kajaanissa panokset ovat isompia, sillä putoamisrajan väärällä puolella oleva Gnistan hengittää niskaan vain vaivaisen pisteen päässä.

Perinteisesti Ykkösen häntäpään ja Kakkosen väliä seilannut AC Kajaani investoi täksi kaudeksi reippaasti. KPV:n jälkeen Ykkösen suurimmalla pelaajabudjetilla toimivaan kainuulaisjoukkueeseen tuli paljon potentiaalisia pelaajia ympäri Suomea ja maailmaa. Heistä parhaiten on kenties esiintynyt Ranskan pääsarjassakin pelannut keskikenttäpelaaja Geoffrey Acheampong, joka tosin on VPS-ottelusta sivussa pelikiellon takia.

Ghanalaisen hyvistä esityksistä huolimatta AC Kajaanin kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, vaan Mika Lumijärven johdolla sen peli on ollut yksipuolista. Monta kertaa se on ajanut vaikeatkin vastustajat tiukille ja tasapeleihinkin asti, mutta voitot ovat olleet erittäin tiukassa: täydet kolme pistettä on irronnut koko kauden aikana vain kolmesti.

Silti vasta 5-0 -tappio EIF:ää vastaan johti toimenpiteisiin myös seurajohdossa, ja valmennukseen tehtiin muutoksia. Alkukauden kakkosvalmentajana toiminut Marko Milunovic otti vetovastuun, ja Lumijärvi siirtyi urheilutoimenjohtajaksi. Tästä syntyi ainakin hetkellinen parannus, ja viime keskiviikkona Kajaani venyi tasapeliin vieraissa AC Oulua vastaan.

Samaan aikaan viime keskiviikkona Vepsun omat mahdollisuudet nousuun murenivat tuskallisessa kotitappiossa Jarolle. Maalipaikkoja taisteleva Vepsu onnistui luomaan kenties enemmän, mutta Jaro oli omissa maalipaikoissaan paljon tehokkaampi ja vei Hietalahdesta pisteet maalein 1-3.

Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen oli elokuussa. Silloin AC Kajaani vei Hietalahdesta yhden pisteen pelissä, joka päättyi tasan 1-1. Sitä ei ole jääty muistelemaan, vaan VPS:n päävalmentaja Christian Sund on ottelun alla positiivisin mielin. 

- Meillä on pelillisesti hyvä vaihe päällä, ja toivon, että pystymme jatkamaan sitä, mitä viimeisessä Jaro-pelissä tehtiin. Luotiin paikkoja ja oltiin nopeita päätöksenteossa pallon kanssa. Haluamme pystyä jatkamaan siitä. Se, mitä pitäisi pystyä kehittämään Jaro-pelistä on oman boksin puolustaminen. Jarokin pääsi aika monta kertaa puskemaan, kun he pääsivät monesti ensimmäisenä palloon boksissa. Tiedän, että kun Kajaanikin saa pallon laitaan, he yrittävät panna palloja boksiin. Heillä on siellä iso hyökkääjä (AC Kajaaniin hiljattain liittynyt Christopher Bibaku), jonka kanssa pitäisi olla tarkkana. Boksipuolustamista pitäisi kehittää ja jatkaa muuten siitä, mihin jäätiin keskiviikkona, Sund kuvailee. 

Loppukauden tavoitteet Sundin joukkueella ovat selvät.

- Jäljellä on viisi peliä, ja hyviä pelejä varmaan tulossa. Tavoitteemme on voittaa jokainen peli, mikä on jäljellä, ja jatkaa tämän joukkueen kehittämistä, Sund sanoo. 

Pitkään loukkaantumisten kanssa tuskaillut Samba Sillah pääsi Jaroa vastaan pitkästä aikaa avauskokoonpanoon. Laitapakkina pelannut Sillah palkitsi luoton hienolla maalillaan, vaikka lopulta osuma jäikin laihaksi lohduksi. Peliminuutit ilahduttivat silti. 

- Hyvältä tuntuu. Oli pitkää ja turhauttavaa aikaa, kun oli tuo loukkaantuminen, mutta nyt on taas jalka kunnossa. Kunto ei ole ihan sataprosenttinen vielä, mutta ainakin suurimman osan pelistä pystyy pelaamaan, Sillah kertoo. 

Huomenna Sillah odottaa Vepsun pitävän palloa. 

- Kajaani tulee sitten vastahyökkäyksillä iskemään meitä vastaan, Sillah puntaroi. 

Loppukauden tavoitteet ovat selvät. 

- Kyllä me kaikista viidestä ottelusta otetaan voitto. Se on meidän selkeä tavoite, Sillah päättää. 

Poissaolot: Augustin Irumva ja Benjamin Hiekkanen. Sen sijaan puolustaja Miika Niemi on viimein toipumassa alkukaudesta tulleesta vammastaan, harjoittelee joukkueen mukana ja on mahdollisesti käytettävissä jo huomenna. 

Tälläkin kertaa VPS näyttää vieraspelin etäkatsomossa Elisa Stadionin VIP-tiloissa. Ottelu alkaa kello 16, ja tervetulleita ovat kaikki Vepsu-mieliset. Ovet aukeavat 15:30, ja sisäänpääsy on vapaa!

Jos et pääse edes etäkatsomoon, niin kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

AC Kajaani - VPS su/sö 26.9. klo 16:00 @ Kajaanin liikuntapuisto

Reportti: VPS palaa Kajaanista kotiin voiton kanss...
VPS on käyttänyt kolmen pelaajan optiot ensi vuode...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio