Ennakko: VPS tarvitsee pisteitä Rovaniemeltä

Ennakko

VPS matkustaa lauantaina Rovaniemen Palloseuran vieraaksi. Tappio FC Lahdelle tiputti Raidan jälleen sarjan viimeiseksi, joten lauantain ottelusta tarvitaan pisteitä todella kipeästi. Vepsulla on hyvät mahdollisuudet vierasvoittoon, sillä RoPS on hävinnyt molemmat haastajasarjan ottelunsa selvin numeroin.

"Uskon, että se näkyy pelissä"

Viime viikolla koettu 1-2 -tappio FC Lahdelle oli kova kolaus säilymiskamppailussa olevalle Vepsulle. Lahden salamamaalit tiputtivat VPS:n sarjajumboksi, koska KPV voitti oman ottelunsa RoPSia vastaan seuraavana päivänä. Kokkolalaiset ovat nyt kolme pistettä Raidan edellä karsijan paikalla. Säilyminen on silti vieläkin omissa käsissä. Päävalmentaja Christian Sund kertoo, että joukkueessa on yhä hyvä henki.

- Joukkueessa on hyvä energia ja näyttämisen halu. Haastajasarjan peleistä olemme saaneet vain yhden pisteen, mutta Seinäjoella ensimmäinen puoliaika oli todella hyvää peliä ja Lahtea vastaan 75 minuuttia oli hyvää. Meidän täytyy vaan uskoa, että teemme oikeita asioita. Viimeistä kolmasosaa ja omaa boksipelaamista pitää vielä parantaa, VPS-luotsi kommentoi.

Puolustuspään pelaajien loukkaantumiset ovat tuoneet VPS:n loppukauteen paljon lisähaasteita. Lauantaina sivussa ovat Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström ja Martti Haukioja. Valmennuksen on täytynyt olla luova pelipaikkojen kanssa ja tästä nähtiin esimerkkejä myös Lahti-ottelussa. Keskikenttäpelaajat Juho Lähde ja Aatu Laatikainen pelasivat puolustuslinjassa, Lähde laitapakkina ja Laatikainen topparina. Sundin mukaan Rovaniemellä saatetaan nähdä jälleen samankaltaisia ratkaisuja.

- Varmaan taas nähdään puolustuslinjassa uusia pelaajia. Tällä viikolla on ollut eri puolustus kuin viime peleissä. Se harmittaa, että emme pysty pelaamaan samalla linjalla. Puolustuspelaaminen vaatii tunteja ja viikkoja, jotta siitä saa hyvännäköistä ja toimivaa. Mutta olen aiemminkin sanonut, että ne, jotka pelaavat, hoitavat hommansa varmasti todella hyvin.

VPS pelasi FC Lahtea vastaan korkealla puolustuslinjalla. Suuri osa lahtelaisten hyökkäyksistä päättyi paitsioon, mutta vierasjoukkueen vastaiskut toimivat toisella jaksolla useaan otteeseen. Sundin mukaan Vepsulla on ollut vaikeuksia vastustajien nopeiden vastahyökkäysten kanssa.

- Meillä on ollut ongelmia, kun menetämme pallon ja vastustaja tulee nopeasti meitä vastaan. Olemme käyneet sitä läpi tällä viikolla ja uskon, että se näkyy pelissä. Organisoituja hyökkäyksiä vastaan meillä ei ole mitään ongelmaa, mutta tasapainomme ei ole ollut tarpeeksi hyvä nopeissa vastahyökkäyksissä, Sund pohtii.

RoPSilla on takanaan kaksi huonoa tulosta lauantain otteluun lähdettäessä. RoPS hävisi FC Lahdelle haastajasarjan avausottelussaan lukemin 3-0 ja seuraavassa ottelussa KPV kaatoi rovaniemeläiset numeroin 4-1. Seitsemän päästettyä maalia kahteen otteluun kertoo, että RoPS-puolustuksesta löytyy heikkouksia, joita VPS voi hyödyntää.

RoPS-joukkueesta löytyy kuitenkin paljon laatua heikosta tuloskunnosta huolimatta. Maalia vartioiva Antonio Reguero kuuluu liigan maalivahtieliittiin ja keskikentällä peliä pyörittävä Lucas Lingman on yksi Suomen lahjakkaimmista keskikenttäpelaajista. Kauden aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa Vepsun ja RoPSin välillä päättyivät rovaniemeläisten 0-1 ja 2-1 -voittoihin.

- Olemme pelanneet RoPSia vastaan talvella ja kaksi kertaa sarjassa. Sarjapelit ovat jääneet kyllä hampaankoloon. Jollain tavalla he ovat vieneet pidemmän korren niissä peleissä. Se yritetään nyt kääntää, jotta me voittaisimme tällä kertaa.

- Päästimme Rovaniemellä viimeksi erikoistilannemaalin. Heillä on hyviä antajia ja suht hyviä pääpelaajia. Siinä pitää olla valmiina. RoPSilla on erityyppisiä pelaajia ja he voivat pelata monella tavalla. Heillä on ollut paljon hyviä pelejä tällä kaudella. Viimeisimmät tulokset ovat olleet huonompia, joten sieltä tulee varmasti nälkäinen joukkue, Sund sanoo tulevasta vastustajasta.

Avaimet voittoon löytyvät Sundin mukaan puolustuspelistä. Nollapelit ovat olleet liian harvinaisia tällä kaudella Raidan otteluissa.

- Meidän täytyy pitää oma maali puhtaana. Se on ehkä se tärkein juttu. Tulemme kyllä tekemään yhden tai kaksi maalia, päävalmentaja päättää.

RoPS – VPS käynnistyy lauantaina Rovaniemen keskuskentällä klo 17:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI HAASTAJASARJAN VIIMEISEEN KOTIPELIIN

Raportti: Kirvelevä tappio Rovaniemellä
Tommi Helmisestä uusi Junnuliiga-koordinaattori

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio