Ennakko: VPS matkustaa MYPA:n vieraaksi - "Työn kautta"

20200711-VPS---MyPa-0300 Kuva: Samppa Toivonen

Vepsun Ykkösen kauden 12. ottelu pelataan huomenna MYPA:a vastaan Myllykoskella. Ottelu potkaistaan käyntiin kello 17:00.

Kauden 2019 päätteeksi Myllykoskella myllersi. Jukka Karjalainen sai lähteä päävalmentajan paikalta huolimatta siitä, että vastoin odotuksia hän oli nostanut MYPA:n Ykköseen kaudeksi 2019 ja pitänytkin sen sarjassa dramaattisten vaiheiden jälkeen. Tilalle palkattiin seuran 2000-luvun menestysvuosilta Ilkka Mäkelä, mutta Ykkösen ennakkokaavailuissa kaudelle 2020 ei Mäkelänkään odotettu pelastavan seuraa putoamiselta takaisin Kakkoseen. MYPA:lla on nimittäin Kakkosen ylivoimaisesti pienin budjetti, ja useat seuran pelaajat ovat puoliammattilaisia. 

Tällä kaudella Ykkösessä pelaa 12 joukkuetta ja niistä kolme viimeistä putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen. Lauantaina Vepsua isännöivän MYPA:n tilanne näyttää kauden puolivälin kohdalla suunnilleen odotetun tukalalta, sillä viisi pistettä kerännyt kotijoukkue on sarjassa sijalla 11, ja matkaa säilymisviivan paremmalle puolelle on ehtinyt kertyä jo yhdeksän pisteen verran.

Kauden alkupuolen ajaksi Mäkelä pystyi vielä tekemään MYPAn puolustuksesta yllättävänkin pitävän, ja se onnistui panemaan kaikki vastustajat tuloksellisesti tiukoille: vaikka pisteitä ei taskuun jäänytkään, oli maalien tekeminen MYPA:n verkkoon vaikeaa. Vasta elokuusta lähtien ovat vastustajat alkaneet löytää keinot maalien tekemiseen myös kehutun Tomas Turusen vartioimaan maaliin. Edellisestä seitsemästä pelistä peräti viidessä MYPA on joutunut päästämään kolme maalia tai enemmän, ja poikkeuksina tästä olivat vain 4-2 -voitto sarjajumbo SJK Akatemiasta sekä viikko sitten napattu 1-1 -kotitasuri KPV:ltä.

Toki VPS:n omakin kausi on sujunut hiukan ailahdellen. Kelvollisen heinäkuun jälkeen oli Raidan elokuu pääosin alavireinen, mutta ennen MYPA-ottelua on Vepsun pelissä ollut taas merkkejä paremmasta. Alla on nyt kaksi peräkkäistä voittoa, vieraista Gnistania vastaan ja hyvän esityksen jälkeen kotoa EIF:ää vastaan.

Orastavan voittoputken ei tietenkään anneta nousta päähän. vaan punapaitojen yllätyspotentiaali muistetaan VPS-leirissä varmasti. Vepsun kauden ensimmäisessä kotipelissä heinäkuussa MYPA puolusti hyvällä sydämellä ja taipui vain lukemin 1-0. Päävalmentaja Christian Sund ei siksi mene lupaamaan varmaa voittoa, vaan muistuttaa, että kaikki lähtee aina omasta tekemisestä.

- Ei sitä pysty varmistamaan. Sinne pitäisi mennä kentälle tekemään töitä, niin kuin tehtiin kahta edellistäkin peliä varten. Sen takia me ollaan voitettu ne pelit, että me ollaan laitettu työhaalarit päälle ja se on sama tässä matsissa. Ei pitäisi katsoa sarjataulukkoa, missä vastustaja on, vaan mennä tekemään töitä kentälle. Meillä on selkeä pelisuunnitelma, mutta työn kautta mennään ottamaan kolme pinnaa, Sund painottaa oman tekemisen roolia menestyksessä.

Tällä kaudella MYPA on ottanut kaikki pisteensä kotiareenallaan Saviniemessä. Toisinaan se saattaa myös saada mukaansa myös Kevin Larssonin ja Nikolas Sairan kaltaisia yllättävän kovia nuoria lainavahvistuksia Veikkausliigan yhteistyöseura HIFK:lta. Sund kuvailee näitä asioita MYPA:n vahvuuksiksi.

- Kotikentällä he ovat vahvempia kuin vieraskentällä. Heillä on nuoria, innokkaita pelaajia, jotka ovat yksilötasolla aika hyviä. Meidän pitää olla hyvin organisoituja, etteivät heidän yksilöt pysty varmistamaan voittoa MYPA:lle, Sund summaa.

Kuva: Mikael Matikainen

Vepsun Fabrice Gatambiye oli varsin iloisella fiiliksillä perjantain viimeistelevien treenien jälkeen, ennen kuin joukkueen bussi kurvasi kohti Kymenlaaksoa.

- Treeniviikko on mennyt hyvin, hienoa päästä pelaamaan, Gatambiye kertoo.

Myöskään Gatambiye ei usko pelistä tulevan mitään ylijuoksua, vaan muistuttaa, että MYPA:n joukkueella on toisinaan yllätyspotentiaalia.

- Ollaan juuri katseltu MYPA:n pelaamista, Kaikki tietävät, että tässä sarjassa tulokset saattavat mennä ihan miten vaan. Heillä on matalalla pelaava puolustus, jonka rikkomiseen meidän pitää löytää keinot, "Fabu" kommentoi.

Ottelusta sivussa ovat pelikiellossa olevat kapteeni Sebastian Strandvall ja Momodou Sarr, loukkaantuneet Samba Sillah ja Giuseppe Lo Giudice sekä pitkäaikaisemmin sivussa olleet Miika Niemi, Augustin Irumva ja Benjamin Hiekkanen. Sen sijaan elokuussa Vepsuun liittynyt ja heti pienen loukkaantumisen kärsinyt Honar Abdi alkaa lähestyä pelikuntoa ja lähtee joukkueen mukaan Myllykoskelle.

- Hyvät fiilikset. Alku oli vähän rankka, kun loukkaantui. Nyt on taas treenattu tämän viikon ajan hyvin, pysytty kunnossa. Vieläkin on tekemistä, että pääsee sataan prosenttiin. Mutta kyllä se tästä, Abdi kertoo.

Jyväskyläläinen tietää, että tulevalta vastustajalta voi odottaa mitä vaan.

- KPV:ta vastaan ne pelasivat ihan hyvin, ja se peli päättyi 1-1. Sitten tuli Oulu ja ne voittivat 4-0. MYPA on sellainen, että siellä on hyviä yksilöitä, mutta joukkueena on joskus tekemistä. Meillä taas on ollut nyt hyvä draivi, ja pitäisi voittaa tämä peli. Omalla pelillä voitetaan, Abdi uskoo. 

Etkö pääse seuraamaan Raitaa Myllykoskelle asti? Tällä kertaa VPS näyttää Ykkösen vieraspelin etäkatsomossa Elisa Stadionin VIP-tiloissa. Ottelu alkaa kello 17, ja tervetulleita ovat kaikki Vepsu-mieliset. Ovet aukeavat 16.00, sisäänpääsy vapaa! 

Jos et pääse etäkatsomoonkaan, niin kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

MYPA - VPS la/lö 12.9. klo 17:00 @ KSOY Stadion

Raportti: VPS iski pöytään tennislukemat - MYPA ka...
Futisnuoria TET-harjoittelussa Vepsulla

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio