Ennakko: VPS matkaa sarjajumbon vieraaksi Seinäjoelle

VPS-EIF-17 Kuva: Pasi Suokko

Vepsun kausi jatkuu sunnuntaina vierasottelulla SJK Akatemiaa vastaan. Ottelu alkaa kello 15:00. Vierasjoukkue on sarjassa viimeisenä, joten VPS lähtee vierasreissulle ennakkosuosikkina. Vepsun pitää silti muistaa, että välillä nuori seinäjokelaisryhmä on onnistunut raapimaan pisteitä yllättävistäkin paikoista.

SJK Akatemian joukkue koostuu pääosin nuorista talenteista, joita SJK:n organisaatio on houkutellut Seinäjoelle ympäri Suomea. Lisäksi joukkueessa on pelannut toisinaan myös Akatemian ykkösjoukkueen kuntoutuvia pelaajia. Tämän johdosta Akatemian paidassa on Ykkösessä pelannut peräti 30 pelaajaa. Vieraista eniten maaleja on iskenyt VIFK-kasvatti Jeremiah Streng, tehtyään viisi maalia. Muista pelaajista maaleja ovat tehneet Jyri Kiuru ja Valtteri Olsbo, molemmat kaksi kappaletta. 

Kauden aikana irlantilaiskoutsi Tommy Dunnen nuorella SJK Akatemian joukkueella on toisinaan ollut melkoisia vaikeuksia pysyä mukana Ykkösen tempossa ja fyysisyydessä, ja välille se on kärsinyt rökäletappioitakin. Toisaalta taas kaksi heidän viimeisintä otteluaan ovat sujuneet hyvin. 1-1 -kotitasapeli AC Oulua vastaan ja niukka 3-2 -vierastappio MuSalle ovat hyvä muistutus kaikille, että hyvänä päivänä kotijoukkueella on potentiaalia viedä pisteitä keneltä vain. Myös VPS:n päävalmentaja Christian Sund kertoo katsoneensa Akatemian pelejä tarkalla silmällä.

- He ovat parissa viimeisessä pelissä menneet johtoon, mutteivät sitten pystyneet pitämään sitä ihan loppuun asti. Vaikka he ovat sarjataulukossa viimeisiä, he ovat pelanneet hyvin, mutta eivät ole saaneet käännettyä tuloksia hyväkseen. Vaikea vastustaja, mutta on voitettavissa, jos meillä on hyvä alku. Me tiedetään itse viime vuodelta, että jos ollaan sarjan hännillä ja tulee pari takaiskua alkuun, voi peli olla pelattu yllättävän nopeasti.

Vepsun edellinen ottelu pelattiin keskiviikkona. Silloin myrskyolosuhteet tekivät pelistä hivenen erikoisen, kun VPS taipui AC Oululle kotonaan luvuin 1-2 huolimatta kelpo peliesityksestä ja hyvästä taisteluilmeestä. Tämä päätti Vepsun kolmen ottelun voittoputken, ja kun toisaalla KTP ja Jaro voittivat omat pelinsä, alkoi se tarkoittaa myös Vepsun viimeistenkin realististen nousuhaaveiden haihtumista. Sarjakakkosena olevan KTP:n etumatka Vepsuun on nyt yhdeksän pistettä ja Jarollakin jo kahdeksan, kun 22 ottelusta on pelattu 14. 

Kunniastaan VPS toki pelaa edelleen, ja erityisesti paikallisotteluiden voittaminen on seuralle tärkeä tavoite. Vepsulle SJK Akatemia on ollut tuskastuttava vastustaja. Heinäkuussa VPS voitti lopulta 3-1, mutta talvella Cupissa SJK Akatemia haki pisteetkin Vaasasta.

- Tärkeintä, että olemme keskittyneitä. Kaikki joukkueet ovat omalla tavallaan vaarallisia tässä sarjassa. SJK Akatemia on sama, jos he saavat hyvän alun ja sitä kautta itseluottamusta, niin se nähtiin täällä talvellakin kun pelattiin Cupin peli heitä vastaan. Kun he ovat johtoasemassa, heitä vastaan voi olla vaikea murtautua. Mutta ottelu on voitettavissa kyllä, Sund kommentoi.

VPS-toppari Giuseppe Lo Giudice on ollut sivussa pari ottelua pienen vamman takia, mutta loppuviikosta hän on taas osallistunut harjoituksiin täydellä vauhdilla.

- Tuli tuohon lonkankoukistajan alueelle pieni isku, mutta ei sen pahemmin käynyt. Kävin fyssarilla ja nyt on kaikki ihan kunnossa, "Peppe" kertoo.

Topparin suoritukset tällä kaudella ovat olleet hyviä. Oma kasvatti on pystynyt murtautumaan aina vakioavauskokoonpanoon asti.

- Pelit ovat maistuneet hyvältä. Hyvä saada peliaikaa ja vastuuta Vepsusta. Sen takia täällä pelataan, Lo Giudice sanoo. 

Myös vaasalainen pitää Vepsua ottelussa ennakkosuosikkina. Omankin pelin on toki onnistuttava, mikäli ottelusta halutaan hyvä tulos.

- Odotan, että hallitaan palloa ja voitetaan peli. Akatemia tulee vastahyökkäyksillä. Pääsemme pitkälle, jos oma peli onnistuu, nuori toppari päättää. 

Tälläkin kertaa VPS näyttää vieraspelin etäkatsomossa Elisa Stadionin VIP-tiloissa. Ottelu alkaa kello 15, ja tervetulleita ovat kaikki Vepsu-mieliset. Ovet aukeavat 14:45, ja sisäänpääsy on vapaa!

Jos et pääse etäkatsomoonkaan, niin kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

SJK Akatemia - VPS su/sö 20.9. klo 15:00 @ OmaSP Stadion

Raportti: VPS jäi SJK Akatemiaa vastaan tasalukemi...
Vaasan Palloseura Oy:n yhtiökokous vahvisti edelli...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio