Ennakko: VPS kohtaa HIFK:n runkosarjan viimeisessä ottelussa

Ennakko

Vaasan Palloseura pelaa lauantaina Veikkausliigan runkosarjan viimeisen ottelunsa Elisa Stadionilla. Vastaan asettuu viime aikoina hyvässä iskussa ollut HIFK. Lauantaina Hietalahdessa nähdään nälkäinen VPS-joukkue, joka haluaa lähteä haastajasarjaan kolmen pisteen siivittämänä.

"Voitto antaisi meille paremmat lähtökohdat haastajasarjaan"

VPS pyrki unohtamaan viime lauantain tappionsa KuPSille nopeasti. HIFK-ottelu on Vepsulle mahdollisuus kasvojen pesuun ja arvokkaiden pisteiden keräämiseen.

- Päitä ei saa tiputtaa alas. Se oli yksi peli ja nyt mennään uudestaan. Jätetään tuo peli, se on ohi jo. Tiedämme, mitä teimme huonosti. Ei sitä enää tarvitse surra, olemme vieläkin maailman parhaassa työpaikassa ja saamme tehdä sitä, mistä pidämme eniten, päävalmentaja Christian Sund sanoi ottelun jälkeen.

Harjoituksissa on ollut tällä viikolla kova tempo ja joukkue on keskittynyt varsinkin omaan pallolliseen peliinsä. Korkealta prässääminen on ollut yksi HIFK:n tämän kauden pelityylin kulmakivistä, joten Vepsun täytyy pitää pallosta huolta sen saadessaan.

- Olemme keskittyneet samoihin asioihin kuin aiemminkin. Puolustuspelaaminen on ollut isossa roolissa, mutta haluamme nyt saada oman pallollisen pelimme paremmalle tasolle. Mielestäni HIFK:ta vastaan on tärkeää, että pystymme kontrolloimaan peliä myös pallon kanssa ja saamme heidät liikkumaan. Se on yksi avainasia tähän peliin, Sund kertoi.

Vierasjoukkue HIFK on sarjataulukon yhdeksännellä sijalla. Helsinkiläiset hävisivät viime ottelussaan Ilvekselle lukemin 3-1. Samalla HIFK käytännössä menetti mahdollisuutensa päästä kuuden parhaan joukkoon ja sitä kautta mestaruussarjaan. Norjalaisvalmentaja Tor Thodesenin johtama HIFK on pelannut tällä kaudella aktiivista ja viihdyttävää jalkapalloa.

- HIFK pelaa mielestäni hyvää peliä omilla vahvuuksillaan. He yrittävät prässätä ylhäältä ja pakottavat vastustajan potkaisemaan pitkää palloa. Meidän pitäisi pystyä tekemään hyviä ratkaisuja pallon kanssa, vaikka he vähän prässäisivätkin meitä. Pallottoman pelaajan pitää myös liikkua fiksusti ja ottaa vastuuta, Sund sanoi.

Veikkausliiga jakautuu haastaja- ja mestaruussarjaan runkosarjan päättymisen jälkeen. HIFK-ottelun jälkeen alkaa myös maajoukkuetauko, jolloin VPS pitää lyhyen loman. Päävalmentajan mukaan joukkueen tavoitteena on lähteä lomalle kolme pistettä rikkaampana.

- Mielestäni joukkueen pitää antaa jokaisessa pelissä kaikkensa, mutta totta kai nyt olisi hyvä palkinto pelaajille, jos voitamme. Sitten pelaajat saavat muutaman päivän vapaaksi. Hyvä peli ja voitto antaisi meille myös paremmat lähtökohdat haastajasarjaan, Sund kommentoi.

Vepsun pelaajatilanne on todella hyvä otteluun lähdettäessä. Pelikieltoja ei ole ja Martti Haukioja on ainoa loukkaantumisen takia sivussa oleva pelaaja. VPS-HIFK potkaistaan käyntiin Hietalahdessa lauantaina klo 17:00. Opiskelijoilla on mahdollisuus hankkia lippunsa edullisella 5 euron hinnalla Vepsun verkkokaupasta koulujen alkamisen kunniaksi.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI MATSIIN TÄÄLTÄ

Raportti: HIFK taipui Vepsun käsittelyssä
Runkosarja on pian ohi - Miten pelit jatkuvat?

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio