Ennakko: VPS isännöi FC Lahtea haastajasarjan kotiavauksessa

Ennakko

VPS kohtaa haastajasarjan kotiavauksessaan FC Lahden perjantai-iltana Elisa Stadionilla. Vepsu on hallinnut kauden aiempia tasapeleihin päättyneitä kohtaamisia, mutta vierasjoukkue tulee otteluun hyvän tuloksen siivittämänä. Päävalmentaja Christian Sund uskoo, että VPS:n 95-vuotisjuhlaottelussa nähdään paljon maaleja.

"Kokonaisuuden pitää olla ehjä, jotta pisteet jäävät Vaasaan"

Pohjanmaan Derby käynnisti VPS:n haastajasarjan viime perjantaina. Seinäjoelta taisteltu 1-1 -tasapeli nosti Raidan KPV:n ohi karsijan paikalle. Ensimmäisen puoliajan esitys SJK:ta vastaan oli yksi VPS:n kauden parhaista, mutta päävalmentaja Sundin mukaan joukkueen pitäisi pystyä pelaamaan samalla tasolla koko ottelun ajan.

- Jos aloitamme pelin hyvin, haluamme pelata koko pelin hyvin. Emme ole tyytyväisiä, jos pelaamme 40 tai 60 minuuttia hyvin. Meidän täytyy pitää sama taso koko pelin ajan. Totta kai vastustaja voi aina muuttaa jotain tai saada onnistumisia. SJK oli Seinäjoella lopussa hyvä. Huomenna tullaan taas varmaan näkemään näitä vaiheita pelin sisällä, mutta kokonaisuuden pitää olla ehjä, jotta pisteet jäävät Vaasaan, Sund kommentoi.

VPS sai tällä viikolla huonoja uutisia, kun selvisi, että Timi Lahti joutuu jättämään loppukauden sivuun loukkaantumisen takia. Myöskään Martti Haukiojaa ei nähdä enää kentällä loppukaudella. Muutama muukin puolustuspään pelaaja kärsii loukkaantumisista, mutta Sund kertoo joukkueesta löytyvän monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useilla pelipaikoilla.

- Timin poissaolo on iso menetys joukkueelle, mutta olemme treenanneet hyvin ja meillä on hyviä vaihtoehtoja puolustuslinjaan. Luotan ihan täysin siihen, että kuka ikinä huomenna siinä pelaakaan, tulee tekemään hyvän työn. Kaikki tietävät, mitä kentällä pitää tehdä. Saamme huomenna jalkeille kyllä hyvän kokoonpanon, VPS-luotsi sanoo.

Keskikenttäpelaaja Juho Lähde pelasi hienon pelin laitapuolustajana Seinäjoella. Myös Lahti-ottelussa saatetaan nähdä samankaltaisia ratkaisuja loukkaantumisten takia. Sundin mukaan pallollisen pelin pitäisi toimia hyvin, kun kokoonpano koostuu enimmäkseen keskikenttäpelaajista.

- Meillä on huomenna kentällä yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä, loput ovat keskikenttäpelaajia. Kun puhutaan puolustuksesta, se on koko joukkue. Mitä paremmin ylempänä tehdään puolustustyötä, sitä helpompaa se on alakerralle. Mielestäni keskikenttäpelaajat ovat fiksuja. Vaikka heidät laittaisi puolustukseen, he pystyvät hoitamaan hommansa. Puolustuslinjassa on huomenna vain yksi puolustaja. Pallollisen pelin pitäisi silloin toimia. Huomenna on tärkeää, että pystymme pitämään palloa, Sund kertoo.

Elisa Stadionille saapuva FC Lahti aloitti haastajasarjan vakuuttavalla 3-0 -voitolla RoPSista ja Sami Ristilän johtama joukkue on perjantain otteluun lähdettäessä haastajasarjan piikkipaikalla. Mustat Kuhnurit ovat käyttäneet maalipaikkansa tehokkaasti tällä kaudella, joten Raidan täytyy olla tarkkana puolustuspäässä. Lahtelaisten terveystilanne on hyvä ja vain Drilon Shala on sivussa loukkaantumisen takia. Eemeli Virta ja Jean-Christophe Coubronne puuttuvat kuitenkin huomenna FC Lahden kokoonpanosta pelikieltojen takia. Molemmat kauden aiemmista kohtaamisista VPS:n ja Lahden välillä päättyivät 1-1 -tasapeliin. Sund lupailee, että perjantain ottelussakaan ei jäädä ilman maaleja.

- Toivottavasti pystymme hallitsemaan peliä sillä tavalla kuin haluamme. Tulemme näkemään paljon maaleja huomenna, mutta tavoitteemme on pitää oma maali puhtaana, toteaa Sund.

Ottelu toimii myös VPS:n 95-vuotisjuhlaotteluna. Pelin lisäksi ohjelmassa on mm. kilpailuja ja arvontoja. VPS – FC Lahti potkaistaan käyntiin klo 18:30 ja portit aukeavat klo 17:30. Tervetuloa juhlimaan ja kannustamaan Raita voittoon!

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä työmaan takia. Muistathan, että alle 12-vuotiailla lapsilla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 17:30, eli tunti ennen ottelun alkua.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

HANKI LIPPUSI MATSIIN

Raportti: Lahti kaatoi Vepsun kahdella salamamaali...
Perjantaina juhlitaan 95-vuotiasta Vepsua!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio