Ennakko: VPS isännöi FC Honkaa

Ennakko

Veikkausliigassa neljäntenä oleva FC Honka saapuu lauantaina VPS:n vieraaksi. Sarjassa viimeisenä oleva Vepsu hakee vielä ensimmäistä voittoaan, mutta myös espoolaisilla on ollut viime aikoina vaikeaa. Joukkue on hävinnyt kolme neljästä viimeisimmästä ottelustaan. Elisa Stadionilla pelataan jälleen siis isoista pisteistä. VPS taistelee sarjapaikastaan ja FC Honka pyrkii nousemaan takaisin mestaruuskamppailuun.

"Meidän pitää ottaa tila ja aika pois Hongalta"

Vepsulla on jälleen takanaan yksi hyvä harjoitusviikko. VPS on pelannut viisi peräkkäistä lauantaipeliä, joten joukkueelle on muodostunut hyvä rytmi harjoittelemiseen ja pelaamiseen. Christian Sund on toiminut VPS:n päävalmentajana kolmessa ottelussa. Otteluissa on näkynyt Sundin toivomia muutoksia, mutta tehtävää riittää vielä.

- Taas on ollut hyvä viikko. Olemme tällä viikolla käyneet läpi asioita, joita pitää parantaa hyökkäys- ja puolustussuunnassa. Otteluissa on ollut jaksoja, joissa olemme pystyneet puolustamaan ylempänä. Se on mielestäni toiminut hyvin, mutta ei vielä kokonaisen pelin aikana. Siinä pitäisi pystyä vielä kehittymään.

- Haluan myös nähdä enemmän aktiivisuutta, kun meillä on pallo. Pallollisen pitäisi saada enemmän vaihtoehtoja päätöksentekoon. Uskon kuitenkin, että siinäkin tulee näkymään parannusta viikonloppuna, Sund kertoo.

FC Honka kärsi viime ottelussaan 1-2 -tappion Ilvekselle kotikentällään. Espoolaiset johtivat kärkikamppailua, mutta sarjakärki punnersi itsensä voittoon. Ero kärkikamppailuun on kasvanut Ilves-tappion ja muiden heikkojen viimeaikaisten tulosten johdosta.

Vastassa on silti yksi Veikkausliigan parhaista joukkueista. Vepsu saa olla tarkkana espanjalaisen Borjas Martinin kanssa. Taitava kärkipelaaja johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä seitsemällä osumallaan. Taustatukea antavat muun muassa kaikille VPS-faneille tuttu Juha Hakola sekä kokenut keskikenttäpelaaja Javi Hervas.

- Hongalla on ehkä Suomen paras pallollinen peli. Se ei ole ehkä vielä tuonut heidän haluamiaan tuloksia, mutta he ovat kova vastustaja. Meidän pitää ottaa tila ja aika pois Hongalta. Sitten meillä on mahdollisuus, Sund sanoo tulevasta vastustajasta.

- Haluamme puolustaa korkealta, vaikka joskus joudumme olemaan matalalla. Jos puolustamme matalalta, vastustaja saa laukauksia ja erikoistilanteita. Toinen asia on, että pallonmenetyksiä ei saa tulla huonoissa paikoissa. Honka on todella vahva, kun he lähtevät hyökkäykseen pallonriiston jälkeen. Kenttätasapainon kanssa pitää olla tarkkana, jatkaa Sund.

Vepsu joutuu lähtemään otteluun muutamien harmittavien poissaolojen siivittämänä. Sekä Jerry Voutilainen että Timi Lahti ovat pelikiellossa korttitilien täyttymisten takia. Myös Martti Haukioja ja Samu Alanko ovat todennäköisesti sivussa vaivojen takia. Aatu Kujanpää lähestyy pelikuntoa, mutta ei ole vielä käytettävissä.

VPS-FC Honka käynnistyy huomenna Elisa Stadionilla klo 17:00. Hanki lippusi matsiin täältä.

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaan takia. Muistathan, että alle 12-vuotiailla lapsilla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 16:00, eli tunti ennen ottelun alkua.

Myyntipisteet

Pää- ja päätykatsomoista löydät yhteensä kymmenen myyntipistettä. Pääkatsomon eteläpäädyn kulmakioski tarjoilee kanansiipien lisäksi alkoholijuomia kotijoukkueen kannattajille, pohjoispäädyn kulmakioskin palvellessa myös vieraskannattajia.

Pääkatsomon käytävän kiinteissä kioskeissa käy kortti, muualla käteinen. Kiinteissä kioskeissa tarjolla on makkaraa, kahvia, teetä, kaakaota, limsaa, popcornia, sipsejä, makeisia, jäätelöä, mehua ja pullaa.

Toisen kerroksen käytävän kojuista löydät myös makkaraa, nakkimukeja, kahvia, makeisia, mehua, popcornia, jäätelöä ja jäähilejuomaa. Käytävällä on myös VPS Shop -fanituotemyymälä, josta löydät kymmeniä erilaisia VPS-tuotteita kaiken ikäisille vauvojen potkupuvuista alkaen.

Stadionin päätykatsomoiden ylätasanteilla myydään käteisellä kahvia, makkaraa, makeisia ja mehua, joten pelin aikanakin on helppo noutaa syötävää ja juotavaa. Ottelun jälkeen stadionin VIP-ravintolassa 3. kerroksessa järjestetään jälkipelit, jonne kaikki katsojat saavat tulla vapaasti. Jälkipeleissä käydään ottelua läpi ja kuullaan mm. päävalmentajan mietteitä.

Lapsille

Alle 12-vuotiailla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Stadionilta löytyy paljon tekemistä myös perheen pienimmille, jotka eivät välttämättä jaksa keskittyä kenttätapahtumiin koko ottelun ajan. Alle kouluikäisten kanssa ottelua on helppo seurata Vepsulasta. Vepsula sijaitsee puukatsomon vanhoissa VIP-tiloissa, joissa on leluja, pieni futiskenttä, piirustus- ja askarteluvälineitä.

Vepsulassa on myös kioski, josta saa makkaraa, kahvia, mehua ja herkkuja. Vepsulassa saa touhuta huonollakin säällä lämpöisessä sisätilassa ja sieltä voi myös ikkunan läpi tai katsomon puolella seurata vaivatta peliä.

Vepsulasta on helppo siirtyä välillä stadionin kulmalla sijaitsevalla lasten alueelle, jossa ylimääräistä energiaa voi purkaa pomppulinnoissa. Lasten alueella on myös kioski palvelemassa asiakkaita. Sekä Vepsulassa että pomppulinna-alueella lapset ovat vanhempiansa vastuulla.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

HANKI LIPPUSI MATSIIN TÄÄLTÄ

Raportti: Vepsun johto ei kestänyt Honkaa vastaan
Akatemialle ruma tappio GBK:ta vastaan

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio