Ennakko: VPS haastaa AC Oulun lauantaina

20200711-VPS---MyPa-0708 Kuva: Samppa Toivonen

Raidan Ykkösen kausi jatkuu huomenna lauantaina 18.7, kun se kohtaa AC Oulun kello 17:00. Peli pelataan Raatin stadionilla Oulussa. Kolmesta ottelusta Vepsulla on taskussaan yksi voitto ja kaksi tasapeliä, mutta vastustajina ei ole tähän mennessä ollut aivan sarjan kärkijoukkueiksi povattuja ryhmiä.

Nyt VPS kohtaa yhden vahvimmista Ykkösen joukkueista. Ouluun on onnistuttu täksi kaudeksi houkuttelemaan monia Niklas Jokelaisen ja Anselmi Nurmelan kaltaisia lupaavia pohjoissuomalaisia pelaajia, joilta löytyy jo reilusti kokemusta Veikkausliigasta tai nuorten maajoukkueesta. Heidän lisäkseen joukkueen runkoa on vahvistettu muutamilla kelpo täsmävahvistuksilla, kuten ennen EIF:ssä pelanneella Daniel Rantasella ja kaiken kokeneella Rafinhalla. Moni varmasti muistaa myös ACO:n Loorents Hertsin ja Juho Mäkelän VPS-paidasta.

Joukkuetta valmentaa tänö vuonna Jyrki Ahola, joka on aiemmin tunnettu etevänä pelaajakehittäjänä nuorten joukkueissa. Edustusjoukkueen valmentajana on Aholakin silti uuden haasteen edessä, mutta tähän mennessä hän on suoriutunut hyvin. Nuoriin pelaajiin luottavan Aholan lähestymistapaa ja pelitapaa onkin kehuttu, ja siksi tänä vuonna oululaiskannattajien odotukset ovat uusien tuulien vuoksi korkealla. Vuodesta 2012 eteenpäin Oululla on ollut vain kaksi päävalmentajaa, eivätkä Rauno Ojanen ja Mika Lähderinne olleet onnistuneet johtamaan Oulua Veikkausliigaan. 

Tuloksellisesti AC Oulu on aloittanut kautensa vahvasti. Se keikkuu sarjakärjessä kolmella voitolla kolmesta ottelusta, mutta vastustajiin suhteutettuna peliesityksissä on silti ollut hivenen toivomisen varaa. Kauden ensimmäisessä pelissä Oulu kaatoi vielä Gnistanin vakuuttavasti 2-0, mutta sitä seuranneet 1-2 -vierasvoitto MYPAsta ja 1-0 -kotivoitto SJK Akatemiasta eivät olleet oululaisilta erityisiä huippuesityksiä. Talvella AC Oulu kohtasi Suomen Cupissa myös VPS:n. Ottelu Fennia Arenalla päättyi silloin tasalukemin 2-2. 

- Oli hyvä pelata näin kovaa vastustajaa vastaan jo tähän aikaan vuodesta. AC Oulu tulee olemaan yksi sarjan kärkijoukkueista, VPS:n päävalmentaja Sund kehui oululaisia silloin. 

Viime viikon sisään VPS on pelannut kaksi kotipeliä. MYPAa ja MuSaa vastaan saldoksi jäivät voitto lukemin 1-0 ja tasapeli lukemin 1-1. Vaikka MuSa -ottelussa VPS:n hyökkäyspeliin löytyi paikoin jo vauhtia, ja Sebastian Strandvallin 14. minuutilla iskemä maalikin syntyi kaivatusta pelitilannemaalista, ei pelin kokonaisuus silti tyydyttänyt Sundia alkuunkaan.

Pelin kontrolloiminen pallon kanssa ei onnistunut, MuSa voitti keskialueella aivan liikaa kaksinkamppailuja, ja myös VPS:n oman puolustuksen organisointi epäonnistui toisinaan. Toki 1-0 -tilanteessa VPS:llä oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta myös MuSa pystyi synnyttämään rutkasti vaaratilanteita huonosti organisoitunutta VPS-puolustusta vastaan. Se kostautui lopulta 83. minuutilla, kun Aleksi Leppänen löytyi vapaana maalin edestä.

- Jos me haluamme olla kärkijoukkue, pitäisi olla rohkeutta pelata. Rohkeutta, ja sitten meidän pitäisi myös pelata nopeammin pallon kanssa. Ne ovat ne avainasiat. Luotiin kyllä ihan tarpeeksi tilanteita MuSaa vastaan, mutta kokonaisuus oli huono. Emme pelanneet organisoidusti puolustuksessa emmekä hyökkäyksessä, päävalmentaja Sund kertoo nyt. 

Sund lupaa, että Vepsun parhaita suorituksia ei ole vielä nähty. Joukkueen tavoitteena on edelleen nousutaistelu, ja päävalmentaja vakuuttaa, että mikäli peli paranee, eivät nousumahdollisuudet ole hävinneet minnekään.

- Vaikka peli oli omaan tasoomme nähden huono, olisimme voineet voittaa. Se on yksi positiivinen asia, että näin huonollakin pelillä olisimme voineet voittaa. Se tarkoittaa, että hyvällä pelillä olemme sarjan kärkijoukkueita.

Ensimmäisissä kolmessa ottelussa VPS on aloittanut kaikissa samalla avauskokoonpanolla, mutta AC Oulu -peli on nyt jo kolmas seitsemän päivän sisään. Lisäksi hyökkääjä Steven Morrissey, joka sai Suomen Cupin päättäneessä Jaro -ottelussa kolmen ottelun pelikiellon, on vihdoin kärsinyt pelikieltonsa ja nyt käytettävissä. 

Ainakin näistä syistä VPS:n voidaan odottaa tekevän ottelua varten muutoksia.

- Pelitahti on kova. Siksi MuSa -peli pitää nyt nopeasti nollata ja siirtää katseet Oulu-peliin. Varmasti tulee joitakin muutoksia. Viime pelissä emme vaihtaneet yhtään, eli meillä on laittaa kentälle paljon nälkäisiä pelaajia ja tuoreita jalkoja, Sund päättää. 

Poissa VPS:n kokoonpanosta ovat edelleen Miika Niemi ja Benjamin Hiekkanen, sekä MYPA-pelin alla loukkaantunut Augustin Irumva. 

Kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

AC Oulu - VPS la/lö 18.7. klo 17:00 @ Raatin Stadion

Raportti: Raidalle kauden avaustappio Oulussa
Raportti: MuSa haki Vepsulta ansaitun pisteen

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio