Ennakko: Vepsulla on edessä pakkovoitto

Ennakko

VPS kohtaa HIFK:n sunnuntaina Hietalahdessa haastajasarjan viimeisessä kotipelissä. Vepsun on voitettava oma ottelunsa ja KPV:n on samaan aikaan hävittävä FC Lahdelle, jotta Raidalla olisi vielä mahdollisuus sarjapaikan säilyttämiseen.

"Me uskomme vielä"

VPS on vaikeassa tilanteessa haastajasarjan toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettäessä. Viime viikon lauantaina Rovaniemellä koettu tappio kasvatti eron karsijan paikalla olevaan KPV:hen kuuteen pisteeseen, joten säilyminen ei ole enää omissa käsissä. Joukkueen keskittyminen on ollut tiukasti HIFK-ottelussa tällä viikolla. VPS pitää lauantaina vapaapäivän, jotta pelaajat olisivat mahdollisimman levänneitä ja tuoreita sunnuntain ottelussa.

- Olemme treenanneet joka päivä tällä viikolla, mutta huominen on vapaa. Lataamme akkuja huomenna ja olemme valmiita sitten sunnuntain peliin, päävalmentaja Christian Sund kertoo.

Joukkueella on niskassaan isot paineet sunnuntain HIFK-ottelussa. Päävalmentajan mukaan paine on näkynyt joukkueen tekemisessä positiivisella tavalla. Kaikki haluavat näyttää kuuluvansa kentälle äärimmäisen tärkeässä ottelussa. Sundilla on vahva usko joukkueensa mahdollisuuksiin.

- Treeneissä on ollut paljon näyttämisen halua. Pelipaikoista on todella kova kilpailu ja sen näkee harjoituksissa. Nyt on pakkovoiton paikka, vaikka voittokaan ei välttämättä auta. Mutta me haemme sen voiton. Uskon mahdollisuuksiimme sen perusteella, mitä olen nähnyt tällä viikolla treenikentällä, Sund kommentoi.

Sund on ollut tyytyväinen VPS:n viimeaikaisiin esityksiin kotikentällä. FC Lahti kaatoi Vepsun viimeisimmässä Elisa Stadionilla pelatussa ottelussa, mutta kotijoukkueella oli siinäkin ottelussa useita hyviä jaksoja.

- Kolme viimeistä kotipeliä on ollut hyviä. Hävisimme viimeisimmän, mutta sekin oli hyvä peli. Meidän pitää vaan jatkaa sitä, mitä olemme tehneet kotikentällä. Voitto pitää tulla, mikään muu ei auta. Me uskomme vielä.

Vaasaan saapuu hyvävireinen vierasjoukkue. HIFK voitti kaksi ensimmäistä haastajasarjan otteluaan ja pelasi tasapelin haastajasarjaa johtavan FC Lahden kanssa. Helsinkiläiset ovat iskeneet seitsemän maalia kolmessa ottelussa, joten VPS-puolustusta tullaan koettelemaan toden teolla. Varsinkin Luis Henrique on ollut kovassa iskussa, sillä brassikärki on osunut neljästi kolmessa ottelussa. Sundin mukaan HIFK:n pelityyli saattaa kuitenkin tarjota Vepsulle erilaisia mahdollisuuksia hyökkäyspäässä.

- HIFK haluaa hyökätä paljon. He laittavat palloa linjan taakse ja heillä on nopeita laitureja sekä hyviä pääpelaajia. Oman boksin puolustaminen tulee olemaan meille tärkeää. Meidän pitää myös pystyä riistämään palloja vähän ylempänä. HIFK pelaa aika suoraviivaisesti, mutta meidän pitäisi silti saada palloja riistettyä myös keskialueella. Sitten pystymme ehkä hyödyntämään heidän heikkouksiaan, kuten hidasta puolustuslinjaa, Sund pohtii

VPS joutuu lähtemään sunnuntain otteluun useiden loukkaantumisten riivaamana. Timi Lahti, Martti Haukioja, Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström sekä viime ottelussa Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt Giuseppe Lo Giudice ovat sivussa puolustuksesta. Maalivahtiosastolla koettiin iso menetys, kun RoPS-ottelun jälkeen selvisi, että Martin Kompallaa ei nähdä kentällä viimeisissä peleissä loukkaantumisen takia. Myöskään Juho Lähde ei ole sunnuntaina käytettävissä korttitilin täyttymisen johdosta.

VPS – HIFK käynnistyy sunnuntaina Elisa Stadionilla klo 16:00. Päätykatsomoliput ennakkoon vain 10 €.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI TÄÄLTÄ

Akatemian kausi päättyi tappioon
Vepsun täyteinen viikonloppu

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio