Ennakko: "Nuorilta tarvitaan paloa näyttää, että tämä on minun paikkani"

20200822-VPS---MP-1174 Kuva: Samppa Toivonen

Vepsun erikoinen kausi 2021 jatkuu kaikesta huolimatta huomenna kello 16:00 Mikkelissä, kun pallo potkaistaan peliin paikallisen MP:n vieraana. Etelä-Savossa tullaan näkemään varsin varamiehinen Vepsu, joten nuorilla VPS-pelaajilla tulee riittämään näyttöpaikkoja.

Alun perin MP-ottelun oli tarkoitus päättää Vepsun Ykkösen kausi. Viime hetkellä keskiviikon KTP-ottelu kuitenkin siirrettiin vierasjoukkueen korona-altistumisien myötä ensi viikolle, eli myös Vepsun kausi jatkuu ennakoitua pitempään.

Kotijoukkue MP on selvinnyt kaudesta kunnialla, vaikka kovin nimekkäillä vahvistuksilla nousijajoukkueeseen ei panostettukaan. Juha Pasojan johdolla mikkeliläiset ovat keikkuneet alemmassa keskikastissa koko kauden läpi. Viimeisistä neljästä ottelustaan MP on voittanut kolme, joten nyt kun molemmat joukkueet ovat pelanneet 20 ottelua 22:sta, on MP on vain neljä pistettä Vepsun perässä. 

Päävalmentaja Christian Sund odottaa tasaista ottelua.  

- Totta kai MP on vaarallinen, jos heille antaa tilaa varsinkin kotikentällä, sillä heilläkin on hyviä pelaajia. Tietenkin haluamme voittaa, mutta tulee olemaan vaikea peli meille. Tarvitaan hyviä suorituksia kaikilta pelaajilta, Sund kommentoi. 

Elävä koronatilanne sekä tiukalla aikataululla tehdyt päätökset ovat aiheuttaneet haasteita myös otteluun valmistautumisen suhteen. Harjoitusviikon suunnitelmia jouduttiin muuttamaan lennosta, kun KTP-ottelu peruttiin, eikä hetkeen ollut täyttä varmuutta edes MP-ottelun pelaamisesta.

- Viime viikon pelin jälkeen keskityimme lähinnä vain palautumiseen. Sen jälkeen on ollut pakko vain odottaa, että mitä tästä tulee. Mutta eilen tuli vihdoin päätös, että jatketaan. Ihan hyvä, että saadaan pelattua sarja loppuun, Sund toteaa.

Ottelusta ei varmasti tule helppoa, sillä VPS:n matkasta poissa ovat ainakin (päivitys) Honar Abdi, Ayyub Achenchab, Roni Hudd, Aatu Laatikainen, Eetu Rissanen, Samu Alanko, Ian Garrett, Augustin Irumva ja Benjamin Hiekkanen. Eetu Puro lähtee sittenkin joukkueen matkaan.

- Jos katsotaan pelaajia, joita meillä on käytettävissä, niin tilanne on vähän huolestuttava. Mutta mennään pelaamaan ja katsotaan miten käy, toivottavasti ei tule enempää loukkaantumisia tällä kaudella. Ehkä päästään tämä peli läpi, mutta heti perään keskiviikkona tulee uusi peli. Jo nyt meillä on nuoria poikia penkillä, pari 15-vuotiasta, Sund jatkaa.

Viime sunnuntain peli Gnistania vastaan alkoi hyvin Vepsun siirryttyä kahden maalin johtoon alle 10 minuutissa, mutta lopulta Gnistan vei ottelun lukemin 3-5. Vepsun suunnitelmissa ei ole päästää viittä omiin toista kertaa.

- Isoin fokus on meidän omaan tekemiseen puolustussuuntaan. Meidän pitää olla yhtenäisiä ja välttää helppoja virheitä. Niiltä pelaajilta, jotka saavat MP:tä vastaan näyttöpaikan, tarvitaan paloa näyttää, että tämä on minun paikkani. Etteivät he tule sinne vaan seisomaan, vaan heidän pitää oikeasti myös tehdä jotakin siellä, Sund painottaa.

VPS-kapteeni Sebastian Strandvall lähtee kaikesta huolimatta hyvillä mielillä Mikkeliin.

- Kyllähän siinä vähän niinkuin pelkäsi, ettei pelata ollenkaan. Mutta ihan hyvin on pystynyt keskittymään. Tietysti se muutti vähän harjoitusrytmiä, kun ei ollutkaan sitä keskiviikon peliä, mutta kuitenkin suht normaali treeniviikko on ollut. Hyvillä mielin, ja kiva myös, että on ollut nämä kolme nuorta Vepsulaista mukana, Strandvall summaa.

Pelaajamuutokset aiheuttavat tietysti Vepsun pelaamiseen omia haasteitaan, mutta Strandvall uskoo, että se ei vaikuta joukkueen pelaamiseen liikaa.

- Olemme pidemmän aikaa vetäneet jo samalla sapluunalla. Toivottavasti se on tarttunut kaikille, jotka mahdollisesti pelaavat huomenna. Totta kai löytyy ymmärrystä, että vähän voi olla hakemista. Mutta toivon, että meidän pelimme perusperiaatteet, varsinkin puolustuspelissä, näkyisivät kaikkien tekemisessä. Luulen, että meillä on kuitenkin sellainen joukkue, että jos puolustuspeli toimii, niin kyllä me se 1-2 maalia tehdään aina, Strandvall vakuuttaa.

Keskikenttäpelaaja Jeff Addain kesäkausi oli mennyt penkin alle, mutta lokakuun koronatauon jälkeen hän sai uuden mahdollisuuden avauksessa. Addai käytti mahdollisuutensa hyvin, pääsi avaamaan myös kotona Gnistania vastaan ja teki komean maalinkin.

- Minusta tuntuu todella hyvältä nyt, kun pystyn olemaan avauksessa ja auttamaan joukkuettani. Siitä on jo muutama vuosi, kun tein edellisen kerran maalin virallisessa ottelussa, joten tuntui hyvältä onnistua tärkeässä paikassa, Addai iloitsee.

Kanadalainen vakuuttaa, että MP:tä vastaan ei tule käymään samanlaista tapaturmaa kuin Gnistania vastaan kävi.

- Meidän pitää olla valmiita ottelua varten. Kauden lopussakin me haluamme esiintyä hyvin sopimusneuvotteluja varten, ja tietysti tehdä parhaamme myös seuran eteen. Pyrimme suoriutumaan hyvin ja saamaan voiton, Addai päättää. 

Ottelu VPS-KTP pelataan 4.11. klo 18:30. Elisa Stadionille voidaan ottaa tällä kertaa vain 50 katsojaa johtuen Vaasan alueen koronatilanteesta. 

Lisätietoja lippupaketeista sekä lippujen ostamisesta tulee huomenna! 

 Kuten kaikki Ykkösen ottelut, on tämäkin peli katsottavissa Elisa Viihde Sportista. Paketin voi tilata tästä linkistämme normaalihintaan, mutta samalla tukien Vepsua osalla summasta: https://elisaviihde.fi/sport/joukkue/vaasan-palloseura/1492?affiliate=team-1492

MP - VPS la/lö 31.10. klo 16:00 @ Mikkelin Urheilupuisto

Raportti: VPS sai Mikkelistä pisteen lisäajan taso...
VPS ei pelaa keskiviikkona

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio