Ennakko: Rovaniemellä pelataan sunnuntaina isoista pisteistä

Ennakko

VPS jatkaa taisteluaan sarjapaikasta sunnuntaina Rovaniemellä. Kotijoukkue RoPS on sarjassa kymmentenä ja seitsemän pistettä edellä Vepsua. Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä, joten luvassa on varmasti äärimmäisen tiukka kamppailu.

"Se on tärkeää loppukaudella"

VPS:n viikkoon on mahtunut hyviä harjoituksia sekä joukkuehengen luontia. Päävalmentaja Christian Sundin mukaan tiistaina järjestetty erikoisohjelma teki hyvää kaikille.

- Maanantaina tehtiin palauttava treeni kentällä pallon kanssa. Tiistai oli kovempi päivä, pyrimme keskittymään puolustuspeliimme. Keskiviikko oli vapaa, koska kävimme tiistai-iltana Kala-Jannella. Yritimme siinä saada joukkuehenkeä luotua, ja se oli mielestäni onnistunut tapahtuma. Pelaajilla oli hauskaa ja siinä tuli hyviä juttuja. Torstaina ja perjantaina olemme taas treenanneet.

- Pelit eivät ole vielä kääntyneet puolellemme. Siinä voi olla jotain muutakin kuin mitä tapahtuu kentällä. Nyt olemme yrittäneet tehdä jotain muutakin kuin jalkapalloa, jotta olisimme yhtenäisiä. Se on tärkeää loppukaudella, Sund pohtii.

VPS hävisi viime ottelussaan Hongalle lukemin 2-3. Raita johti puoliajalla Alain Ebwellen maalilla, mutta vierasjoukkue nousi toisella jaksolla voittoon. Vepsulla on ollut tällä kaudella isoja vaikeuksia johtojen pitämisessä. Se on Sundin mukaan asia, johon joukkue on keskittynyt tällä viikolla.

- Honka-pelin ensimmäiset 60 minuuttia oli mielestäni hyvää. Olimme aggressiivisia ja loimme maalipaikkoja. Haluan nähdä Rovaniemellä ehjät 90 minuuttia. Kun johdamme peliä, meidän ei tarvitsisi pitää koko ajan hirveää vauhtia. Pitää olla fiksu ja tehdä asioita rauhallisesti kentällä. Se on yksi asia, josta olemme puhuneet tällä viikolla, VPS-luotsi kertoo.

Sunnuntain vastustajalla, Rovaniemen Palloseuralla, on ollut vaikea kausi. Toni Koskela siirtyi HJK:n päävalmentajaksi heti Vaasassa pelatun VPS-RoPS -ottelun jälkeen. Vierasjoukkue vei silloin voiton lukemin 0-1. Nyt päävalmentajana toimii Pasi Tuutti, jonka johdolla RoPS on jäänyt ilman voittoa kuudessa viimeisimmässä sarjaottelussaan.

Rovaniemeläiset olivat lähellä ottaa yllätysvoiton Ilveksestä viime sunnuntaina Tampereella. Kahden maalin johto suli kuitenkin tasapeliksi. RoPS on ollut aktiivinen kesän siirtoikkunassa. Jagoba Beobide, Kevin Kouassivi-Benissan ja Santeri Haarala ovat joukkueen uusimmat vahvistukset. Nuoren RoPS-joukkueen ehdottomia johtopelaajia ovat keskikenttäpelaaja Lucas Lingman sekä maalivahti Antonio Reguero.

- RoPS on pelannut europelejä ja siellä he pärjäsivät mielestäni suht hyvin. He ovat kotikentällään vaarallisia. Viime viikolla he johtivat Ilvestä vastaan, joten vastassa on hyvä joukkue. Tämä on tällainen kuuden pisteen ottelu. Uskon kyllä mahdollisuuksiimme, treeneissä on näyttänyt sen verran hyvältä tällä viikolla, Sund sanoo tulevasta vastustajasta.

VPS:n vaihtopenkillä oli Honkaa vastaan vain kolme pelaajaa. Päävalmentajan mukaan tilanne tulee olemaan sunnuntaina samankaltainen. Useiden loukkaantumisista johtuvien poissaolojen lisäksi Jerry Voutilainen ja Eero-Matti Auvinen kärsivät pelikielloista.

- Rovaniemelle ei tule enempää vaihtomiehiä kuin Honkaa vastaan. Tällainen tilanne on tällä hetkellä. Mutta taas on mukana uusia kavereita, jotka olivat pois viimeksi. Pelikieltoja tuli taas, mutta tällaista se on, kun ei ole iso rinki. Harmittaa, että meillä on liikaa loukkaantumisia tällä hetkellä, Sund kommentoi.

VPS vahvisti maalivahtiosastoaan tällä viikolla. Ukrainalainen Valeri Voskonian liittyi joukkueeseen loppukauden kattavalla sopimuksella torstaina. 25-vuotias maalivahti on tehnyt Sundiin jo vaikutuksen, mutta miehen Veikkausliigadebyytti saa vielä odottaa. Voskonianin on tarkoitus vartioida lauantaina Akatemian maalia.

- En ole mikään maalivahtiekspertti, mutta minunkin silmilläni näkee, että hän on hyvä maalivahti. Valeri on isokoinen ja haluaa oikeasti olla täällä Vepsussa. Etsimme pelaajia, jotka pystyvät tuomaan lisäarvoa tähän joukkueeseen. "Vallu" on sellainen tyyppi, joita haluamme tänne. Kun tulet uuteen paikkaan, haluat päästä heti mukaan ja saada pelituntumaa. Valerille on hyvä paikka pelata heti lauantaina Akatemian pelissä. Mika Kaarre tulee sitten Rovaniemelle kanssamme, Sund kertoo maalivahtitilanteesta.

RoPS-VPS käynnistyy sunnuntaina Rovaniemen keskuskentällä klo 17:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI SEURAAVAAN KOTIOTTELUUN

Kuuntele alta päävalmentajan mietteet:

Akatemialle hieno kotivoitto
VPS vahvistaa maalivahtiosastoaan – Valeri Voskoni...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio