Ennakko: Odotettu derby Jaroa vastaan huomenna kello 18:30

20200916-VPS---AC-Oulu-0336-2 Kuva: Samppa Toivonen

Ennakkolippuja on edelleen myynnissä verkkokaupassamme. Suosittelemme ostamaan liput jo ennakkoon, jotta vältämme ruuhkat paikan päällä!  

Kenties VPS:n kauden odotetuin ottelu potkaistaan käyntiin huomenna eli keskiviikkona 30.9. kello 18:30, kun vierailulle tulee FF Jaro. Pietarsaarelaiset putosivat Veikkausliigasta kauden 2015 päätteeksi, minkä jälkeiset neljä vuotta Vepsu on pelannut ylemmällä sarjatasolla kuin Jaro. Ennen huomista ottelua VPS-Jaro -derbyä ei siis ole päästy uudella Elisa Stadionilla vielä näkemään. 

Vepsulla on kauden aikaisemmasta Jaro-kohtaamisesta paljon petrattavaa. Elokuun alun visiitissä Pietarsaareen meni Raidalta pieleen nimittäin ihan kaikki. Silloin Jaro löysi tiloja VPS-puolustuksen takaa aivan liian helposti, ja meni alle 20 minuutissa kolmen maalin johtoon. Puoliajan lopulla Vepsu onnistui luomaan paikkoja kavennusmaaliin, mutta kun niitä ei hyödynnetty, ei kiriäkään päässyt syntymään. Sen sijaan toisella puoliajalla Jaro teki toiset kolme maalia, ja lopulta peli päättyi noloon VPS-tappioon lukemin 6-1.

Jaron lento on edellisen derbyn jälkeen myös jatkunut huolimatta siitä, että isoja investointeja ei tämän kauden joukkueeseen ole tehty. Pietarsaarelaiset ovat ylittäneet lähes kaikki ennakko-odotukset, ja he ovat tällä hetkellä Oulun ja KTP:n kanssa 34 pisteellä jaetussa sarjakärjessä. Nuorten Anthony Olusanyan ja Severi Kähkösen johdolla Jaron hyökkäyspeli on ollut iloista ja nopeaa, minkä johdosta Jarolla on tällä hetkellä kaikista Ykkösen joukkueista eniten maaleja, peräti 40. Kun edellisessä ottelussa vahva AC Oulukin kaatui kahdella loppuhetkien maalilla, on Jaron edellisestä tappiosta aikaa lähes kaksi kuukautta.

Toisaalta, hyökkäsi Jaro miten hyvin tahansa, niin sekin on horjutettavissa Ykkösessä oikeastaan minkä tahansa joukkueen toimesta. Kokeneen toppari Johan Brunellin loukkaantuminen kauden alussa on ajoittain näkynyt nuoren puolustuslinjan haparointina, ja nollat Jaro on pitänyt omalla maalillaan vain harvoin. Aivan viime aikoinakin se on jäänyt ennakkosuosikkina tasapeleihin muun muassa Gnistania ja MYPAa vastaan. Voidaan siis odottaa, että iskun paikkoja tulee VPS:n vahvoille hyökkäyspelaajille nytkin. Jos VPS pystyy pitämään Jaron nopeat hyökkäykset kurissa ja hyödyntää omat maalipaikkansa, tulee Jaron illasta silloin todella hikinen. 

Vepsun oma kausi 2020 on ollut tuloksellisesti ailahteleva, mutta pelillisesti mitattuna käyrä on ollut hieman nousujohteinen. Kun alkukaudesta pelisysteemiä vielä haettiin hiukan, on viimeistään syyskuussa oma, selkeä pelisysteemi nyt löytynyt, eikä VPS-puolustusta enää horjuteta yhtä helposti kuin alkukaudesta. Tämä varmuus oli erityisen hyvin nähtävissä viime viikonlopun vierasottelussa KPV:tä vastaan, kun Vepsu voitti 0-1 Steven Morrisseyn iskemällä maalilla. VPS:n esitys oli taktisesti kypsä, kun taas kokkolalaisten peli sekosi heidän saamansa punaisen kortin jälkeen. 

Johtomaalitunnelmia 2014.

Myös VPS-valmentaja Christian Sund lupaa Vepsun olevan parempi joukkue kuin edellisessä Jaro-kohtaamisessa.

- Varmasti kotikentällä pistämme Jaron ahtaalle. Jos ne haluaa viedä täältä yhtään mitään, pitää niiden pelata hyvä peli, Sund vakuuttaa.

Myös edellisen Jaro-kohtaamiseen alla Vepsulla oli hieno KPV-voitto, joten Sundkin kyllä muistaa, että takki auki ei pelaamaan kannata lähteä. Hän muistuttaa myös Jaron kehittyneen kauden aikana.

- He parantavat otteitaan jokaiseen peliin. Mutta kyllä minä haluan näyttää täällä kotiyleisön edessä, ja myös itselle, että me olemme paljon parempia kuin silloin Pietarsaaressa.

VPS:n varakapteeni Ville Koskimaa on lyhytsanainen, kun häneltä kysyy, mitä Jarolta on jäänyt hampaankoloon.

- Hävittiin niille kolme pistettä. Sen verran. Pitää ottaa ne huomenna takaisin, veteraanitoppari toteaa.

Otteluun valmistautuminen on Koskimaasta tuntunut hyvältä.

- Eilen enemmän palauteltiin ja tänään sitten valmistauduttiin matsiin. Kaikki pitäisi olla kunnossa huomista varten.

- Jotta Jaro kaatuu, pitää puolustamisen onnistua, ja erityisesti suunnanmuutoksissa olla tarkkana. Jaro lähtee nopeasti suunnanmuutosten jälkeen liikkeelle, ja silloin meidän pitää olla valmiina. Toki myös itse pitää olla valmiina hyökkäämään, kun saamme riistoja, Koskimaa muistuttaa.

Poissaolot: Giuseppe Lo Giudice, Augustin Irumva, Benjamin Hiekkanen

Voittomaalitunnelmia 2015.

HUOM! / OBS! Mikäli olet sairaana, on otteluun tuleminen ehdottomasti kiellettyä!


Muistattehan, että vaikka VPS tekee kaikkensa turvallisen ottelutapahtuman järjestämiseksi, niin katsomoon tullaan omalla riskillä. Koronariskin vuoksi joudumme suosittelemaan riskiryhmissä oleville katsojille oman harkinnan käyttämistä ja vapaaehtoista pois jäämistä elokuun otteluista.

VPS pahoittelee ottelutapahtumaa koskevia rajoituksia, pyytää kaikkia stadionille saapuvia pitämään itsenäisesti turvavälejä muihin katsojiin ja toivoo katsojilta ymmärrystä vaikeassa tilanteessa. Rajoitusten noudattamisessa on kysymys kaikkien turvallisuudesta!

Käytössä on tällä kertaa vain eteläpäädyn sisääntuloportti, joten ruuhkien välttämiseksi, varaathan aikaa otteluun saapumiseen. Tarkempi otteluinfo ja koronarajoitusten vaikutuksesta järjestelyihin löytyy tästä linkistä: https://vepsu.fi/ottelut/otteluinfo

VPS-kasvomaskit kakkoskerroksen myymälästä tai Vepsun verkkokaupasta tästä linkistä: https://www.seamchip.fi/vepsu/

Toivomme, että ostatte myös irtoliput verkkokaupastamme jo etukäteen, jotta voimme lipunmyynnissä minimoida tarpeettomat kontaktit. Tervetuloa Elisa Stadionille!

VPS - FF Jaro 30.9.2020 klo 18:30

Raportti: VPS joutui taipumaan Jarolle
Ottelun VPS-KTP alkamisaika siirtyy tunnilla eteen...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio