Ennakko: MP saapuu Vaasaan - “Pitää tehdä asioita, eikä odottaa, että joku muu tekee“

vps_akat-kraft-060720-MM-25

HUOM! / OBS! Ennakkoliput VPS:n seuraavaksi pelattavaan kotiotteluun ovat myynnissä verkkokaupassamme koko kauden ajan! 

Vepsu kohtaa Ykkösen kotiottelussa Mikkelin Palloilijat huomenna lauantaina kello 16:30. Ottelu pelataan Elisa Stadionilla. Pelissä on edelleen panosta, sillä VPS tarvitsee nyt voiton pysyäkseen mukana kamppailussa Ykkösen kärkisijoista.

MP on vastustaja, jota VPS ei ole kohdannut pitkään aikaan. Se putosi Veikkausliigasta 1996 päätteeksi, eikä sen jälkeen ole löytänyt tietään takaisin pääsarjaan. Perinteisen jalkapallokaupungin sinisen puolen joukkue on sen jälkeen viettänyt aikaa Ykkösessä ja Itä-Suomen Kakkosessa, joten vastustajana mikkeliläiset eivät ole vaasalaisille kovin tuttuja.

Viime vuonna MP voitti oman Kakkosen lohkonsa ja nousi Ykköseen, mutta siitä huolimatta se palkkasi Ykköseen uudeksi päävalmentajaksi kokeneen Juha Pasojan, ja uudisti myös pelaajistoaan varsin reilusti. Hyökkäyspäässä Kakkosessa menestyneet brasilialaiset saivat lähteä, ja heidän tilalleen on tullut uusia nimiä, kuten Aatu Manninen ja Irfan Sadik. Vieraiden maalivahtiosastollakin on tapahtunut muutoksia ihan hiljattain, kun hyvin esiintynyt Jonne Uronen vei Sammy Ndjockin tontin tolppien välissä, ja kamerunilainen lähti RoPSiin.

Kuitenkaan mistään valovoimaisista Ykkösen tähdistä ei MP:n pelaajiston osalta puhuta, joten kummoisena ennakkosuosikkina mikkeliläiset eivät Ykköseen lähteneet. Siihen nähden MP:n alkukausi on mennyt ainakin sarjassa säilymistä silmällä pitäen ihan hyvin. Kurinalaiset "Siniset" kävivät hakemassa pisteet muun muassa vieraskentältä KTP:ta vastaan ja kaatuneet ovat myös AC Kajaani ja IF Gnistan. Kahdeksasta ottelusta saavutetulla kymmenellä pisteellä MP hengittää sarjataulukossa Vepsun niskaan, vain kaksi pistettä 12 pinnaa keränneen Raidan takana.

Vepsulla itsellään on takana tuloksellisesti heikompi jakso. Pelillisesti sekä AC Kajaani- kotiottelussa että KTP-vierasottelussa Vepsu oli se hyökkäävämpi osapuoli, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Kajaani venyi 1-1 -tasapeliin, ja KTP päihitti Vepsun kotonaan luvuin 2-0, kun VPS päästi huonon alun jälkeen kaksi takaiskumaalia. VPS pyrki hyökkäämään toisella puoliajalla, mutta KTP:n vahva puolustustaistelu teki tyhjäksi Raidan yrityksen.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund uskoo Vepsulla olevan kaikki mahdollisuudet voittaa MP, olkoonkin, että hankaluuksilta ei ole vältytty.

- Meillä on harjoitusviikolla ollut poissaoloja ja kaksi Akatemian peliä. On ehkä vähän häirinnyt meidän valmistautumista, mutta kaikki treenit ovat olleet hyviä. Olen huomannut pelaajista sellaista, että niillekin on tullut sellainen "hetki", että jos haluamme olla junassa mukana, niin asioiden pitäisi nyt viimeistään onnistua. Me tiedetään miten lähdetään pelaamaan, päävalmentaja kertoo.

Koutsi painottaa erityisesti asennetta oman pelisuunnitelman toteuttamisen suhteen.

- Pitää olla miehiä. Pitää tehdä asioita eikä vain odottaa, että joku muu tekee. Katsoa ensin se oma suoritus ja yrittää parantaa siitä. Muuten ollut hyvä harjoitusviikko, Sund sanoo.

Tuloksellisesti kausi ja erityisesti viimeiset ottelut eivät ole tyydyttäneet päävalmentajaa, mutta nousutaistelun asetelmat ovat yhä tasaiset. Sen suhteen ei ole vielä luovutettu.

- Meillä on kolme peliä ilman voittoa, mutta jos voitamme MP:n ja Gnistanin, niin sitten lähdetään (sarjan puolivälin jälkeen) uudelle kierrokselle vielä ihan hyvistä asemista. Ne on voitettavissa, jos pystymme saamaan hyvän alun ja olemme fokusoituneita siihen mitä tehdään kentällä, Sund päättää.

Kuva: Samppa Toivonen

Poissaolot: Lievästi eilisessä Akatemian pelissä loukkaantunut Honar Abdi, Benjamin Hiekkanen, Miika Niemi ja Augustin Irumva. Sen sijaan edellisestä pelistä poissa olleet Fabrice Gatambiye ja Samuel Mahlamäki Camacho ovat takaisin mukana ringissä.

Perjantain harjoitukset näyttivät Mahlamäen silmään hyviltä huolimatta siitä, että harjoitusviikko oli ollut rikkonainen.

- Viimeisissä treeneissä on näyttänyt hyvältä. Ollaan saatu joitakin pelaajia, ketkä olivat poissa viime pelistä, Mahlamäki kommentoi.

Mahlamäki Camacho ei odota helppoa ottelua, mutta kokee silti, että ottelu on voitettava.

- Heillä on joukkue, jolla ei ole pariin otteluun tullut voittoa. Varmasti tulevat kovaa, mutta omalla pelillä olen varma, että voimme heidät kaataa. Totta kai lähdemme voittoa hakemaan, Mahlamäki kommentoi. 

HUOM! / OBS! Mikäli olet sairaana, on otteluun tuleminen ehdottomasti kiellettyä! 

Muistattehan, että vaikka VPS tekee kaikkensa turvallisen ottelutapahtuman järjestämiseksi, niin katsomoon tullaan omalla riskillä. Koronariskin vuoksi joudumme suosittelemaan riskiryhmissä oleville katsojille oman harkinnan käyttämistä ja vapaaehtoista pois jäämistä elokuun otteluista. 

VPS pahoittelee ottelutapahtumaa koskevia rajoituksia, pyytää kaikkia stadionille saapuvia pitämään itsenäisesti turvavälejä muihin katsojiin ja toivoo katsojilta ymmärrystä vaikeassa tilanteessa. Rajoitusten noudattamisessa on kysymys kaikkien turvallisuudesta!

Käytössä on tällä kertaa vain eteläpäädyn sisääntuloportti, joten ruuhkien välttämiseksi, varaathan aikaa otteluun saapumiseen. Tarkempi otteluinfo ja koronarajoitusten vaikutuksesta järjestelyihin löytyy tästä linkistä: https://vepsu.fi/ottelut/otteluinfo

VPS-kasvomaskit kakkoskerroksen myymälästä tai Vepsun verkkokaupasta tästä linkistä: https://www.seamchip.fi/vepsu/

Toivomme, että ostatte myös irtoliput verkkokaupastamme jo etukäteen, jotta voimme lipunmyynnissä minimoida tarpeettomat kontaktit. Tervetuloa Elisa Stadionille!

VPS-MP 22.8.2020 klo 16:30

Raportti: VPS jäi tasapeliin - "Huonoin peli tähän...
Akatemialle niukka tappio - kausi jatkunee alalopp...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio