Ennakko: ”Meidän pitää saada nappionnistuminen” – VPS matkustaa KuPS:n vieraaksi

Ennakko

VPS sai maanantaina kauan kaipaamansa avausvoittonsa Veikkausliigassa. Joukkueen on kuitenkin täytynyt siirtää katseensa jo nopeasti seuraavaan haasteeseen. Lauantaina vastassa on mestaruudesta kamppaileva Kuopion Palloseura.

Voitto antoi itseluottamusta

Elisa Stadionilla nähtiin maanantai-iltana isoja tunteenpurkauksia, kun VPS kaatoi IFK Mariehamnin dramaattisessa ottelussa lukemin 2-1. Ensimmäinen kotivoitto yli vuoteen oli vaasalaisjoukkueelle iso asia, mutta päävalmentaja Christian Sundin mukaan joukkueen keskittymisen täytyy olla jo lauantaissa.

- Voiton jälkeen nautittiin pari päivää. Tänään lähdettiin keskittymään KuPS-peliin. Meidän pitää muistaa, että olemme viimeisenä sarjassa. Vaikka nyt on hyvä peli alla, pitäisi muistaa se, miksi voitimme sen pelin. Mitä asioita teimme oikein ennen peliä, että meillä oli mahdollisuus voittaa. Sitä ei saa unohtaa. Nyt tiedämme ainakin, että osaamme voittaa, Sund toteaa.

Vepsun esitys IFK Mariehamnia vastaan oli yksi kauden parhaista. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Raita hallitsi peliä ja hyökkäsi todella vaarallisesti. Joukkue jaksoi myös jahdata voittomaalia aivan ottelun loppuun saakka, toisin kuin monissa aiemmissa otteluissa tällä kaudella. Onnistunut puolustuspelaaminen oli Sundin mielestä pääroolissa maanantain voitossa.

- Voiton avainasia oli puolustuspelaaminen. Mariehamn ei päässyt pelaamaan ollenkaan muotomme sisään. Silloin vastustajan kontrolloiminen on helpompaa. Emme myöskään menettäneet palloja huonoissa paikoissa ja pystyimme painamaan loppuun asti. Loimme hyviä tilanteita ennen voittomaalia. Aiemmin meillä on ollut vaikeuksia luoda painetta ottelun lopussa, mutta nyt onnistuimme siinä. Yksi syy siihen oli se, että meillä oli penkki täynnä nälkäisiä kavereita, Sund pohtii.

Eero-Matti Auvinen iski lisäajalla voittomaalin IFK Mariehamnia vastaan. (Kuva: Harri Bragge)

"Luvassa on todella vaikea peli"

Avausvoitostaan lisää itseluottamusta saanut VPS joutuu lauantaina Kuopiossa todella kovaan testiin. Kotijoukkue KuPS on tällä hetkellä kolmantena sarjataulukossa, ja keltapaidat ovat voittaneet kahdessa viime ottelussaan FC Interin ja Ilveksen, jotka molemmat ovat mukana mestaruustaistossa. Kuopiolaiset esiintyivät edukseen myös kesän europeleissä ja pistivät tiukasti kampoihin Puolan suurseura Legialle. Vepsun pitää olla lauantaina erityisen tarkkana taitavan Petteri Pennasen sekä kahdeksan maalia tällä kaudella iskeneen Lucas Rangelin kanssa.

- Lauantaina on tosi kova jengi vastassa. KuPS on joukkue täynnä itseluottamusta, ja moni ei ole pystynyt voittamaan heitä Kuopiossa. KuPS kotikentällään on ehkä kovin vastustaja, mitä meillä on tähän asti ollut. Totta kai HJK vieraissa oli kova, mutta se ei ole sama joukkue, mitä se on joskus ollut. Tiedämme, että luvassa on todella vaikea peli ja meidän pitää saada nappionnistuminen, Sund sanoo tulevasta vastustajasta.

Vepsun kokoonpano oli monella tapaa yllättävä maanantaina. Maalilla aloitti Valeri Voskonian ja 18-vuotias, tällä kaudella VPS J Akatemiaa edustanut, Valtteri Lehtonen heitettiin suoraan avauskokoonpanoon ensimmäiseen liigapeliinsä. Sund kertoo tekevänsä lopullisen päätöksensä lauantain kokoonpanosta vasta huomisten harjoitusten jälkeen.

- Huomisten treenien jälkeen katsotaan ketkä pelaavat. Nyt ei tule niin paljoa yllätyksiä kuin viimeksi. En aio vaihtaa viittä pelaajaa. Ne, jotka pelasivat maanantaina, onnistuivat hyvin. Voi tulla pieniä muutoksia, mutta ei mitään isompaa, Sund suostuu paljastamaan. 

KuPS voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen tällä kaudella lukemin 1-2. (Kuva: Harri Bragge)

Hyvä pelaajatilanne

Sund lähetettiin katsomoon maanantain ottelussa, joten päävalmentaja on toimitsijakiellossa lauantaina. Valmennusvastuun ottelun ajaksi ottaa Sundin apuvalmentaja Andre Lourenço.

- Andre hoitaa ihan varmasti homman hyvin. Minulla on täysi luotto häneen. Varmaan vaikeinta on, että en pääse auttamaan joukkuetta pelin aikana. Meillä on valmiina suunnitelmat kaikkien erilaisten tapahtumien varalle. Andre pystyy ihan varmasti saamaan viestin pelaajille. En ole aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa, mutta uskon, että sillä ei ole isoa vaikutusta. Työ on tehty jo ennen sitä peliä, Sund kertoo toimitsijakiellon tuomista lisähaasteista.

Vepsun pelaajatilanne on hyvä lauantain otteluun lähdettäessä. Juho Lähde palaa pelikiellostaan, joten Martti Haukioja on ainoa varma poissaolija. Sund joutuu jälleen jättämään joitakin pelaajia kokoonpanon ulkopuolelle.

- Mara on ainoa, joka on pois tällä hetkellä. Kaikki muut ovat käytettävissä. Jotkut pelaajat joutuvat valitettavasti jäämään Vaasaan. He pelaavat akatemian kanssa maanantaina Rovaniemellä. Se on tärkeää, että kaikki saavat pelejä. Tämä on ehkä valmentajalle se vaikein juttu, kun haluaisi, että kaikki saavat pelata. Mutta vain yksitoista pääsee kentälle, Sund kertoo.

KuPS – VPS käynnistyy Savon Sanomat Areenalla lauantaina klo 17:00. Ruutu+ näyttää ottelun tuttuun tapaan suorana lähetyksenä.

Artikkelikuva: Juha Tamminen

HANKI LIPPUSI SEURAAVAAN KOTIPELIIN

Raportti: Vepsulle ruma tappio Kuopiossa
Vepsun ja Petri Vuorisen tiet eroavat

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio