Ennakko: Kausi jatkuu keskiviikon kotipelillä

20200711-VPS---MyPa-0799 Kuva: Samppa Toivonen
HUOM! / OBS! Ennakkoliput aina VPS:n seuraavaan kotiotteluun ovat myynnissä verkkokaupassamme koko kauden ajan! 

Vaasan Palloseuran Ykkösen kausi jatkuu huomenna illalla 15.7. kello 19:00, kun Elisa Stadionille vieraaksi saapuu MuSa. Vepsu on aloittanut oman Ykkösen kautensa kahdella tasaisella ottelulla. Ensin Tammisaaressa jäätiin maaleitta EIF:ää vastaan, mutta viime lauantain kotiottelussa MYPAa Samu Alangon maalilla Raita voitti lukemin 1-0.

- Neljä pistettä, se on hyvä, VPS-päävalmentaja Christian Sund tiivistää mielialansa ja hymyilee.

Vierasjoukkue Musan Salama ei välttämättä ole Vepsulaisille kovin tuttu, ja sille on syynsä. Vuonna 1960 perustettu porilainen lähiöseura on kohdannut VPS:n kilpailullisessa ottelussa koko historiansa aikana vain yhden kerran.

Kyseinen ottelu nähtiin Suomen Cupissa talvella 2017, kun kakkosdivisioonaa vielä silloin pelanneet vieraat yllättivät Veikkausliigaa pelanneen Vepsun Fennia Areenalla lukemin 0-1. Tuolloin Vaasassa nähtiin fyysinen, brittityylillä pelaava joukkue. Porilaisten pelikirja ei ole noista päivistä merkittävästi muuttunut, vaan samoilla aseilla on noustu Ykköseen asti. Viime kaudella MuSa oli sarjan ehdoton yllättäjä, ja keikkui nousutaistelussa loppukesään asti, ennen vireensä heikkenemistä syksyllä.

Viime kauden tähtipelaaja Taiki Kagayama on siirtynyt Veikkausliigaan, eikä MuSan uusilla ulkomaalaishankinnoilla Yutaka Abella tai John Frederiksenillä ole vielä pelilupaa. Joukkue on muuten varsin nimetön, ja kauden alla mukaan liittynyt Fareed Sadat on hyökkäyspäässä kenties mielenkiintoisin nimi. Tästä ei kuitenkaan kannata hämääntyä, sillä MuSan suurin vahvuus, eli fyysinen ja yhtenäinen joukkuepeli, ei ole häipynyt mihinkään.

Kahdesta ensimmäisestä ottelustaan MuSa otti vaikeilta vastustajilta yhden pisteen. AC Kajaani kävi viemässä pisteet Porista lukemin 0-2, mutta Kotkasta MuSa haki 0-0 -tasapelin. Myös Sundin mielestä MuSa pelasi KTP:tä vastaan hyvin.

- He saivat Kotkasta hyvän tuloksen, 0-0. Meidän pitää olla hyvin hereillä, sillä he ovat vaarallinen joukkue. Hyvin organisoituja puolustussuuntaan ja hyviä erikoistilanteissa. Vaikea vastustaja, niinkuin kaikki joukkueet tässä sarjassa, Sund muistuttaa.

Vaikka tuloksellisesti neljä pistettä on kelvannut Sundille, ei VPS:n pelaaminen ole sujunut aivan halutulla tavalla. Erityisesti ensimmäisellä puoliajalla MYPAa vastaan VPS:n prässi ei onnistunut, vaan vieraat pystyivät horjuttamaan Raitaa suoraviivaisella pelillään. Kehittymisen varaa riittää edelleen.

- Me pyrimme keskittymään siihen, että joka pelissä näytämme paremmalta, Sund painottaa.

Kesäkuun lopusta koronarajoitusten takia heinäkuun keskivaiheille siirretty ottelu vastaan ei tule olemaan helppo kummallekaan joukkueelle. Poikkeusolojen vuoksi loppuvuoden ottelurytmi on muutenkin tiivis, ja viikonloppuna odottaa jälleen yksi ottelu, sillä kertaa vahvaa AC Oulua vastaan.

- Eihän se optimaalista ole, sillä ryhmämme on kapea. Yritämme aina palauttaa hyvin, jotta olemme otteluihin valmiina. Ensimmäisiin peleihin olen kuitenkin tyytyväinen siitä, että pelien aikana ei ole tullut loukkaantumisia. Se on positiivinen juttu, Sund toteaa.

VPS-hyökkääjä Samu Alanko on tyytyväinen rikottuaan oman kuparisensa heti alkukaudesta.

- Totta kai on tärkeätä saada maali nopeasti. Parempi aloittaa aikaisin kuin liian myöhään, ja tuntuuhan se hyvältä tehdä maali heti ensimmäisessä kotipelissä. Siitä on hyvä jatkaa, Alanko sanoo.

Pelaajat eivät tiheästä ottelutahdista valita. He ovat odottaneet kauden alkamista jo pitkään. Alanko myös lupaa Vepsun pelin kehittyvän vielä kauden aikana.

- Ihan kiva, että on tiheästi pelejä. Ei haittaa todellakaan yhtään, että on pelejä, koska se on kiva päästä pelaamaan. Pelimme kehittyy MYPA-matsista aivan varmasti eteenpäin. Tiedetään, mitä pidetään hyvänä ja mitä lähdetään korjaamaan, niin siitä on hyvä jatkaa, Alanko kommentoi Vepsun pelaamista.

Poissaolijat ovat samat kuin MYPA -ottelusta, eli Miika Niemi ja Benjamin Hiekkanen. Samba Sillah oli poissa päivän harjoituksista pienen flunssan takia, mutta hän pystynee pelaamaan huomenna.

Englantilaishyökkääjä Moses Duckrellin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa.


Sisäänkäynnit jokaiseen avoinna olevaan katsomolohkoon on merkitty yllä olevaan kuvaan. Tarkempi otteluinfo ja koronarajoitusten vaikutuksesta järjestelyihin löytyy tästä linkistä: https://vepsu.fi/ottelut/otteluinfo

Muistattehan, että vaikka VPS tekee kaikkensa turvallisen ottelutapahtuman järjestämiseksi, niin katsomoon tullaan omalla riskillä. Koronariskin vuoksi joudumme suosittelemaan riskiryhmissä oleville katsojille oman harkinnan käyttämistä ja vapaaehtoista pois jäämistä heinäkuun otteluista.

Stadionille saa tulla vain koronaviruksesta oireettomana. Koronaoireisten (kuume, yskä, ripuli, hengenahdistus, lihaskivut, pahoinvointi) saapuminen stadionille on ehdottomasti kielletty!

VPS pahoittelee ottelutapahtumaa koskevia rajoituksia, pyytää kaikkia stadionille saapuvia pitämään itsenäisesti turvavälejä muihin katsojiin ja toivoo katsojilta ymmärrystä vaikeassa tilanteessa. Rajoitusten noudattamisessa on kysymys kaikkien turvallisuudesta.

Elokuussa ja myöhemmin pelattavista otteluista tulee myöhemmin erillinen ohjeistuksensa.

OSTA LIPUT TÄSTÄ LINKISTÄ: https://www.seamchip.fi/vepsu/

Toivomme, että ostatte irtoliput verkkokaupastamme jo etukäteen, jotta voimme lipunmyynnissä minimoida tarpeettomat kontaktit!

Raportti: MuSa haki Vepsulta ansaitun pisteen
Raportti: Helpottava avausvoitto MYPAa vastaan

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio