Ennakko: ”Haluamme nyt revanssin” – VPS kohtaa IFK Mariehamnin

Ennakko

IFK Mariehamn saapuu Elisa Stadionille Vepsun vieraaksi maanantaina. Saarelaiset ovat voittaneet VPS:n tällä kaudella jo kahdesti, joten Raita janoaa revanssia. VPS on joutunut lähtemään viime peleihin erittäin pienellä ringillä, mutta maanantaina joitain pelaajia joudutaan jopa jättämään kokoonpanon ulkopuolelle.

"Tarvitsemme kannattajia"

Päävalmentaja Christian Sund on ollut tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen. Sundilla on ollut käytettävissään enemmän pelaajia kuin kertaakaan aiemmin. Treenikentällä on päästy harjoittelemaan mm. 11 vastaan 11 -peliä ja maanantain otteluun päästään lähtemään laajalla ringillä. Varmasti sivussa ainoastaan ovat pelikiellosta kärsivä Juho Lähde sekä loukkaantumisesta toipuva Martti Haukioja.

- Meillä on nyt tosi hyvä pelaajatilanne. Kahdessa viime pelissä emme saaneet penkkiä edes täytettyä. Nyt joitain pelaajia jää ulkopuolellekin. Meillä on hyvä ja luottavainen olo. Pystymme toteuttamaan haluamiamme asioita koko pelin ajan, koska meillä on tarpeeksi pelaajia, Sund kommentoi.

VPS sai perjantaina viimeisenkin vahvistuksensa riveihinsä, kun jamaikalainen Ricardo Morris saapui Vaasaan. Sund on ollut tyytyväinen sekä Morrisiin että aiemmin hankittuun Valeri Voskonianiin. Molemmat ovat joukkueen käytettävissä maanantain ottelussa. Kokoonpanossa saatetaan nähdä vielä yksi muukin uusi nimi, sillä VPS J Akatemiassa vahvoja otteita tällä kaudella esittänyt Valtteri Lehtonen on harjoitellut viime viikot edustusjoukkueen kanssa.

- Voskonian ja Morris ovat olleet positiivisia yllätyksiä. Morrisia olen nähnyt vain vähän, mutta hänestä näkee heti, että hän on jalkapalloilija. Liike, ensimmäinen kosketus ja viimeistely kertovat, että kyseessä on laadukas kaveri, Sund kertoo uusien vahvistusten antamista ensivaikutelmista.

VPS hävisi viime sunnuntain RoPS:lle lukemin 2-1. Vaasalaiset loivat paljon paikkoja ja hyökkäsivät vaarallisesti, mutta vastustajalle jäi paljon tilaa vastahyökkäyksille. Sundin mukaan VPS tulee jatkamaan aktiivista ja aggressiivista prässipeliään, mutta kenttätasapainoa ei saa unohtaa.

- Pyrimme jatkamaan sitä, mitä olemme tehneet tähänkin asti. Niitä asioita pitää vaan pystyä tekemään paremmin. Nyt meillä on enemmän tunteja alla ja sen pitäisi kyllä näkyä meidän pelaamisessammekin.

- Etäisyydet ja tasapaino pitää olla kunnossa, muuten IFK Mariehamn saa liikaa tilaa. Olemme puhuneet paljon, että haluamme mennä eteenpäin, mutta IFK:ta vastaan meidän pitää myös pystyä pitämään palloa ja liikuttamaan vastustajaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että haluamme pysäyttää pelin. Pitää löytää tasapaino siihen, että milloin menemme nopeasti ja milloin liikutamme vastustajaa, VPS-luotsi pohtii.

Vepsu janoaa maanantaina revanssia. IFK Mariehamn on vienyt joukkueiden aiemmat kohtaamiset tällä kaudella nimiinsä. Grönvitt voitti VPS:n Veikkausliigassa kotikentällään lukemin 1-0 ja Suomen Cupin välierässä saarelaiset kaatoivat Vepsun Hietalahdessa lukemin 1-3. Mariehamn aloitti Pohjanmaan kiertueensa torstaina komealla 0-2 -voitolla SJK:sta. Voitto paransi IFK:n mahdollisuuksia selvitä mestaruussarjaan, joten maanantaina on vastassa itsevarma ja nälkäinen vierasjoukkue.

- Olimme todella pettyneitä aiempiin tappioihimme IFK Mariehamnia vastaan. Emme päässeet niissä peleissä haluamallemme tasolle, mutta haluamme nyt revanssin. Näytämme, että pystymme pelaamaan hyvin heitä vastaan. Mariehamn on vaikea vastustaja, koska he puolustavat hyvin. Heidän puolustuspelinsä on hyvin organisoitua, ja he ovat käyneet sitä selvästi paljon läpi. IFK pystyy kanssa hyökkäämään nopeasti. Uskon, että tulee taas todella viihdyttävä peli, Sund sanoo.

IFK Mariehamn -ottelu on VPS:n toiseksi viimeinen kotipeli Veikkausliigan runkosarjassa. Kotiyleisön tuki on loppukaudella äärimmäisen tärkeää Vepsun taistellessa sarjapaikastaan.

- Emme ehkä ansaitse sitä, että kannattajat tulevat paikalle. Emme ole pystyneet antamaan heille sitä voittoa, mutta me tarvitsemme heitä. Se tekee meistä vahvempia, jos tunnemme, että kotiyleisö on takanamme. Se on meille niin iso etu, kun kannattajat tulevat peliin ja jaksavat uskoa meihin, Sund kertoo yleisön tuen merkityksestä.

Vepsun ja IFK Mariehamnin välinen ottelu potkaistaan käyntiin maanantaina Elisa Stadionilla klo 18:30. Hanki lippusi matsiin TÄÄLTÄ

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaan takia. Muistathan, että alle 12-vuotiailla lapsilla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 17:30, eli tunti ennen ottelun alkua.

Myyntipisteet

Pää- ja päätykatsomoista löydät yhteensä kymmenen myyntipistettä. Pääkatsomon eteläpäädyn kulmakioski tarjoilee kanansiipien lisäksi alkoholijuomia kotijoukkueen kannattajille, pohjoispäädyn kulmakioskin palvellessa myös vieraskannattajia.

Pääkatsomon käytävän kiinteissä kioskeissa käy kortti, muualla käteinen. Kiinteissä kioskeissa tarjolla on makkaraa, kahvia, teetä, kaakaota, limsaa, popcornia, sipsejä, makeisia, jäätelöä, mehua ja pullaa.

Toisen kerroksen käytävän kojuista löydät myös makkaraa, nakkimukeja, kahvia, makeisia, mehua, popcornia, jäätelöä ja jäähilejuomaa. Käytävällä on myös VPS Shop -fanituotemyymälä, josta löydät kymmeniä erilaisia VPS-tuotteita kaiken ikäisille vauvojen potkupuvuista alkaen.

Stadionin päätykatsomoiden ylätasanteilla myydään käteisellä kahvia, makkaraa, makeisia ja mehua, joten pelin aikanakin on helppo noutaa syötävää ja juotavaa. Ottelun jälkeen stadionin VIP-ravintolassa 3. kerroksessa järjestetään jälkipelit, jonne kaikki katsojat saavat tulla vapaasti. Jälkipeleissä käydään ottelua läpi ja kuullaan mm. päävalmentajan mietteitä.

Lapsille

Alle 12-vuotiailla on vapaa sisäänpääsy VPS:n otteluihin. Stadionilta löytyy paljon tekemistä myös perheen pienimmille, jotka eivät välttämättä jaksa keskittyä kenttätapahtumiin koko ottelun ajan. Alle kouluikäisten kanssa ottelua on helppo seurata Vepsulasta. Vepsula sijaitsee puukatsomon vanhoissa VIP-tiloissa, joissa on leluja, pieni futiskenttä, piirustus- ja askarteluvälineitä.

Vepsulassa on myös kioski, josta saa makkaraa, kahvia, mehua ja herkkuja. Vepsulassa saa touhuta huonollakin säällä lämpöisessä sisätilassa ja sieltä voi myös ikkunan läpi tai katsomon puolella seurata vaivatta peliä.

Vepsulasta on helppo siirtyä välillä stadionin kulmalla sijaitsevalla lasten alueelle, jossa ylimääräistä energiaa voi purkaa pomppulinnoissa. Lasten alueella on myös kioski palvelemassa asiakkaita. Sekä Vepsulassa että pomppulinna-alueella lapset ovat vanhempiansa vastuulla. 

Artikkelikuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI TÄÄLTÄ

Raportti: Upea ilta Hietalahdessa – VPS nappasi ka...
Jamaikan maajoukkuepelaaja Ricardo Morris Vepsuun

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio