Ennakko: Haastajasarja alkaa Pohjanmaan Derbyllä

Ennakko

VPS matkustaa perjantaina SJK:n vieraaksi Seinäjoelle, kun joukkueet kohtaavat haastajasarjan ensimmäisessä ottelussa. Kauden aiemmat kohtaamiset päättyivät tasapeliin ja SJK:n voittoon, mutta nyt vastakkain on kaksi muuttunutta pohjalaisjoukkuetta.

"Olemme valmiita"

Maajoukkuetauko on nyt ohi ja haastajasarjan alku on aivan kulman takana. VPS piti runkosarjan päättymisen jälkeen lyhyen loman, jonka jälkeen joukkue palasi harjoituskentälle. Treeneissä on päästy keskittymään pelin taktiseen puoleen ja lähes kaikki pelaajat ovat olleet harjoitusvahvuudessa. Jonas Häkkinen oli ainut VPS-pelaaja maajoukkuetehtävissä. Häkkinen pelasi ottelun viimeiset minuutit, kun U21-maajoukkue otti hienon vierasvoiton Ukrainassa. Kotipelin Pohjois-Irlantia vastaan Häkkinen katseli kokonaan vaihtopenkiltä.

- Tosi hyvä fiilis nyt, kun pelit jatkuvat. Meillä oli ainoastaan yksi pelaaja maajoukkueen mukana ja hänkin oli tänään treeneissä. Tämä on ollut hyvä viikko ja melkein kaikki pelaajat ovat olleet käytettävissä. Olemme pyrkineet siihen, että harjoituksissa olisi yli 20 pelaajaa. Sen takia akatemian pelaajia on ollut nyt mukana. Olemme käyneet paljon taktisia asioita läpi ja vauhti ei ole ehkä ollut niin kova, mutta olemme keskittyneet enemmän kollektiiviseen pelaamiseen, päävalmentaja Christian Sund kertoo menneestä viikosta.

Vepsun onnistui päättämään runkosarjan kahteen voittoon kolmesta ottelusta. Samalla Raita paransi asemiaan säilymistaistossa. Karsijan paikalla oleva KPV on nyt vain pisteen päässä. Voitot antoivat joukkueelle uskoa tulevaan. Nyt katseet ovat tiukasti perjantain SJK-ottelussa. Voitto antaisi VPS:lle unelmalähdön haastajasarjaan.

- Ottelut, jotka voitimme runkosarjan lopussa, olivat myös pelillisesti hyviä. Ne eivät olleet mitään tuurivoittoja. Se antaa itseluottamusta ja uskoa tekemiseemme. Tätä on odotettu, että pääsemme hyvästä asemasta haastajasarjaan. SJK-peli on meille kuin finaali, haluamme saada hyvän pelin ja tuloksen. Uskon, että voimme ottaa sieltä kolme pinnaa, jos pystymme tekemään samoja asioita kuin aiemminkin, Sund sanoo.

SJK:lla on takanaan vaikea kausi. Seinäjokelaiset näyttivät olevan matkalla mestaruussarjaan, mutta huonot tulokset runkosarjan loppupuolella toivat SJK:n haastajasarjaan muiden pohjalaisjoukkueiden seuraksi. VPS vieraili Seinäjoella viimeksi heinäkuussa. Tuolloin kotijoukkue vei voiton Denys Oliinykin viime hetken maalilla. Ottelu oli Sundin ensimmäinen VPS:n päävalmentajan ja SJK:n puikoissa oli silloin Alexei Eremenko. Eremenko vapautettiin tehtävästään elokuussa ja joukkueen päävalmentajana toimii nyt Brian Page.

- SJK ei ole muuttunut hirveästi, he pyrkivät pelaamaan samanlailla. Uskon kuitenkin, että he painottavat joukkuepelin tärkeyttä tällä hetkellä. Se on ehkä vähän puuttunut heidän pelistään ja kentällä on ollut liikaa yksilöitä. Toki ne yksilöt ovat hyviä. Meillä on ollut Seinäjoella aina vaikeaa, ja SJK haluaa varmasti saada ottelun meille taas vaikeaksi. Olemme nyt kuitenkin paremmin valmistautuneita kuin ensimmäisessä ottelussani päävalmentajana. Olemme valmiita haastamaan heidät ihan kunnolla, Sund kommentoi.

Sund joutuu seuraamaan perjantain ottelun katsomon puolelta. Palloliiton kurinpitovaliokunta antoi Sundille vielä yhden ottelun toimitsijakiellon IFK Mariehamn-ottelun tapahtumien takia. Valmennusvastuun kantaa Andre Lourenço. Kun Sund oli viimeksi toimitsijakiellossa, hävisi VPS KuPSille rumin lukemin. Nyt tilanteeseen on kuitenkin varauduttu paremmin.

- Olemme miettineet asiat, jotka täytyy tehdä paremmin nyt, kun en pysty olemaan penkillä. Totta kai se on vaikeaa olla katsomossa, kun joukkuetta ei pysty auttamaan. Ei se ikinä kivaa ole, VPS-luotsi toteaa.

VPS:n pelaajatilanne on hyvä haastajasarjan alkaessa. Sivussa ovat ainoastaan Martti Haukioja ja Fabrice Gatambiye, jotka kärsivät loukkaantumisista. SJK – VPS Seinäjoella perjantaina 13.9. klo 18:30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Liput VPS-kannattajille vain 11 €, hanki omasi TÄÄLTÄ.

Päivitys: Jesper Engström, Hindrek Ojamaa ja Eero-Matti Auvinen joutuvat jättämään ottelun väliin viime hetken vaivojen takia.

Ohjeet VPS-kannattajille

Vepsua kannustamaan matkaavien kannattaa hankkia lippunsa ennakkoon tämän linkin kautta: http://www.sjk.fi/SJK/vieraskannattaja-sjk---vps-pe-13-9--klo-18-30?secure=jzukjzdo

Vieraskannattajakatsomo sijaitsee OmaSp Stadionin itäpäädyssä, lohkoissa 112 -114. Kaikki VPS-kannattajat ohjataan stadionin itäpäätyyn ja sisäänkäynti vieraskannattajakatsomoon tapahtuu lohkon 114 takaa. Kaikille katsojille tehdään turvatarkastukset porteilla. Nähdään Seinäjoella!

Artikkelikuva: Harri Bragge 

Raportti: Derby päättyi pistejakoon
Tältä näyttää Vepsun loppukausi - Haastajasarjan o...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio