Benjamin Hiekkanen liittyy Raitaan

Hiekkanen1

Vaasan Palloseura ja keskuspuolustaja Benjamin Hiekkanen ovat solmineet 1+1 -vuotisen sopimuksen. 18-vuotias Hiekkanen harjoitteli VPS:n kanssa ensimmäistä kertaa viime kauden lopussa ja on ollut joukkueen mukana jo useamman viikon ajan. Vaasalaispelaaja on tyytyväinen paluustaan kotikaupunkiinsa.

- Tuntuu hyvältä tulla tänne pelaamaan. Olin tätä ennen loukkaantuneena puolitoista vuotta. Nyt on hyvä tulla tänne ja toivottavasti pääsen pelaamaan paljon pelejä, Hiekkanen kertoo.

Lupaava keskuspuolustaja on VIFK:n kasvatti. Hiekkanen siirtyi vuosi sitten kasvattajaseurastaan Italiaan Parman organisaatioon, mutta vaikea loukkaantuminen teki nuorukaisen ajasta huippuseurassa vaikean.

- Loukkaantuminen tuli heti ja se oli aika vaikea kokemus. Olin loukkaantuneena koko ajan enkä pystynyt pelaamaan. Menin sinne pelaamaan, mutta en pystynyt. Se oli vaikeaa, nuorukainen kertoo.

12 maaottelua Suomen U17 -maajoukkueessa pelanneella Hiekkasella on pitkä tauko tosipeleistä. Toppari on kuitenkin palautunut täysin loukkaantumisestaan ja on valmis hyppäämään kentälle koska tahansa.

- Tuntuu siltä, että olen valmis pelaamaan. Pari treenipeliä on alla ja pelaaminen tuntuu hyvältä, "Sandy" -lempinimellä tunnettu vaasalainen sanoo.

Aiemmin keskikentällä pelanneen Hiekkasen suurimmat vahvuudet ovat pallollisessa pelissä.

- Olen aika hyvä pallon kanssa ja minulla on hyvä tekniikka. Puolustaminen, fyysisyys ja nopeus ovat asioita, joita haluan kehittää.

Hiekkanen on päässyt seuraamaan Vepsun joukkueen rakentumista läheltä. Tuore VPS-puolustaja kertoo joukkueen kehittyvän jatkuvasti. Lauantaina VPS matkustaa Kokkolaan, jossa KPV isännöi Raitaa Suomen Cupin ottelussa.

- Tuntuu, että joukkue on jokaisen treenin jälkeen parempi. Kaikki tietävät, mitä pitää tehdä. KPV-pelistä tulee kova, todella kiva päästä taas pelaamaan, Hiekkanen kommentoi.

VPS-luotsi Christian Sund uskoo, että Vepsuun liittyminen on oikea askel lahjakkaan Hiekkasen uralla.

- Benjamin kävi ulkomailla parissa paikkaa näytillä, mutta loppujen lopuksi hän päätti, että VPS on tällä hetkellä paras paikka kehittyä. Hän pääsee kotikaupunkiinsa kahden vaikean kauden jälkeen. Nyt Benjamin saa mahdollisuuden päästä pelaamaan miesten pelejä. Tämä ympäristö, mikä meille on rakentunut, on todella hyvä nuorille pelaajille, päävalmentaja kertoo.

Sundin mukaan Hiekkanen on taitava pelaaja, joka tarvitsee peliaikaa kehittyäkseen.

- Uskon, että Benjamin tulee kehittymään todella paljon tällä kaudella. Hänen parhaat ominaisuutensa ovat pallollisessa pelissä. Hän on tosi hyvä syöttämään. Asioita, joissa hänen pitäisi ehkä kehittyä, on pääpelaaminen ja kaksinkamppailut. Pitää olla vaan kovempi. Hän saa pelejä tässä talven aikana ja uskon, että kesällä näemme hänen kehityksensä menevän oikeaan suuntaan.

Hiekkanen tuo lisää vaasalaisväriä jo valmiiksi varsin vaasalaiseen joukkueeseen.

- Olen ennenkin puhunut, että yritämme ensin katsoa tältä alueelta pelaajia. Pelaajat, joita olemme ottaneet rinkiin, pystyvät kehittymään. He eivät ole vielä valmiita. Toki Ville Koskimaa on kokeneempi, mutta hän kehittää muita, Sund kommentoi.

Hiekkanen ja VPS jatkavat Cup-taivaltaan lauantaina Kokkolassa. KPV:n ja VPS:n välinen ottelu käynnistyy Kippari-hallissa kello 15:00. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

HANKI KAUSIKORTTI TÄÄLTÄ

Suomen Cup jatkuu Kokkolassa
Vahvistusta keskikentälle – Jeff Addai Vepsuun

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio