Andre Lourenço mukaan edustuksen valmennustiimiin

Lourenco

Portugalilainen Andre Lourenço liittyy VPS:n edustusjoukkueen valmennustiimiin. VPS teki muutoksia valmennukseensa viime viikolla, ja nyt tuore päävalmentaja Christian Sund saa rinnalleen kaivattua apua.

Lourenço on toiminut tällä kaudella Kakkosessa pelaavan VPS J Akatemian päävalmentajana, ja hän jatkaa tehtävässään myös edustuksen valmentamisen ohessa.

- Ajattelen aina positiivisesti. Meillä on hyvät mahdollisuudet pelastaa joukkue putoamiselta. Minä ja Crisu (Sund) keskustelemme nyt paljon ja ajattelemme jalkapallosta samalla tavalla. Ennen autoin edustusjoukkuetta vain siellä missä voin, mutta ehkä nyt voin tehdä enemmän, nuori valmentaja iloitsee.

Lourenço uskoo voivansa tuoda joukkueen pelaamiseen myös joitakin uusia ajatuksia. Hän näkee, että joukkueen pitää parantaa erityisesti puolustamisessa ja tilanteenvaihdoissa.

- Meillä on kehityksen varaa useimmilla puolustuksen osa-alueilla. Myös tilanteenvaihtoja, eli mitä tapahtuu pallon menettämisen ja pallon voittamisen jälkeen, miten reagoimme tilanteisiin ja miten pelaajamme sijoittuvat missäkin tilanteessa, pitää myös hioa treenikentällä. Haluamme nyt pitää puolustuslinjaa korkeammalla kuin ennen, mutta sen asian eteen pitää tehdä paljon töitä.

Kokemattomalla VPS J Akatemialla on ollut vaikea debyyttikausi Kakkosessa. Voittoja on tullut vain yksi. Siitä huolimatta valmentaja uskoo, että voi tuoda paljon positiivista edustusjoukkueen pelaamiseen.

- Voin luvata, että teen paljon töitä kehittääkseni joukkuetta. Tuloksia en voi kontrolloida, mutta käytän varmasti kaiken oman energiani sen miettimiseen, miten voisimme voittaa enemmän. Minä elän voittaakseni. Olen kilpailuhenkinen, ja niin pitää olla pelaajienkin. Olen sitä mieltä, että tulokset tulevat halusta voittaa aina treenikentältä lähtien. Jos haluamme pelata kovaa ja taklata peleissä, on meidän pelattava kovaa ja taklattava myös treeneissä, portugalilainen päättää. 


HANKI LIPPUSI LAHTI-OTTELUUN TÄÄLTÄ

Ennakko: ”Me otetaan se voitto” – VPS kohtaa FC La...
Raportti: VPS taipui SJK:lle viime hetkillä

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio