Akatemian kausi päättyi tappioon

IMG_20191005_153611

VPS J Akatemia kohtasi VIFK:n kauden viimeisessä ottelussaan lauantaina Elisa Stadionilla. Derbyn yhteyteen oli järjestetty muun muassa puheita, livemusiikkia ja paljukatsomo. Akatemian tippuminen Kolmoseen oli varmistunut jo aiemmin ja VIFK majaili tukevasti keskikastissa, mutta molemmat joukkueet halusivat napata Vaasan herruuden itselleen.

VIFK aloitti ottelun vahvasti, mutta VPS:n Kasperi Muurimäki sai pelin ensimmäisen maalipaikan. VIFK-maalia vartioinut Jussi Virkajärvi kuitenkin torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen helposti. VPS väläytteli ensimmäisellä jaksolla hetkellisesti, mutta peli oli pitkälti VIFK:n hallussa. Leonid Grines, Kristian Kokko ja Mustafa Maki olivat lähellä maalintekoa, mutta VPS-puolustus ja ensimmäisellä jaksolla maalia vartioinut Karl-Filip Eriksson kestivät. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen jakson alussa. VIFK:n Kokko kaadettiin VPS:n boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Kevin Peth sijoitti pallon varmasti vasempaan alanurkkaan, vaikka puoliajalla VPS-maalille vaihdettu Mika Kaarre oli lähellä torjuntaa. Akatemia oli lähellä nopeaa tasoitusta. Kasperi Polvilampi pääsi antamaan vapaapotkun noin 18 metristä, mutta pallo leijaili VIFK-maalin yli.

VPS:n peli parani jakson edetessä. VIFK joutui vetäytymään melko syvälle, kun raitapaidat vyöryttivät hyökkäyksiään. Polvilammen laukaus painui niukasti ohi 70 minuutin kohdalla ja Akatemia loi puolittaisia tilanteita muun muassa kulmapotkuista. Kirivaihde ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka ja VIFK osui vielä kerran. Junior Oyono pääsi niittaamaan ottelun loppulukemat lisäajalla.

VPS J Akatemian peli parani toisella jaksolla valmentaja Jan Bergin mukaan. Akatemia jäi Kakkosen C-lohkon viimeiseksi kuudella pisteellään. Kausi on ollut pitkä ja todella vaikea, mutta valmentaja on ylpeä pelaajistaan.

- Aloitimme huonosti. Toinen puoliaika oli parempaa meiltä, mutta toki VIFK ansaitsi voiton. Kausi on ollut pitkä ja vaikea, mutta jätkät ovat tsempanneet hienosti.

VPS: Eriksson (46' Kaarre) – Björkqvist, Pullola, Dabrowski, Muurimäki – Ahola, Mäkilä, Järvinen, Häggback (61' Mohamed) – Polvilampi, Lehtimäki

Kuuntele Bergin mietteet alta:

Raportti: HIFK kaatoi Vepsun – Putoaminen Veikkaus...
Ennakko: Vepsulla on edessä pakkovoitto

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio