Akatemian kausi Kolmosessa 2020

VPS-logo

 VPS Akatemian runkosarjan pelit kaudella 2020

28.6.2020 klo 19:00 KPV Akatemia 1-0 VPS Akatemia | Kokkolan keskuskenttä

1.7.2020 klo 19:30 VPS Akatemia 4-3 VPV | Nya Ehnvallen

6.7.2020 klo 19:00 VPS Akatemia 1-2 Närpes Kraft | Elisa Stadion

21.7.2020 klo 19:00 NIK - VPS Akatemia | Nykarleby Skogsvallen

25.7.2020 klo 15:00 Korsnäs FF - VPS Akatemia | Korsnäs Centralidrottsplan

27.7.2020 klo 19:00 VPS Akatemia - Sporting Kristina | Elisa Stadion

7.8.2020 klo 19:00 KaIK - VPS Akatemia | Kvarnvikens plan

10.8.2020 klo 19:00 VPS Akatemia - SIF | Elisa Stadion

17.8.2020 klo 19:00 VPS Akatemia - Sääripotku | Elisa Stadion

20.8.2020 klo 19:00 Norrvalla FF - VPS Akatemia | Vörå Centralidrottsplan


Vepsun akatemiajoukkueen kausi alkaa vierasottelulla KPV Akatemiaa vastaan sunnuntaina Kokkolassa. On odotettavissa, että mukana on myös joitakin edustusjoukkueen pelaajia. 

VPS Akatemia on siirtynyt täksi kaudeksi VPS-junioreiden hallinnasta Vaasan Palloseura Oy:n alaisuuteen. Kakkosesta Kolmoseen pudonnutta akatemiajoukkuetta valmentaa siis sama tiimi kuin Vepsun Ykkösessä pelaavaa edustusjoukkuettakin. 

Päävalmentaja Christian Sund kertoo, että Akatemia on edustusjoukkueen nuorille pelaajille ensisijaisesti mahdollisuus kehittyä.

- Ne nuoret edustuksen pelaajat, jotka tarvitsevat peliaikaa, pääsevät pelaamaan siellä. Heidän lisäkseen Akatemian joukkue koostuu muutamista VPS:n ja yhteistyöseura VIFK:n B-junioreista. Sillä joukkueella lähdemme pelaamaan Kolmosta, Sund kuvailee.

VPS Akatemia on olennainen osa Vepsun pelaajapolkua, ja sen on voinut huomata myös viime vuosina. Moni VPS-kasvatti on noussut sitä kautta edustuksen mukaan. Oma akatemiajoukkue alemmalla sarjatasolla antaakin Raidalle mahdollisuuden totuttaa omia junioripelaajia mukaan miesten peleihin.

- Mukana olevat junioripelaajat ovat kylläkin B-junioreiden parhaimmistoa, mutta heitä emme voi laittaa edustuksen peleissä vielä kentälle, vaan heitä pitää ensin ajaa sisään miesten peleihin. Tietysti nyt, kun B-juniorien sarja on tavallista lyhyempi, niin Akatemian pelit ovat siinäkin mielessä tärkeä lisä heille, päävalmentaja muistuttaa.

VPS Akatemian Kolmosen lohkossa pelataan kauden alun viivästymisen vuoksi tänä vuonna yksinkertainen sarja. Sarjan kuusi parasta joukkuetta pääsevät yksinkertaiseen Yläsarjaan, joka alkaa 7.9. Sarjassa huonommin sijoittuneet joukkueet jäävät yksinkertaiseen Alasarjaan, joka alkaa myös 7.9. Alkusarjan pisteet lasketaan mukaan sekä ylä- että alasarjaan.

Sund kokee, että otteluohjelman tiivistyminen aiheuttaa joitakin lisähaasteita Akatemian toimintaan.

- Jos edustusjoukkueen ja Akatemian pelit lasketaan yhteen, niin ensi kuussa meillä on yhteensä noin 10 peliä. Pelaajia on siis pyrittävä kierrättämään mahdollisimman hyvin. Valmentajana pitää myös ottaa huomioon, että pelikieltoja Ykkösen peleihin kertyy myös Kolmosen otteluista. Siksi pitää vähän miettiä, että kuka pelaa ja milloin, Sund pohtii.

Vepsun akatemiajoukkue putosi viime vuonna Kakkosesta Kolmoseen. Lupausta nopeasta paluusta Kakkoseen ei Sund halua nyt antaa. 

- Jokainen peli pyritään tietenkin voittamaan, kuten tehdään myös edustuksen kanssa. Akatemian ensisijainen tavoite tänä vuonna on kuitenkin pysyä sarjassa. Haasteita pelaamiseen tuo se, että me emme treenaa yhdessä. Esimerkiksi ne pelaajat, jotka tulevat VIFK:sta, saattavat pelata eri pelisysteemillä siellä kuin meillä. Uskon kuitenkin, että jonkin ajan kuluttua hekin pääsevät kiinni siitä, mitä haemme peliltämme, ja homma alkaa toimia, Sund päättää.

VPS:n edustusjoukkueen kausi alkaa 4.7. vierasottelulla EIF:iä vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 11.7. klo 16:30 Elisa Stadionilla. Vastaan asettuu silloin MYPA. Liput otteluun tulevat myyntiin Vepsun kauppaan osoitteessa https://www.seamchip.fi/vepsu/ joko myöhemmin tällä viikolla tai ensi viikon alussa.

"Tulevaisuus on hyvissä käsissä"
Kauden avausta siirretään

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio