Akatemialle hieno kotivoitto

Akatemia-PK-37

VPS J Akatemia – PK-37 1-0 (1-0)

19' 1-0 Oma maali

VPS J Akatemia otti lauantai-iltapäivänä Kakkosen kauden toisen voittonsa, kun se kohtasi Elisa Stadionilla PK-37:n Iisalmesta. Edellisessä kotiottelussaan Akatemia oli hävinnyt GBK:lle rumin lukemin, joten peli oli nuorelle joukkueelle tärkeä kasvojen pesun paikka. Aurinkoisissa olosuhteissa pelattu ottelu oli myös Vepsuun aiemmin viikolla hankitun maalivahti Valeri Voskonianin debyytti VPS-paidassa, mutta muita vahvistuksia loukkaantumisvaivaisesta edustuksesta ei tällä kertaa herunut.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä. Pallo liikkui vauhdilla päästä toiseen, mutta ensimmäisellä kymmenminuuttisella ei varsinaisilla maalipaikoilla juhlittu. Pelin ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi oikeana puolustajana pelanneen Valtteri Lehtosen komeasta ristipallosta vasemmalle, mutta Jesse Kankaanpään volley meni katsomoon. Seuranneesta vastaiskusta PK-37 pääsi vielä paremmalle paikalle, mutta vieraiden hyökkääjän matala laukaus meni tolppaa hipoen ohi maalin.

Vepsua onnisti minuutilla 19. Kotijoukkueen oikean laidan keskitys leijaili boksin rajalle, josta PK-37 -toppari yritti palauttaa päällään pallon alas maalivahdilleen. Pusku kuitenkin leijaili vastaan tulleen maalivahdin yli vieraiden omaan verkkoon, ja Akatemia pääsi näin hieman onnekkaaseenkin johtoon. Virheen aiheuttama epävarmuus näkyi vieraissa uudestaan heti maalin jälkeen, kun oikealta laidalta lähetettiin uusi korkea pallo ja vieraiden topparit eivät onnistuneet sitä purkamaan, vaan Kankaanpää varasti irtopallon vaarallisessa paikassa. Kankaanpää ei kuitenkaan aivan onnistunut saamaan kunnon laukausta aikaan, vaan iisalmelaispuolustus ehti väliin aivan viime hetkellä.

VPS jatkoi korkeiden pallojen heittelemistä boksin rajalle. Kotiyleisöä kuumensikin jälleen vastaavasta tilanne alkanut tilanne 29. minuutilla, jota PK-37:n veskari Ville Kosonen tuli boksin ulkopuolella voimalla purkamaan. Seuranneesta kontaktista kentän pintaan lakosi sekä VPS-hyökkääjä että maalivahti itse, mutta tilanteesta ei kuitenkaan seurannut edes vapaapotkua. 38. minuutilla Akatemia pääsi taas kiusaamaan PK:n toppareita, kun Kankaanpään prässi puri 30 metrissä ja hän pääsi syöttämään maalipaikalla odotelleelle Akseli Lehtimäelle, jonka laukauksen PK:n maalivahti torjui vaivoin. Vielä aivan jakson lopulla Lehtimäki pääsi pitkästä pallosta läpi ja puoliksi myös ohi vastaantulleen maalivahti Kososen, mutta vaikeasta asennosta laukaus suuntautui ohi maalin.

Vepsun uusi maalivahti Voskonian joutui ensimmäistä kertaa torjuntatöihin vasta toisella puoliajalla, kun PK-37 sai riiston korkealta ja pääsi hyökkäämään vasenta laitaa pitkin, mistä seuranneen laukauksen Voskonian torjui etukulmasta kulmapotkuksi. Painopiste kääntyi heti kulmapotkun jälkeen, ja parin minuutin päästä maalia pääsikin yrittämään Lehtonen. Kaukolaukaus meni vain vähän yli maalin. Tämän jälkeen PK piti palloa hieman, mutta kohta VPS oli todella lähellä lisätä johtoaan Rasmus Häggbackin hienosta keskityksestä. PK-maalivahti Kosonen torjui Kankaanpään laukauksen lähietäisyydeltä vain vaivoin. Pian Kankaanpää pääsi yrittämään taas uudestaan PK:n topparien huonosta purusta, mutta kova laukaus kilpistyi tällä kertaa puolustukseen.

Mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän tunteet kuumenivat. Tuomari joutui jakamaan parikin korttia ajanpeluusta sekä asiattomuuksista puolin ja toisin. 81 minuutin kohdalla PK-37-hyökkääjä oli lyhyellä pelatun kulmakuvion päätteeksi saada puskettua pallon maaliin, mutta pallo päätyi lähietäisyydeltä niukasti maalin katolle. Aivan lopussa Lehtonen pääsi Kankaanpään esityöstä vielä kerran hyvälle maalipaikalle, mutta Kosonen venyi iisalmelaisten maalilla huippupelastukseen.

PK-37 nosti vielä pakkaansa ja pääsi vielä lopussa antamaan pientä painetta VPS:n maalille, mutta viimeistään Vepsun topparit ja maalivahti putsasivat loput tilanteenpoikaset ennen kuin ne muodostuivat maalipaikoiksi. Näin peli päättyi VPS J Akatemian kauden ensimmäiseen kotivoittoon.

Lauantaina VPS J Akatemian penkin päässä ollut Jan Berg oli äärimmäisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Akatemian peli parani Bergin mukaan ottelun edetessä.

-Loistavilla fiiliksillä totta kai, kun edellisestä voitosta on jo aikaa. Tuntui, että olimme tänään todella yhtenäinen joukkue. Mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän peli-ilmeemme parani vain, iloitsi Berg pelin jälkeen.

Akatemian päävalmentaja Andre Lourenço ei ollut tällä kertaa pelissä, sillä hänet on nimetty myös edustusjoukkueen valmennusryhmään. Edustus lähti pitkälle Rovaniemen vierasreissulle jo lauantaina, joten tällä kertaa vetovastuussa oli portugalilaisen apuvalmentaja. Bergin mukaan päävalmentajan poissaolo ei vaikuttanut pelisuunnitelmaan merkittävästi, mutta pieniä muutoksia hän teki vielä pelipäivänä.

-Aika lähellä samalla pelisuunnitelmalla mentiin, mitä viikollakin harjoiteltiin, mutta pikkusen vaihdettiin pelipäivänä. Alun perin oli tarkoitus, että annetaan PK:n pelata ja sitten vasta isketään. Mutta kun, oli lämmin kelikin niin sitten ajateltiin, että vähän säästetään omaakin energiaa sillä, että suljetaan heidän peliään siten, että pelin sisällä prässätään, pakotetaan heidät laittamaan kuolleet tilanteet pitkänä ja voitetaan sitten kakkospallot.

Uusi maalivahti Voskonian ohjasi peliä isolla auktoriteetilla ja nappasi vastustajan keskitykset rutiinilla, vaikka raamikas veskari ei varsinaisia paraatitorjuntoja joutunutkaan ottamaan.

-"Vallu" pelasi maalilla todella hyvin. PK sai vähän painetta lopussa, mutta hän poimi ne pallot kovalla varmuudella. "Miiku" (Salmi) vasemmalla pelasi hyvän pelin, ja kärjet tekivät hyvin työtä myös alaspäin. Paljon onnistujia minun mielestäni, Berg päätti.

Akatemian seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina, kun JBK vierailee Elisa Stadionilla.

VPS J Akatemia: Voskonian - Lehtonen, Dabrowski, Lo Giudice, Salmi - Ahola, Järvinen (17' Muurimäki), Polvilampi, Häggback - Lehtimäki, Kankaanpää

Raportti: RoPS vei voiton tärkeässä kamppailussa
Ennakko: Rovaniemellä pelataan sunnuntaina isoista...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio