Akatemia hävisi Herculekselle

Akatemia-Hercules

JS Hercules - VPS J Akatemia 5-1

18' Amokachi 1-0

30' Amokachi 2-0

42' Karjalainen 3-0

57' Obagbemiro 4-0

60' Obagbemiro 5-0

67' Lehtonen 5-1

VPS J Akatemian Kakkosen kausi jatkui lauantai-iltana kesätauon jälkeen Oulussa, kun se vieraili sarjassa viidentenä olevan JS Herculeksen kotona. VPS:n edustusjoukkueella oli samaan aikaan Veikkausliigan kotiottelu, joten tällä kertaa liigaringistä ei liiennyt Akatemialle vahvistuksia. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Nazim Amokachi pääsi tekemään kotijoukkueelle 1-0 -johtomaalin 18. minuutin kohdalla. Sen jälkeen peli kääntyi Herculeksen haltuun, ja taukonumeroiksi viimeistelivät 3-0 Amokachi uudestaan ja Sami Karjalainen.

- Pelasimme ensimmäisen 10-15 minuuttia hyvin, mutta päästimme sen ensimmäisen maalin liian helposti. Sen jälkeen peli kääntyi vastustajalle. Tiesimme, että he käyttävät paljon ristipalloja ja harjoittelimme pelaamista niitä vastaan, mutta emme onnistuneet toteuttamaan suunnitelmaamme riittävän hyvin. Leevi Mäkilän aikainen loukkaantuminen ei sekään helpottanut pelisuunnitelmamme toteuttamista, sillä hänet korvannut Petteri Järvinen ei ollut viikon aikana päässyt harjoittelemaan Mäkilän pelipaikalla riittävästi. Hän pelasi hyvin, mutta ehkä tarvitsee vielä lisää aikaa, päävalmentaja Lourenço kuvaili.

Toinen jakso oli pääpiirteittäin hieman tasaisempi. VPS J Akatemialle sattui tunnin pelin kohdalla kuitenkin musta hetki, ja Junior Obagbemiro kaunisteli Herculeksen maalisaldoa vielä kahdella maalilla. Keskikenttäpelaaja Valtteri Lehtosen 67. minuutin kavennus jäi laihaksi lohduksi.

- Reagoimme puoliajalla hieman, mutta ei se riittänyt. Positiivisia asioita pelissä oli topparimme Muurimäen hyvä peli, vaikka hän ei ollut pelannut aikoihin. Toteutimme muutamia pelin osa-alueita ihan hyvin, mutta toisilla osa-alueilla meidän pitää parantaa paljon. Meidän pitää parantaa vielä asennettamme ja taistella palloista paremmin.

Akatemian Kakkosen kausi jatkuu sunnuntaina 28.7. kotiottelulla GBK:ta vastaan. Ottelu pelataan Elisa Stadionilla.

- Totta kai me haluamme voittaa, mutta täytyy muistaa, että pääfokuksemme on pelaajien kehittämisessä. Minusta pelaajamme ovat nyt parempia kuin kauden alussa, Lourenço päätti.

VPS J Akatemia: Kaarre - Dabrowski, Muurimäki, Lo Giudice, Ahola - Lehtimäki (63' Irumva), Lehtonen, Polvilampi, Mäkilä (19' Järvinen) - Kankaanpää, Björkqvist (63' Salmi)

Ennakko: VPS matkaa HJK:n vieraaksi
Raportti: VPS joutui tyytymään pisteeseen FC Lahte...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio