VPS voittoon kymmenen maalin illassa – ”Tässä on tärkeitä juttuja, mitä oppia”

VPS voittoon kymmenen maalin illassa – ”Tässä on tärkeitä juttuja, mitä oppia”

VPS haki perjantai-iltana Suomen Cupissa voiton SJK Akatemiasta ottelussa, joka toisella jaksolla oli melkoista maalintekokilpailua.

VPS johti tauolla ottelua 2-0 ja päävalmentaja Petri Vuorinen oli siihen saakka suhteellisen tyytyväinen.

– Oli vähän erilainen alku kuin viikko sitten. Haimme sitä, mitä olemme harjoitelleet ja meillä hieman kesti vähän päätöksissämme, mitä kentällä teimme. Tiettyjä asioita olimme vaihtaneet tähän peliin, jutteli Vuorinen pelin jälkeen.

– Teimme pari maalia ja meillä oli muutama muukin hyvä tontti avausjaksolla. Vastustajalla oli yksi vaarallinen paikka, johon Marko (maalivahti Meerits) otti todellisen ”game-saver”-torjunnan, Vuorinen jatkoi.

Toisella jaksolla peli rönsyili ja Vuorisen ilmekin vakavoitui. VPS takoi viisi maalia lisää, mutta myös SJK Akatemia onnistui kolmesti. Näin ottelu päättyi lukemin 3-7.

– Jossain vaiheessa kontrolli omasta pelaamisesta ja tekemisestä katosi. Meille tuli läpi ottelun enemmän sellaisia syöttövirheitä, mitä meille ei normaalisti tule, Vuorinen kommentoi.

Vuorisen mukaan positiivisia puolia pelissä olivat tehdyt maalit, jotka syntyivät tilanteista, joita oli harjoiteltu ja käyty läpi. Hyökkäyspelaamisessa nähtiin muutenkin harjoiteltuja asioita.

– Hyvä asia oli myös se, että voitimme pelin. Kyseessä oli kuitenkin kilpailullinen Suomen Cupin ottelu.

Missään nimessä VPS-leirissä ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä ottelun jälkeen.

– Meidän tasoomme nähden suorittaminen oli heikkoa syöttötyöskentelyn ja pelitilannevalintojen suhteen, osittain puolustuspelaamisessakin. Tekeminen oli huolimatonta liian paljon. Emme hyväksy tällaista, eikä se kuulu meidän joukkueemme toimintatapoihin. Toivon, että saimme tästä pelistä herätyksen.

Tavoitteet ovat korkealla ja päävalmentajan mukaan heikko tekeminen vesitti iloa pelin positiivisista puolista ja itse voitosta.

– Tässä on tärkeitä juttuja, mitä oppia. Esimerkiksi Suomen Cupin lohkovoitto voi ratketa maalisuhteeseen tai vaikkapa europelissä meidän tulee pitää nolla, että pääsemme jatkoon. Näin ollen tästä pitää jatkossa parantaa. Olen iloinen, että seuraavaksi pelaamme kovan paikalliskamppailun Jaroa vastaan, Vuorinen totesi.

Artikkelikuva: Harri Bragge.