Tasapelipiste Turusta – ”Pitäisi saada kairattua se kolme pistettä”

Tasapelipiste Turusta – ”Pitäisi saada kairattua se kolme pistettä”

Vaasan Palloseura tasasi pisteet Turun Veritas stadionilla FC Interin kanssa lukemin 1-1.

FC Inter-VPS 1-1
11′ Kuqi 1-0
38′ Vahtera 1-1

VPS:lla oli ottelun alussa vaikeuksia avata peliä Interin prässätessä korkealta. Inter teki raitapaitojen pelaamisen hankalaksi ja iskikin avausmaalin 11. minuutilla, kun Njazi Kuqi pääsi neppaamaan jalkansa vapaaksi boksin sisällä ja laukoi pallon voimalla etualakulmaan.

Maalin jälkeen Inter laski prässiään vähitellen ja VPS alkoi saada peliä rullaamaan paremmin. Ajoittain vaasalaiset avasivat pidemmilläkin palloilla, kun tilaa löytyi laidoilta.

Peli siirtyi pikkuhiljaa Vepsun hallintaan ja vajaan 40 minuutin pelin kohdalla Joonas Vahtera punnersi itsensä väkisin hienolla yksilösuorituksella puolittaiseen läpiajoon ja latasi pallon varmasti takakulmaan.

– Inter aloitti ensimmäisen puoliajan hyvin ja saivat ottelun alkupuolella maalinkin tehtyä. Sen jälkeen pääsimme avaamaan paremmin ja pääsimme lähemmäs heidän maaliaan. Vahteran maali oli hieno yksilösuoritus, mistä olen todella iloinen hänen puolestaan. Se toi viimeistään meidät takaisin peliin, VPS-luotsi Petri Vuorinen jutteli ottelun jälkeen.

– Ensimmäinen maali vaikuttaa aina mielikuvaan ottelusta, mutta mielestäni jatkoimme omaa tekemistämme ja saimme avausosuman jälkeen liikuteltua Interiä hyvin, Vuorinen jatkoi.

Toisellakin jaksolla Inter rynnisti kovaa päälle alkuvihellyksen jälkeen ja loi ajoittaisia pidempiä paineistusjaksoja VPS-päätyyn. Niitä loivat kuitenkin myös vieraat. VPS pääsi myös tilanteenvaihdoista muutamiin hyviin hyökkäyksiin.

Pelissä oli toisella jaksolla paljon ensimmäistä enemmän vauhtia ja kummallekin joukkueelle avautui hyviä tilanteita lisämaalien tekemiselle. Parhaat paikat Interin osalta olivat Kuqilla ja Vepsun puolelta Pyry Soirilla. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin 1-1.

– Inter aloitti myös toisen jakson hyvin ja heillä oli hyvä jakso toisen puoliajan keskivaiheilla. Sen jälkeen ote siirtyi enemmän meille ja etenkin vastahyökkäyksistä pääsimme hyvin tilanteisiin. Siinä olisi ollut sauma jos toinenkin tehdä maali, Vuorinen totesi.

– Saatiin ihan hyviä hyökkäyksiä tokalla puoliajalla ja muutama hyvä paikkakin, mutta ei palloa pussiin. Toki Interkin sai luotua hyvin painetta välillä, komppasi kapteeni Ville Koskimaa.

Tasapelipiste ei Koskimaata tyydyttänyt.

– Kyllä se niin on, että tässä vaiheessa ei hirveästi noilla tasureilla mitään tee. Pitäisi saada kairattua se kolme pistettä, kun tärkeät pinnat ovat kysessä. Enää se ei auta surkutella. Tänään näin ja tästä jatketaan, Koskimaa harmitteli.

VPS tänään:
Kobozev – Lampi, Koskimaa, Viitikko, Levänen – Laatikainen (62′ Hertsi), Strandvall, Voutilainen – Vahtera (62′ Lähde), Soiri – Clennon.

Penkillä: Kevari (MV), Boxall, Engström, Peth, Morrissey.